♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

EARTH HOUR 31 Mac 2012



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

halu jejaka kacak, gadis comel
cik fadz nak promo jap

~MPP USM~

31 Mac 2012 (Sabtu) seluruh dunia akan menyambut kempen Earth Hour
EARTH HOUR @ USM
pesanan
Jangan lupa tutup lampu dan barang elektrik ya bermula jam 8.30 malam - 9.30 malam
sama-sama kita selamatkan bumi yang semakin tenat ini

cycling & kayaking challenge



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

halu jejaka kacak, gadis comel
hari nie cik fadz penuhkan weekend cik fadz dengan aktiviti bersukan
gaya ala-ala atlet gitu
cik fadz join cycling & kayaking challenge hari nie
thank 'rakan gosip' sebab sudi ajak dan jadi partner cik fadz nie hah
walaupun mula tue kita belum dapat rentak nak kayak
siap accident lagi hah masa nak masuk bawah titi tue kan
akhirnya tak sangka jugak la berjaya melepasi 3 minit cabaran tue
kagum dengan diri masing-masing
yang penting, kita tak mandi air tasik yang terbaik tue kan
kalau terjun sesama dalam tasik tue, confirm naik ja orang takmo dekat
terbaik hah penangan dia
apa pun, sangat enjoy dengan event yang dianjurkan 
nak join?
jom esok last day

~ihsan krumaincampus~


nota kaki : jom malam nie pakat sokong Earth Hour lak

lakaran memori 29Mac2012



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

halu jejaka kacak, gadis comel
morning
salam Jumaat
moga semuanya dilimpahi rahmatNya hari nie
dah senyum untuk hari nie?
jangan lupanya untuk kekal baik sepanjang hari nie, jangan lupa senyum
alhamdulillah event malam tadi berjalan lancar
tercatat lagi memori baru 29Mac2012 sepanjang dengan coursemate
alhamdulillah
alhamdulillah
alhamdulillah
semoga persahabatan yang terjalin tak terputus sampai di sini saja

sepanjang hari yang baik



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

halu jejaka kacak, gadis comel
morning
salam Rabu
dah breakfast?
jangan sampai tak breakfast ya
part yang penting tue
jom nak bagi cik fadz nak bagi tips utk ceriakan hari kita
setiap kali bangun tidur, jangan lupa mula tue singgah dulu dekat cermin
ushar dulu wajah, rupa kita yang super cute, super handsome kat cermin
lepas tue, jangan lupa SENYUM
senyum yang paling lebar
senyum yang paling ikhlas

"oh macam ni rupa aku tanpa apa-apa calitan"

"oh macam ni rupanya lepas bangun tidur ya"

boleh monolog apa saja yang hampa suka nah
dan lepas tue, boleh lah hampa buat apa saja kerja hampa nak buat
yang PENTING, utk satu hari nie, tanamlah niat untuk positifkan diri
insyaAllah, bermaknalah sepanjang hari hampa hari nie
mudah-mudahan ya



nota kaki : kalau rumate hampa tgk pelik, ajak ja dia join sekali. sama-sama buat senaman muka. tak payah pakai krim anti kedutan okeh. ^___^v

smile, smile and smile




Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

halu jejaka kacak, gadis comel

~mr.google~

 A smile can heal; it can make someone's really bad day better

titisan air mata seorang ibu



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

halu jejaka kacak, gadis comel
morning
salam jumaat ya
huhuhu
sedih nie
seperti biasa tabiat cik fadz, bangun pagi lepas settle tanggungjawab sebagai muslim, cik fadz akan biasakan diri baca newspaper
tak kisahlah online ataupun tak
(biasalah dunia kan di hujung jari)
okey, buka ja baca berita utama
what the fish itu anak
menitis air mata cik fadz pagi-pagi nie
betullah orang cakap

KESEORANGAN...Faridah yang ditinggalkan anaknya.
sumber

"seorang ibu tue mampu menjaga 10 orang anaknya. tapi seorang anak/lebih, belum tentu mampu menjaga ibunya"

cik fadz tak boleh topik-topik macam nie
dia touching lebih
tolonglah peoples out there
please please please
i beg u all to take care, appreciate your parents
they have a lot of sacrifices for you
without them, you are not here, you are nothing lar people
think about it
do not regret it if they've gone one day


nota kaki : abah, mama, rindu sangat dah ni..hari ni kita dating ya ;)

sebuah perjalanan yang sangat panjang



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. halu jejaka kacak, gadis comel ..
.. cuak sehh kalau fikir apa akan jadi yang ke depan nie ..
.. luruskah? ..
.. berlikukah? ..
.. datang bergolekkah? ..
.. datang melayangkah? ..
.. macam-macam persoalan bertandang dalam otak ..
.. inikah perasaan mereka-mereka yang bakal ber'graduate'? ..


"hidup di dunia nie adalah seperti sebuah perjalanan yang sangat panjang. dalam kita tengah berjalan-jalan tue, mungkin akan ada tempat kita singgah dan kita berhenti. berkemungkinan persinggahan dan perhentian kita tue sementara ataupun selamanya. sampai kadang-kadang tue kita sendiri terlupa yang diri kita nie sebenarnya hendak menuju ke mana"


cerita hati #3 - siapakah dia



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..


.. 2 March 20++ ..
.. 5.17pm ..

*****

.. ceritera suatu hari ..
.. si gadis diminta balik ke kampung halaman atas urusan yang tidak diketahui ..
.. bermacam persoalan bermain difikiran si gadis ..
.. baik positif, baik yang negatif ..
.. kira semua dah bercampur ..

"hah sudah. asal la pulak nie? asal ramai pulak nie? asal semua kaum kerabat ada nie hah?"

.. okey perasaan lagi membuak-buak ..
.. si gadis berlari lagak pelari pecut dunia ..

"ma, kenapa nie ma? kenapa ramai sangat orang nie?"

.. mata si gadis ligat mencari mr.abahnya ..
.. oh maii, mana pulak mr.abah nie ..

"ma, mana abah eh? asal akak tak nampak pon nie hah?"

"dah pi tukaq pakai baju sopan sikit. pakai baju kurung yang ma dah letak dalam bilik tue"

.. hah sudah ..
.. lawak antarabangsa apa pulak mrs.mama nie ..
.. dah sopan apa pakaian si gadis masa tue ..
.. blouse labuh matching dengan seluar slack gitu ..
.. cuma bukan baju kurung jalah ..
.. alah, tukar jalah ..
.. dalam hati si gadis tak tenang jugak masa tue ..
.. dahla mr.abah tak jumpa lagi ..
.. adoii, manalah nie ..
.. baju yang mrs.mama siapkan, main pakai aja ..
.. layankan ajalah ..

"akak, meh dok sini"

.. masa tue kelihatan dua lagi sepupu si gadis ..
.. hah, sudah ..
.. apa lagilah nie ..
.. siap ada kerusi-kerusi bagai nie hah ..
.. tiba-tiba sorang mak cik nie muncul ..

"hah, meh sini tangan nak tengok"

.. amboi mak cik, bukan main hah garangnya ..
.. sentap si gadis ..
.. dahla tak hilang lagi terkejut, cuak segala bagai nie ..
.. ada pulak minta tangan orang main marah-marah lagi ..
.. padahal masa tue bukan minta tangan si gadis pun ..
.. tapi sentap jugak la si gadis ..
..hehehe ..
.. tiba-tiba ..

"meh mak cik nak tengok tangan"

.. aiks, lemah lembut pulak mak cik nie ..
.. siap main peluk-peluk, usap-usap lagi tue ..
.. wah lagi lah si gadis blurr tak tentu hala ..
.. main bagi ajalah si gadis tangannya yang tak berapa nak lembut tue ..
.. apa hal pulak mak cik nie belek-belek hah ..
.. lepas tue senyum-senyum ..
.. oh tidakk ..
.. sesuatu sudah tersarung di jari ..
.. memang tahap Giga lah blurr si gadis ..

"nah amek buku nie, tulis apa kamu rasa sekarang"

.. hah? ..
.. ok muka blurr si gadis makin-makin terserlah ..
.. dah menghampiri tahap Tera dah hah ..
.. ah, pedulikan semua tue ..
.. yang penting, nak buat apa dengan notepad tue? ..
.. nak buat apa dengan pen tue? ..
.. oh tidakkk ..
.. nak tulis apa nie hah ..
.. ini memang betul-betul lawak antarabangsa majalah ujang tue hah ..
.. si gadis pandang mrs.mama di belakang ..
.. just guna isyarat mata, si gadis dah tahu nak tulis apa ..
.. ya lah masa sekolah sempat sikit-sikit belajar isyarat mata nie ..
.. tak sangka kegunaannya ada pada masa kritikal macam nie ..
.. si gadis mula menulis sesuatu ..


"ok. saya blurrr. eh silap. silap"


.. si gadis memang tidak dapat mengawal tahap blurrnya ..
.. ditulis sekali lagi apa yang terlintas ..
.. mak cik tue nasib baiklah tak sentap dengan kelakuan si gadis ..
.. tabah ja dia tunggu si gadis ..


"ok saya blurrr. tq sebab ... "


.. nak tulis ayat tue, bukan main susah lagi ..
.. of course la ..
.. semua terkejut tergempar punya kerja ..
.. tiba-tiba si gadis terpandang mr.abah ..
.. si gadis senyum-senyum sebab perkara yang dia fikirkan memang salah sama sekali ..
.. tapi ..

"eh, sapalah pulak mamat sebelah abah tue? asal la pulak diorg dok tunjuk-tunjuk aku tue hah"

.. ayat yang tadinya tak sempat dihabiskan, cepat-cepat aja sambungkan ..
.. pantas, tepat dan padat ..


"ok saya blurrr. tq sebab sudi bertandang :)"


.. hah amek ..
.. sekali ayat mega drama keluar ..
.. notepad si gadis bagi pada mak cik tadi ..
.. tiba-tiba notepad tue beralih pemilik ..
.. oh mamat itu ..
.. sapakah dia? ..
.. kenapa notepad tue kena ada pada dia? ..

"eh kejap. silap tulis"

.. sambil tangan si gadis nak merampas balik notepad ..

"mendesak macam tue lagi nanti, siaplah"

.. si gadis gagal mendapatkan notepad tersebut ..
.. semuanya gara-gara mata si mamat itu yang mungkin sakit kot ..
.. mana taknya, mata dia wink wink pada si gadis ..
.. of course la si gadis sepantas kilat lepaskan ..

"oh ok. nah amek balik"

.. lagi sekali ayat mega padat dan tepat terkeluar dari mulut si gadis ..
.. mamat tersebut kemudiannya just bagi beg pada si gadis ..
.. hah? ..
.. ok muka blurr, perasaan blurr makin menyelubungi si gadis ..



nota kaki : orang ramai? cincin? lelaki? uniform? beg? apakah? siapakah? kenapakah?

tuntut ilmu biar sampai ke negara China



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. halu jejaka kacak, gadis comel ..
.. morning ..
.. salam jumaat ya ..
.. short entry ja nie sebelum cik fadz gerak pegi menuntut ilmu ..
.. pepatah ada mention, tuntut ilmu biar sampai ke negara China ..
.. alhamdulillah ..
.. tapi yang PENTING, jangan dilupakan ilmu akhirat ..
.. sebab yang tue lagi penting untuk kita buat bekalan di sana nanti ..
.. dunia hanya sementara ..
.. akhirat yang kekal ..
.. guna ilmu yang dituntut sebaiknya ..
.. insyaAllah ..


nota kaki : dah kena tanggung, kenalah jawab. itulah tanggungjawab. 

lembaran baru



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. halu jejaka kacak, gadis comel ..
.. okey, February dah tinggalkan kita ..
.. March pulak yang menjengah nie ..
.. dah bulan 3 ya gayanya sekarang ..
.. ya masa tue tak pernah nak tunggu kita ..
.. sedarlah wahai cik fadz oii ..
.. silalah berfokus siapkan thesis anda ..
.. homaiii ..
.. lagi 3 bulan dah nak kena submit ..

*****

.. ok, stop it cik fadz ..
.. sudah-sudahlah mengeluh ..
.. sudah-sudahlah membebel ..
.. orite, dalam dok busy siapkan thesis, sempat jugak melayan movie ..
.. okey, yang penting tak lupa juga buku-buku ..
.. website yang berkaitan dengan self-improvement ..
.. berkaitan dengan hidup ..
.. buat penguat, pendorong untuk diri sendiri ..
.. insyaAllah ..
.. amin ..
.. meh cik fadz nak share satu link nie ..
.. story dia memang bagus untuk kita baca ..
.. picit bawah nie laju-laju tau ..
.. terima kasih daun keladi ..
.. nanti cik fadz buat entry lagi ..

^___^


nota kaki : contengan jalanan - "the man who decided to change his life on the twelfth hour dies on the eleventh"

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih