♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

Salam Ramadan 1435H



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

Salam ramadan semua
smoga ramadan kita kali ini lebih diberkati buat kita semua
insya'Allah


Gotong-royong Flat Bata Merah



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****


Alhamdulillah
selesai juga program gotong-royong nie
dah lama masa merancangnya
dah banyak kali bertukar pegawainya
dah banyak kali juga lawatan tapak
finally its the day
syukur alhamdulillah
terima kasih pada yang menjayakan program nie
walaupun last minute punya plan
walaupun ada yang pandai bercakap
walaupun ada yang pandai memberi arahan
tapi takpa, tue sebahagian ja
tak terjejas pun kerja kita semua hari nie
kagum dengan pasukan cik fadz hari nie
semua rela hati, ringan tulang membantu
Allah saja dapat membalas jasa kalian semua
T.E.R.I.M.A K.A.S.I.H!!!


serius, bila program yang dah sekian lama rancang, dan sekarang program tue berjalan lancar. BERJAYA!!! berkat kerjasama semua. berkat kesungguhan semua. serius GEMBIRA sangat.


cuma terkilan satu ja
tak dapat nak bagi yang terbaik untuk semua
insyaAllah saya akan perbaiki untuk ruang masa satu hari nanti

[aku & dia] - stalker



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

credit to Google Search

Awak,
awak tak update pon apa-apa status or moment awak
tapi awak tekan like dekat moment yang saya update
maksudnya awak buka lah apps awk ya?
jiwa boleh kacau macam nie tau tak awak




nota kaki : pesan seorang teman, "kalau suka dia, just go and fight for who u love". ok baik. tapi how eh?

IKHLAS, niat kerana Allah



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

sekadar hiasan

cik fadz kan suka sangat deal dengan sorang consultant nie tau
dia nie kira selalu juga la mai office cik fadz
setiap kali deal dengan dia, susah je dia nak berenti bercakap
selalunya terlayan juga la dia berceloteh
yang penting, celoteh dia bukan omongan kosong lah
semuanya terisi
kali nie dia ingatkan cik fadz pasal IKHLAS
betul dulu dia tak percaya
tapi bila oneday dia bagi 10 benda tanpa harap dibalas dan dia dapat berganda-ganda
dan sekarang dia percaya apa itu KEIKHLASAN
uncle tue nasihat cik fadz, mulakan hari dengan PRAYER
mulakan dengan SOLAT
insyaAllah hidup kita seharian baik-baik ja
dan yang penting IKHLAS setiap kali kita buat apa pun
niat kerana Allah

Rindu aku, sangat rindu kamu



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****


Rindu aku, sangat rindu kamu



seliparku dan kakimu



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

credit here

seliparku dan kakimu
tajuk mau gempak
tapi serius moment tue macam dalam novel jiwang yang dok ada tue
sweet sugar plum gitu
lawak pon ada
blurr sangat
tak pasal-pasal terpijak kaki mamat tue
yang sorang pulun nak mencelah jugak dekat tempat sempit tue
hah sapa suruh parking dekat sangat dengan kereta i kan
sakit lutut i terkena pintu u tolak
lastnya, kaki kawan u yang i terpijak
apa la malu weh
dah confirm dia tengok muka aku
tapi sayang aku ja tak perasan muka dia camna
malu punya pasal kan
alahaii abam kereta Hilux
agaknya kita boleh terjumpa lagi tak lepas nie


nota kaki : nasib baik pakai selipar jepun. kalau pakai heels tahap yang runcing camna

[aku & dia] - rambut



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

gambar hiasan je

encik muka ketat, makin blonde rambut awak kot
cantik sangat ka?
lawa sangat ka?
rasa yang sebelum nie much better


memori 'Field Trip'



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

credit to Facebook
agak-agak, korang ingat lagi tak?
selalu sangat kan zaman sekolah, zaman uni dulu ada field trip
kira paling best la kalau ada kelas yang ada field trip
mau jalan saja
yang best, tanya senior dulu kelas mana ada field trip, kelas mana takda field trip
mostly akan pilih kelas yang ada field trip
bukan apa, teori banyak sangat, boleh tepu jugak otak
hujung semester ja, prof bawak keluar jalan
selalunya tempat yang related la dengan kelas tue
kalau dan macam course yang cik fadz pilih, confirm setiap semester ada field trip
best memang best
masa nie la nak cipta kenangan dengan coursemate sebelum graduate
sebelum masing-masing bawa haluan masing-masing
paling jauh pon selalunya prof akan bawa dalam semenanjung ja
makanya, setiap kali naik bas, confirm masing-masing mau port yang best juga
agak-agak yang mana?

^___^v

[MasakMasak] - kek pandan biasa



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

lama dan terasa nak buat kek nie
disebabkan bosan tahap maksima, cik fadz ringankan tulang juga lah
alhamdulillah adik-adik pon cakap okey
"pandai juga eh buat"
cik fadz dengar ja
dalam hati, alhamdulillah
bukan senang depa nak puji
hehe
mai cik fadz nak kongsi resepi dengan hampa-hampa ya

*****

bahan-bahan

1/2 butter cup 
(1 ketul kan 250g, makanya cik fadz potong 2 bahagian ja)
1 cawan gula halus
(sukatan cik fadz guna, 9 sudu makan. nak kurangkan manis dalam kek, nak lebihkan dalam senyuman gituh)
2 cawan tepung gandum
1 sude teh soda bikarbonat
5 biji telur
perasa pandan
(cik fadz blend daun pandan lebih lurang 2 helai ja. lebih pon ok jugak. wangi ja kek nanti bau pandan)
1 sudu teh pewarna pandan

cara-cara

1. Pukul marjerin dengan gula sampai kembang

2. Masukkan telur yang telah dipukul. Kacau lagi

4. Dah kembang, masukkan perisa pandan dan sedikit pewarna hijau

5. Akhir sekali, masukkan tepung gandum + soda bikarbonat yang dah diayak sedikit demi sedikit. Kacau hingga sebati.

6. Sapu permukaan loyang dengan marjerin agar kek tidak melekat. Setelah itu tuang adunan ke dalam loyang.

7. Bakar hingga masak (180 darjah, 50 minit).

tadaaaaa dah siap
boleh hidang dan makan panas-panas



nota kaki : bosan mama abah takda kat rumah sepanjang weekend nie

Desaturasi Merah Jambu



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****


yes finally dah dapat buku nie
cari kat bookstore tak dapat
makanya, disebabkan sikap tak sabar nak tau isinya,
cik fadz pon belilah online
cik fadz membeli-belah kat sini http://lejen.my/
cepat, pantas dan terbaik
memang borong sakan lah cik fadz
DESATURAASI MERAH JAMBU
memang best
santai
cerita dari hati

INTERLUDE


Desaturasi: proses penepuan warna yang mengalami tindak balas kimia lalu merubah sifat darpda jelas ke pudar dan hitam gelap.


antara yang sempat rentap dari lejen press

baby boo



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

    

satu untuk baby girl, satu untuk baby boy
hari melawat anak-anak angkat
tahun nie saja, dah 4 orang anak angkat
bila nak merasa anak sendiri pon tak tau la
mama abah dah bagi hint suruh cari pasangan

perang psikologi



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

okey ini serius memang perang psikologi


" Ditelan mati emak,diluah mati bapa"


macam tue lah gayanya
kenapa eh buat macam nie
merana kot kita kat sini

credit to Pakar diari hati

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih