♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

'CONTEST KAMI KEMBARKAH'


.. assalamualaikum ..
.. slamat ptg u all suma ..
.. rasanya, nie last contest yg akue join kotw utk 2010 nie ..
.. so, last contest nie agk spesel la ckit kan ..
.. kali nie contest pasal KEMBAR ..
.. ahah, akue ada kembarkah? ..
.. sapekah ..
.. sapekah itu ..
.. eh, takda lah ..
.. kembar di sini merujuk pada my bestest yar ..
.. contest nie cik fairyfysha yg create yar ..
.. jom kita meramaikan yar ..
.. cepat2 hampa kat bawah nih ..

.. cik iqa ..
.. inchik aswad ..

.. hampa picit sini taw ..

TARIKH TUTUP: 29/01/11
.. ahah, sempat lagi tuh ..
.. so, apa yar syarat2 contest nih ..
.. let's check it out kat bawah nih ..


******************************

nie adalah syarat-syarat yang perlu korang patuhi untuk join contest nie:
1. buat satu entry bertajuk 'CONTEST KAMI KEMBARKAH'
2. semua blogger pun dialu-alu join contest nie...tak kira laki or perempuan pun boleh join...

3. WAJIB laa jadi follower FairyFysha kalau nak join contest nie....senang nanti nak tahu update terkini..

4. WAJIB letak banner contest ini kat sidebar blog korang yerk..(untuk promosi...hehe..)opss...jangan lupe link kan entry contest nie tau...

5. cerita serba sedikit laa pasal contest nie...

6. lepas join jangan lupa tau tinggalkan link korang kat tempat comment CONTEST nie...

7. kalau rajin tag laa 3 orang or lebih kawan blogger korang...jangan lupe inform mereka sekali tau...lagi ramai join lagi menarik kan...=)

******************************

.. hah itu lah serba sikit yar ..
.. so, akue pon mempertaruhkan pic ini yar ..
(ceh bunyinya macam hapa lagik hah)


okeh bout dis pic, nie lah KAMI!! ..SAHABAT-SAHABAT akue smpai matilah..(pergh ayt hiperbola ahh.) seyes weh..okeh meh nk kenalkan sorg2 nah. bagi nama glamer suda lh kan. okeh yg pakai tudung biru tue namanya cik jayjay (ecece, nama gaya artis jayjay gtuh..), yg tudung purple tue lak, cik na. yg tgh tue lak, of course la akue nie hah, cik meera. KAMI nie sebaya jah. umor yar?..hi3 otw 23 sok nih (daa tua). okeh, kisah KAMI bermula masa form 1 dulu hah. ada la 10 taun jgk la kami kenal kan. akue ngn cik jayjay nie ada la 15 taun suda. hah sgt lama kan. kami nie dari form 1 smpai form 5, tak penah class yg lain. sama ja hah. tue lagik jadi belangkas tuh. lepas SPM ja baru asing. ya lah suma masuk study tempat lain2 kan. TAPI, tue tak menghalang hubungan kami. kami still together-gether gtuh. urmm, kami nie masa old skool dlu gila ahh berkepit. pegi mana pon bertiga. yg tak boley blah tuh, nk pegi bilik kecik pon bertiga. ish ish ish . org sebut ja 3 prefect yg berkepit tue, cnfirm taw lah sapa. kamilah tuh kan. satu lagik, akue igt lagik ada sorg cikgu akue penah la ckp kat ktorg. macam nie bunyinya ... "hampa nie berkepit ja..nnti kawin pon naik pelamin sama2" . hah macam gtu lah ayatnya. best jugak la macam tue. insyaALLAH one day. kami nie kan masa old skool dulu2 tuh, boley tahan nakalnya. nak plak dok port yg best kan dlm clss. project kami nak taw apa?..makan kerepek kat port t'baek tuh. nak plak ngn gelak ketawa yg boley menang lah kalu ada award kan. kami, kalu dah jumpa and melekat 3 org, mesti ada ja topic nk borak. then hobby gelak tue, mana ley b'pisah kan. tak kira tempat okey. slumber kami ja. haishh, kalu lah bakal2 mak mertua taw nie, diorg reject tak eh?..huhuhu. eh, pjg lak kan. jenuh cik pengajur nk baca nih. akue nie kalu b'cerita pasal kenangan2 lama nie macam nie la jadiknya. byk lagi di sebalik KISAH KAMI nie. takpa2 next entry lak lah ya. nnti berbutang lak mata cik penganjur. sori cik penganjur ya. 
^__^



nota kaki : tiba-tiba sgt rindu dgn both of myBFF. rasa maw terbang jmpa mereka2 skrg nie jgak.

candid itu cun lah!


.. assalamualaikum again ..
.. hari nie rasanya entry akue akan berkisar pasal contest ja hah ..
.. rasa mcm nak run contest ja hari2 last tahun 2010 nie ..
.. boley la kan ..
.. jom, contest kali nie pasal 'candid tu cun laa..!' ..
.. jom join sama2 ..
.. dah lama okeh contest nie start ..
.. baru hari nie masa dok blogwakling, jumpa ..
.. haha,dh agak basi pon kan ..
.. takpa lah ..
.. sapa2 nak join lagik, jom picit sini ya ..


.. candid pic yar ..
.. sebelum join, godek2 dulu pic yg ada nih ..
.. ada la jugak kan ..
.. then pikir2 lagi mana satu nak letak nih ..
.. yg nie pon boley la kan ..


.. seyes lah yg nie mmg candid sungguh ..
(bukan di'plan' yar)
.. ntah sapa ja lah yg snap kn nie ..
.. mmg curik2 sungguh ..
.. tapi kan,cun ke ini pic? ..
.. pic nie masa tgh jalan2 kat Langkawi nak borong coklat tuh ..
(manyak woo n yg penting syiokk dpt coklat manyak)
.. dgn panasnya, tue pasal la suma muka berkerut mcm sembelit pon ada jgk tuh ..
.. pic nie pon boley la kan ..
.. next, maw tag ini2 orang ..

.. cik Rifqah ..
.. cik nanie a.k.a cikserabai ..

"Jom Sertai Bloglist Siti Safiyyah"


.. assalamualaikum ..

.. jumpa lagik kita di entry seterusnya nih ..

.. entry kali nie nk kata contest takda la jugak ..

.. saja2 lah nak kasi link ..

.. nie jumpa masa pegi blogwalking kat blog cik Anisah Chan nih ..

.. rasa macam berminat ja kan ..

.. so, godek2 la jugak ..

.. cik Siti Safiyyah sajalah nk renew balik semua blog yg ada kat sidebar beliau itu ..
(sempena 2011 yg bakal menjelma tuh)

.. so, beliau ada lah sikit kn soklan2 yg kena jawab nih ..

.. lets check it out ..


Dari mana anda kenal blog Siti Safiyyah
masa dok jalan2 kat blog cik Anisah Chan


Apa yang best tentang blog Siti Safiyyah yang patut dikekalkan
hah nie, pasal tips blogging tuh...tq2..tambah byk2 lagik yar ^__^


Apa yang paling tak best tentang blog Siti Safiyyah yang patut diperbaiki
paling xbest ek?...rasa takda pape kotw...baru ja ni dok godek2 blog beliau


Ucapan korang buat tuan punye blog Siti Safiyyah
keep blogging gurl...and HAPPY 2011 


.. hah, sapa2 yg nak join jom terjah sini ..

♥ dah setahun jagung pon dia ♥


.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..
.. hari nie dah genap pon setahun 'whatever you want it to be' nih ..
.. nie kalu ada baby nih, maw da bersemangat badan dia ..
.. mimpi suda .. 
.. urmm, rasa mcm lama tak menjengah blog nih..
(padahal baru 24 jam ++ kn)
.. biasa la kesibukan yg melanda dunia seorang pelajar .. 
.. baru masuk sem baru nih, macam2 lah nk kena settle .. 
.. urmmm, bila akue tgk balik post2 yg lepas, yg lama2 dulu tue, maw lebey 100 jgk la post akue kan ..
.. bila tgk2 balik post2 lepas tue dah setahun jgk la usia blog nih .. 
.. sebenarnya, blog ini mula2 lahir lepas akue menerima satu ujian dlm hidup ..
.. setelah akue tersalah langkah dlm membuat keputusan ..
.. setelah bocornya mata akue nie ..
.. akue takkan dpt balik dah detik2 masa tuh ..
.. walaupon semua dah saling memaafkan, tp tak kn penah lupa kan ..
.. impak dia ada la jgk sampai skrg ..
.. walaupon da setahun nie ..
.. seyes la masa tu sgt lah down ..
.. rasa keseorangan ..
.. jiwa rasa kosong ja ..
.. then t'lahirlah 'whatever you want it to be ' nih ..
.. dgn macam2 cerita dalam nih ..
.. kedukaan, kegembiraan, kecelaruan, perjalanan dlm menyusuri liku2 kehidupan ..
.. kat sinilah tmpat akue nak luah segala rasa hati ..
.. dari sinilah jugak akue mengungkap segala monolog ..
.. dari sinilah akue belajar dari kesilapan dulu ..
.. macam2 kan ..
.. akue bukannya sasterawan negara ..
.. akue nie hanyalah manusia biasa ..
.. menulis hanyalah sekadar untuk meluah rasa jiwa ..
.. maap lah ya kalu ada post2 sbelum nie, t'kutuk t'mengata ..
.. happily ever after yar ..
HAPPY BIRTHDAY



nota kaki : "Ingin ku bersujud kepada Pencipta ku..sujud yg tidak mahu ku angkat wajahku...ampuni aku atas segala kekhilafan ku..ajari aku menerima takdir Mu,.,,bimbingi hatiku dalam membuat keputusan,,temani aku dalam langkahku...jangan kau biarkan aku tersasar.."

♥ kawan-kawan suma, nak buat pengumuman nih ♥


.. assalamualaikum ..
.. saya NUR FADZILAH AMIRAH ISMAIL ..
.. b'nombor matrik xxxxxx , dgn ini mengumumkan esok cuti ..
(stelah PM buat pengumuman jgk kn)
.. so, sudah pastinya tiada kelas ya kawan2 ..
.. mesti ramai yg dok menanti2 nih ..
.. mana taknya, sok suma pakat liat nk masuk clss english tuh ..
.. amat2 lah memahami kalian suma yar ..
.. so, esok boley lah kta joli memana yar ..



nota kaki : dpt msg b'tubi2 okeh hari nih..nk tnya sal clss esok nih ..insyaALLAH esok xda clss syg2 kue suma..kalu ada pon, ramai2 lh kta skip itu clss...

♥ jumaat nie cuti ya?! ♥


.. assalamualaikum ..
.. hampa2 suma, betol ek Jumaat nie kita cuti? ..
.. nie nengok kat FB nih ..
.. diorg dok post sal cuti ..
.. then bukak la Utusan Online kan, a'ah la PM bagi cuti nih ..
.. sgt syiokkk ohhh ..


Jumaat cuti umum

29/12/2010 11:38pm


Kuala Lumpur Dis. 29 - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010.





♥ pengalaman nengok bola ♥


~ cilok dari sini ~

.. demam AFF Suzuki Cup lom abeh lagik nih ..
.. malam nie kira 1st tyme la akue btol2 layan bola ramai-ramai ..
.. sebelum nie kat ghumah just brapa org ja kan ..
.. pergghhh, layan ngn budak2 hostel nie cayalah ..
.. maw nk pecah jgk la gegendang telinga nih ..
.. tiap kali bola kat gawang negara kta kn, msti emo gila lah ..
.. bila MALAYSIA gol lak, fuhhh mcm nk t'balik sofa2 tuh ..
.. sakan wooo b'sorak ..
.. owh macam nie rupanya feel dia bila layan ramai2 kn ..
.. mmg enjoy jgk la ..
.. walaupon badan trasa gatal2 jap tadi ..
.. tapi tue suma tak menjadi halangan utk akue membulat dan membeliakkan mata ..
.. pasnie best jgk kn kalu nk layan bola lagi kan ..


♥ juara AFF Suzuki Cup milik MALAYSIA ♥


~mr google punya~


.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..
.. kemarau 14 tahun dapat di akhiri MALAYSIA ..
.. MALAYSIA berjaya mengalahkan Indonesia dgn menjuarai Piala Suzuki AFF 2010 .. 
.. dgn agregat 4-2 walaupon tewas mlm nie dgn 2-1 ..
.. perghhh, penjaga gol MALAYSIA mmg stylo abeh hah ..
.. dapat menangkis segala yg dtg kat gawang negara tuh ..
.. tahniah lah penjaga gawang negara, Khairul Fahmi Che Mat ..
.. tahniah jgk dgn jaringan gol pertama hasil jaringan cantik Safee Sali pada minit ke-55 ..
.. apa2 pon, tahniah lah kat semua pemain, jurulatih suma kan ..
.. akhirnya dpt jgk kita julang piala tuh ..



.. Hidup Malaysia! Hidup Malaysia! Hidup Malaysia! ..




♥ AFF Suzuki Cup 2010 ♥

~credit to Isa Hasan pic~


.. hope malam nie Malaysia menang ..

.. beraksi dgn penuh aksi di tempat org yar ..

.. Go Malaysia Go ..

.. malam ni kol 8.00 RTM 1 .. 

.. jom sokong pemain MALAYSIA ..



♥ water please ♥

~mr google pic~


.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..
.. sgt2 memerlukan air di sini ..
.. waaaa, sgt sedey okeh ..
.. asal pegi toilet, air lom ada ..
.. jap tadi ada ja kan ..
.. huhuhu, dengki lah tue ..
.. sabar jalah ..
.. susah jugak nie takda air kan ..
.. pikir2 balik kan, fuhhhh ..
.. btol la ..
.. masa ada air, membazir ja kan ..
.. so, nie takda, pandai2 la nak hidup ..
.. brapa lama lagi nie nak tggu ..
.. boley batu karang dah nie ..
.. pakej la kira ..
.. AIR, oh EN AIR, kluar lah kamo cepat yar ..
.. saya suda tak sabar nie maw ke temu kamo ..
.. rindu nih sama kamo ..
(hahahaha, puji2 dgn harapan air akan ada)





♥ bermulanya semester baru ♥

~dari mr google~


.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..
.. wahhh, da brapa lama nie tak post entry baru? ..
.. sgt tak sempat daaa ..
.. biasa la sem baru da masuk nih ..
.. nie alhmdulillah da settle daftar apa2 sbjek yg patut ..
.. so, pasnie masa utk fokus la pulak ..
.. sem nie nmpak gayanya, pecutan kena lebey la ..
.. amek full units sem nih ..
.. so, mmg kena spend byk masa la ..
.. xtvt uni, of course still join ..
.. clubnya lagik ..
.. together-gether dgn budak2 nih ..
(xtvt paling syiokk)
.. kena pandai budjet masa nih ..
.. insyaAllah akue boley ..
.. amin ..



PSYCHOLOGICAL DEVELOPMENT

ANIMAL BEHAVIOR

CALCULUS

POPULATION & COMMUNITY ECOLOGY

ADVANCED PRACTICAL ZOOLOGY

SCIENTIFIC AND MEDICAL ENGLISH

CHINESE I






nota kaki : hope sem nie dpt la catch up..and yg pnting, pointer naik yar...



nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih