♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

perang psikologi



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

okey ini serius memang perang psikologi


" Ditelan mati emak,diluah mati bapa"


macam tue lah gayanya
kenapa eh buat macam nie
merana kot kita kat sini

credit to Pakar diari hati

Vokal dan Konsonan



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

kongsi dari sini

A? F?
apa nie?
Akademi Fantasia?
asal tak letak ja terus jawapan untuk abjad-abjad tue?
saja nak buat kita fikir sendiri eh
kita nie bukan pemikir hebat pun


p/s : I Choose to Love You in Silence , Because in Silence I Feel No Rejection. But Sometime its Make Me Pain

Hanya PadaMU



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

share from facebook


Ku ingin selalu dekat padaMu
Oh cinta hatiku
Kau memberikanku semangat baru
Cerianya duniaku
Hanya padaMu ku serahkan segala hidup matiku
Hasbi robbi jallallah
Ma fi qalbi ghoirullah
Nur muhammad sollallah
La ilaha illallah
Sesungguhnya ibadahku
Sesungguhnya hidupku
Sesungguhnya matiku
Hanyalah untukMu

Hanya PadaMU by Ainan Tasneem

Selamat Hari Guru 2014



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

credit to Google search

Untuk semua guru yang mulia
akan kami kenang selalu
Untuk guru-guru ku,
SELAMAT HARI GURU
semoga kalian sentiasa dalam redhaNYA
tetaplah menjadi pelita untuk anak bangsa
JASAMU DIKENANG SAMPAI BILA-BILA

klik sini

"selagi namanya cikgu, sampai mati dipanggil cikgu. betapa nanti tiba waktu si cikgu kembali ke Rahmatullah, tetap orang menyebut ---> nak pergi menziarah kubur CIKGU."

Law of relationships



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

visit my IG fadzmeera_ismail

In silence then, I'll just love you



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****



"I want to say I love you, but I'm afraid. Afraid that you'll just take it for granted. In silence then, I'll just love you. In silence I'll find the fulfillment of my dreams. I chose to love you in silence, for in silence I find no rejection. I chose to love you in your loneliness, for in your loneliness no one owns you, but me" - Rain Akhtar

finally habis jugak
sebab memang best, cik fadz rekemen kan korang baca eh
sapa NURUL MASMIN?
sapa RAIN AKHTAR?
sapa AMIRUL?
sapa EZRA?
sapa DEENS?
sapa WANIE?
sapa  SABIRAH?
sapa ZAILI?
sapa JAH GAYAH?
sapa MAHYUN?
sapa FARAH, DARLING & PRINCESS di hati RAIN AKHTAR?
jangan lupa cari novel nie di bookstore berdekatan ya

^__^v

[MasakMasak] - Kimbap/Seaweed Rice Roll



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

Kimbap??
apa tue?
nie adik-beradik je dengan sushi tue
kimbap namanya di Korea nuh
maksud dia nasi yang digulungkan dengan bahan-bahan lain seperti timun, telur, crabmeat etc di dalam kepingan seaweed
(Bap = nasi; kim = kepingan seaweed)
punyalah teringin nak makan dan buat sendiri, cik fadz cubalah juga
resepi main google dan campak-campak ja masuk

visit my instagram

Bahan-bahan

1 paket kepingan seaweed 
(yang nie cari yang giant seaweed tue. biar besar nak gulung)

1 1/2 cawan beras
(campurkan sikit dengan beras pulut 1:1)

1 bungkus crab meat
(belah 2 bahagian)

1 paket sosej
(boleh belah 4 bahagian. kalau nak rasa lebih, belah 2 bahagian)

1 biji timun - dihiris memanjang
(yang nie cik fadz guna timun jepun orang panggil. tak banyak biji. so takdalah berair sangat bila potong. cik fadz rendamkan kejap dalam cuka kurma biar ada rasa sikit)

1 biji lobak - dihiris memanjang
(juga cik fadz rendamkan dalam cuka kurma)

3 biji telur - digoreng dan dihiris memanjang
(buat ala-ala telur dadar)

Sedikit garam dan gula
Sedikit cuka
Mayonis


Cara-cara

1) Masak nasi + beras pulut macam biasa. Letak tepi biar dia sejuk sikit

sumber dari myResepi

2) Nasi + beras pulut yang dah sejuk sikit tue, gaulkan sikit dengan garam, gula, serbuk cukup rasa ka sikit dan cuka nak bagi rasa masin, manis dan masam pada nasi. Kalau ada sesame oil pon boleh masuk sikit ya.

3) Timun, Lobak, Crab Stick, Sosej tue potong memanjang dan kukuskan sikit. Then goreng telur dadar dan potong memanjang juga

sumber myResepi

4) Bentangkan giant seaweed atas bamboo stick (takda bamboo stick pon takpa. tak wajib pon). Spread nasi kat atas dia (jangan banyak sangat nasi). Spread juga sikit mayonis then ratakan atas nasi tue

sumber myResepi

5) Lepas tue susunkan hirisan timun, lobak, sosej, crab stick dan telur kat atas nasi tadi (nak letak bahan lain lagi pon boleh. Tuna ke, daging ke etc)

sumber myResepi

6) Settle semua bahan dah susun, kita gulungkan kepingan giant seaweed yang berisi bahan-bahan tue
(nak gulung dia tue, cik fadz refer sini How to make gimbap (aka kimbap: 김밥))

sumber myResepi

7) Siap. Potong biar senang nak makan macam bawah nie

|
|
|
v
visit my instagram

SELAMAT MENCUBA ^__^V

Cinta Hilang Kata, Love You In Silent



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****


"Cinta perlu diusahakan. 
Seperti melihat permukaan tasik yang suram berbalam-balam,
barangkali ada beberapa tanda yang memberitahu kita 
bahawa ada butir-butir berlian yang terbenam di dasarnya 
yang paling dalam. 
Lalu tanpa ragu dan berbelah bahagi, 
kita terjun mencarinya. 
It is messy work. 
Kita mencari benda yang kita tidak nampak. 
Dan kerananya, 
kita menjadi penat, 
letih, 
sia-sia, 
hilang punca, 
tidak berpeta, 
namun kita masih percaya bahawa ada sedikit petanda 
yang mengatakan berlian masih berselimut di dasar lumpur. 
Jika terus melayan unrealistic dreams
maka kita akan cepat mengalah dalam perhubungan"

petikan Cinta Hilang Kata, Love You In Silent

oh MAMA ratu hatiku



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****
HAPPY MOTHER'S DAY


visit my Instagram
nin dia RATU HATI hamba
SYURGA hamba
hamba sayang amat woo
tempat hamba luahkan rasa semua nie

I LOVE YOU MAMA


I LOVE YOU RATU HATI


I LOVE YOU SYURGA

PARKER PEN - Sentimental value from MAMA



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

Visit my Instagram

Just got it from Mama
Thank you Mama
Yeh lepas nie boleh sain surat guna pen mahal sikit


Birthday Wish yang buat senyum



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

visit my Instagram

Okey ini wish yang buat senyum sorang
tenkiu dik atas doa tu
hope cepat la kan
#sapatakmaukawenweh 
#ohmamasayamaukawen
#ohbakalsuami 
#ohpasanganhidupku
#ohpendampinghidupku 
#ohcintahatiku

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih