♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

Maryam: An Exemplary Muslim Woman



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


cik fadz dalam proses sedang mencari buku bawah nie
buat tambah ilmu di dada biar dah habis exam

^___^

And when the angels said, 
"Maryam, Allah has chosen you and purified you. He has chosen you over all other women." 
(Surah Al 'Imran, 42)

~en.google~

jangan biarkan aku melampaui batas



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"Ya Allah jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu"

just the way you are



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"i love you just the way you are"

comel agama si dia



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"Bila datang lelaki yang COMEL AGAMANYA. dia bukan ustaz, bukan tok guru, bukan ulama, HANYA ORANG BIASA. tetapi, sembahyang 5 waktu, tak makan haram, tutup aurat dan bila ada orang AJAR DI SURAU, DIA PERGI walaupun seminggu 2 kali. dah dikira baik pada agama. KAHWINKAN SEGERA dengan lelaki baik seperti itu, walaupun jalan kaki, naik motor. dia tak ada kereta kerana REZEKI DI TANGAN ALLAH bukan di tangan manusia"

~UAI~


AGAMA tue lagi penting dari materials
ada AGAMA, takda materials, insyaAllah bermakna sesebuah ikatan perkahwinan yang terbina tue
sebabnya kita meletakkan Allah swt di tempat yang teratas
ada material, takda AGAMA, belum tentu lagi berpanjangan sesebuah perkahwinan tue
ada AGAMA, ada materials, tue satu pakej
alhamdulillah rezeki dan ketentuan dari Allah SWT
tepuk dada
pujuk hati
yang penting istikharah
tanya pada Allah SWT
samada jalan yang kita pilih itu adalah yang terbaik untuk diri, masa depan dan agama atau tak
sandarkan kepercayaan dan harapan kepada Allah SWT semoga perkahwinan yang dibina mendapat keberkatan dan berkekalan hingga ke akhirnya. 
apapun, syukur kepada Allah SWT sekiranya kita dipertemukan dengan pasangan yang mampu menjalankan tanggungjawab dan amanah sebagai seorang sahabat, suami dan bapa yang baik mengikut lunas-lunas Islam walaupun dia tiada harta yang banyak
insyaallah mudah-mudahan
amin


nota kaki : mood study utk paper munakahat Isnin nie. wish me luck :)

Jumaat Penghulu Hari




Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


Jumaat Penghulu Hari

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه وسلم

Perbanyakkan ibadat pada hari Jumaat

Rasulullah S.A.W bersabda, 

"Sebaik-baik hari yang terbit padanya mentari ialah hari Jumaat. Pada hari itu Adam diciptakan, pada hari itu Adam dimasukkan ke syurga, pada hari itu Adam dikeluarkan dari syurga (untuk menjadi khalifah di bumi). Tidak akan berlaku kiamat melainkan pada hari Jumaat." 
(Riwayat Muslim)

credit iluvislam.com

nota kaki : mudah-mudahan dengan keberkatan hari Jumaat nie jugak, cik fadz dan rakan2 seangkatan dapat buat yang terbaik utk final exam masing2. semoga diberi ketenangan untuk kami semua ketika menjawab nanti. best of lucksemua :)

random thinking



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

random thinking

"boleh tak nanti ada anak, nak bawa diorg pegi zoo, national park?.. tempat menarik untuk belajar pasal nature"


nota kaki : penangan study wildlife management. teringat dulu waktu kecil pun mama, abah selalu bawa pegi zoo, parks, muzium. terbaiklah Y^___^Y

WW #12 | hanya satu gambar



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


hanya dengan satu gambar, banyak yang boleh terjawab







On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description. wiki.answer

rindukan kamu



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


~ihsan Google Image~


"rindu rindu rindu. ikut rasa hati, ingin aku curahkan rasa rindu itu. tetapi disebabkan rasa malu yang menebal membataskan rasa hati. tak mengapa. biar saja aku curahkan rasa rindu itu dalam setiap doaku padamu. insyaAllah andai ada jodoh kita suatu hari nanti, rasa rindu itu akan terluah dari bibirku hanya untukmu."

GOOD LUCK exam



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"hello anak mama"


okey ayat yang boleh buat seorang anak tue terjaga dan terus berjaga
penyuntik semangat kala semangat itu kadang kala berterbangan
terbang terbang seperti burung
okey dah melalut pagi-pagi jumaat nie
penangan study kah??
untuk kawan-kawan seperjuangan, GOOD LUCK exam ya



walaupun dah ada yang mungkin dah habis paper pun
semester nie, nampak sangat cik fadz sayang campus nie
paper nak minggu last ja
kalau setakat paper minggu last takpa jgk
ini sekali hari last okeh
penutup segala exam
terbaiklah
mentang-mentanglah dah final semester kan
takpa-takpa
cik fadz memang sayang sangat pon dgn campus nie
campus dalam taman katanya
insyaAllah lps nie cik fadz akan terus merindui zaman study nie
banyak sangat kenangan yang tercipta
sentiasa tersemat dalam ingatan, dalam hati nie

^___^v


miss u badly



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"miss u badly"


nota kaki : doa ajalah jadi penghubung antara kita ya :'(

quote #3



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum



"ya Allah, ya Tuhanku jadikanlah hambaMu ini menyintai orang yang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintai hambaMu ini"







nota kaki : menyiapkan diri menjadi wanita idamannya sebelum si dia datang memiliki :)

membaca tambah ilmu



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"membaca menambah ilmu"


wah gitu
baru shopping buku katakan
cik fadz kalau dengan buku memang tak boleh nak dipisahkan
chenta bangat sama buku-buku nie
so, sesiapa yang nak bagi present ka hapa ka kan baik hampa bagi buku ja
tak kisahlah buku apa pun kan
kalau yang motivasi, lagilah cik fadz suka
cik fadz rasa tue lah paling berbaloi
memang habit cik fadz suka kumpul buku nie
tak kisah genre apa
tadi shopping borong jugak la
tengah offer lak kan sekarang
main amek ja lah buku-buku yang berkenan
tujuan utama nak cari buku yang sahabat cik fadz suggest
alhamdulillah dapat


so... mana nak baca dulu nie eh?
insyaAllah ada something dalam suma buku-buku nie
jom cik fadz nak selongkar mencari jawapan

^____^v

gembira gembira gembira



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"awakkkkk, saya sangat2 tak sangka awak ingat apa yg saya cakap tue. sanggup jugak eh awak. saya rasa saya main-main aja hari tue. adoiii nie yang buat saya touching nie"


kutitipkan DOA padaNYA, semoga kamu BAIK-BAIK di sana



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum



"Bila mata tidak mampu BERTEMU MATA, melihat resahnya jiwa..bila SUARA tidak mampu singgah ke telinga, membisikkan kata-kata SEMANGAT..namun INGATAN bertandang mengusik rasa..tertanya-tanya, apa KHABARMU di sana..kutitipkan DOA padaNYA, semoga kamu BAIK-BAIK di sana"


Setulus manapun kita mencintai seseorang



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"Setulus manapun kita mencintai seseorang, seikhlas mana pun kita menyayangi seseorang, Kalau dia bukan jodoh kita tetap bukan jodoh kita. Kerana jodoh itu telah ditetapkan oleh Allah.
Apa yang kita perlu lakukan adalah dengan sentiasa berdoa agar diberikan insan yang terbaik buat diri kita dan berusaha menjadi yang lebih baik. Bukanlah pengakhiran cinta itu satu hukuman tetapi hikmah yang diberikan oleh Allah, kerana dia lebih mengetahui apa yang lebih baik buat diri kita"
~credit CSN~


awak, awak, nama awak tak pernah lekang dalam doa saya
saya tunggu awak menjadi imam saya kelak


nota kaki : Perempuan yang baik untuk Lelaki yang baik dan begitu juga Lelaki yang baik untuk Perempuan yang baik. Itulah janji Allah yang tidak perlu ada keraguan padaNya.

alhamdulillah semuanya selamat



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

sepanjang dua bulan lepas, serabut sangat life cik fadz
nak pulak minggu kritikal, seminggu lepas
minggu tue lah nak kena submit thesis, minggu tue juga lah nak kena baiki result
memang dugaan jugak la
nak pulak tiba-tiba lappy buat hal kan
suspends jangan katalah
of course lah kan
buat susah payah tetiba lappy tak boleh buka tiba-tiba
dengan copy takda dalam thumb-drive
memang cuak sangat
tapi alhamdulillah berkat kot kan, lappy dah okey
memang sentiasa langkah berjaga-jagalah cik fadz
taknak benda sama berulang


tengoklah betapa berseleraknya meja cik fadz tue
tapi kiranya masih terkawallah
sebelah kiri tue, penuh dengan journals yang kena baca
tue belum kira yang bersusun dalam lappy lak kan
baru terasa macam student hah
biological clock memang dah tingtong
tidonya ntah ke mana-mana dah
perghhh baru terasa student life
kalu sebelum nie tdo on time
tapi sejak kena mengadap thesis nie, tdonya mmg 2 3 jam ja lah
terbaik wookkk

tadaaa
setelah bertungkus lumus dengan inchik thesis


setelah penat lelah cik fadz, alhamdulillah 
alhamdulillah semuanya selamat dan siap
selamat tinggal inchik thesis
sekarang cik fadz berserah dan tawakal ja lah
hopefully, supervisor, examiner suka dan faham dengan apa yang cik fadz nak sampaikan
insyaallah
amin


nota kaki : terima kasih tak terhingga pada supervisor, GA, rakan-rakan sengakatan "fish group", cik rumate, serta mereka yang terlibat secara langsung ataupun tidak. tq sangat2 korang. bersama-sama cik fadz dalam saat genting nie. jasa korang cik fadz kenang sampai bila-bila ^___^v

putihkan lambang kesucian



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"awak, awak... weekend lepas kan saya temankan kawan saya pergi butik pengantin. dia mau touch up sikit lah untuk E-Day dia. awak nak tau, saya nie boleh plak pergi berangan. itu ajalah kerjanya kan. awak nak tau?? saya ada jumpa dan senang cerita saya jatuh cinta dengan satu baju nie. cantik sangat awk. siap warna putih bersih lagi tue. putihkan lambang kesucian. tak gitu awak? gayanya kan awak, nak kena kumpul duit banyak nie kalau nak kawen.. bukan main tinggi lagi hah budjet nak kawen tue. 
urmm, tapi saya tak kisah pon andai kata kita buat simple2 ja.. yang penting, awak terima saya, saya terima awak. kita saling cukupkan apa yang tak cukup pada diri masing-masing. kita saling give and take dalam apa jua keadaan pun. yang penting jugak, awak kena kawen dgn family saya, saya kawen dengan family awak"



okey cerita tiada kaitan dengan cik fadz
sebenar-benarnya nak tunjukkan baju nie ja
berkenan cik fadz tengok
tapi berangan ajalah cik fadz nak pakai kan


nota kaki : okey fikir banyak kali hah sebelum nak post entry nie...adoyaiii

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih