♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

untuk dia



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

"awak, jom teman saya"

"serius atau main-main awak nie. saya curious jap. lalalala"

"ishh awak nie. saya betul-betullah. ada lak main-main kan. jom. =)"

"insyaAllah. nak kena minta izin big boss dulu. ke awak yang nak tolong mintakan?"

"saya?.. kalau saya, mau minta terus. boleh?"

"lalalalala"

setibanya hari serta ke sekian tempat yang dijanjikan, bertemulah mereka

"haishh, lambat pulak dia kan"

sambil-sambil menunggu yang tak tiba, sambil-sambil tue juga membelek apa yang ada
tangan pantas menangkap sesuatu
menarik!!
pengisian yang bagus sekali
banyak manfaat yang boleh dijadikan teladan
tiba-tiba, disapa dari belakang
terperanjat okeh

"oh awak. nah"

terus memberi apa yang ada di tangan
tadaaaa

"sesuatu yang namanya cinta itu adalah yang membawa ke syurga, Hilal Asyraf"

yang pasti, orang yang menerima blur seketika
baca jangan tak baca ya awak
persediaan awal orang kata
^__^



nota kaki : cereka. terolah cereka ini, mungkin akibat rindu pada dia. mungkin!!

jauh di mata, dekat di hati



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****


detik dan ketika ini, saya tiba-tiba teringatkan awak D
adakah awak juga sama seperti mana saya?
biar kita jauh di mata, tapi kita dekat di hati
kita jadikan doa sebagai penghubung antara kita
insyaAllah akan tiba masanya nanti

^__^

makanan vs doa



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

nak makan sekarang ni nak kena tgk juga status HALALnya
bak kata khatib pagi tadi (khutbah Aidiladha 1433H)
takut doa kita tak dimakbulkan oleh Allah
bukan sesedap rasa ja nak makan
ok cik fadz lepas nie hati-hati sikit nak pi makan noh

~Makanan yang tidak baik akan menghasilkan jiwa yang tidak baik, manakala makanan yang baik akan menghasilkan keturunan yang baik, generasi yang tidak keras kepala, mudah menerima pembelajaran, cerdik akal dan bersifat mulia.~

nikah penuh keberkatan



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

kita selalu dengar, RAHSIAKAN PERTUNANGAN, HEBOHKAN PERNIKAHAN
bukan apa, 
ada sebab kenapa dalam Islam tue kena rahsiakan pertunangan
pertunangan tue bukanlah lagi ikatan yang sah
kalau DULU, pasang khemah bagai bila kenduri sanding ja
tapi KINI, bila tunang saja pon dah siap khemah berderet okeh
(takpa, kita consider rumah kecil kot tu yg pasang khemah satu dua)
itu belum kira yang super grand hah
siap pelamin ntah apa-apa lagi lah
baju khas untuk bertunang
trend mungkin
tapi kadang-kadang disebabkan mengikut trend lah bermasalah jadinya
apa kes kalau nak bertunang ja nie sampai ada yang nak berhutang bagai
itu belum masuk budjet masa majlis nikah nanti 
kenduri lagi lah
photoshoot lagi lah
(pre-wedding lah, outdoor lah)
hantaran lagi lah
apa-apa lagi lah
itu lah beza DULU dan KINI
mengejar trend, mengejar populariti mungkin
renungan soal perkahwinan pesan Nabi Muhammad saw

"Daripada Aisyah, Rasulullah s.a.w bersabda bermaksud: 'Sesungguhnya nikah yang paling besar keberkatannya ialah yang paling murah (rendah) maharnya."
(Hadis riwayat Al-Baihaqi)



nota kaki : simple ja boleh tak eh D?. lagipon i malu lah kalu nak sanding2 bagai. "sesuatu yang namanya cinta adalah sesuatu yang membawa ke syurga. (hilal asyraf). "

kau yang terindah



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****



"kau yang terindah dalam hidupku"

my heart is too unusual



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****


"D, u make me smile okay and my heart is too unusual"

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih