♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

merdeka 55




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


Kita anak malaysia kami anak malaysia
Kami pewaris bangsa rela apa saja
Demi demi malaysia tercinta
Rela berputih tulang untuk aman dan berjaya
Ayuh kita anak malaysia
Kita pewaris bangsa rela apa saja
Demi demi malaysia tercita
Rela berputih tulang
Demi untuk aman dan berjaya




selamat hari merdeka yg ke 55
merdeka minda
merdeka jiwa

quote #9 Love at the first sight




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum



love at the first sight
all of a sudden, 
my heart start beating like crazy. 
on that day when i missed him so many times, 
i was already in love
(Anonymous)





demi cinta dalam hatimu




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"demi cinta dalam hatimu, ku yakin engkau untukku"

~muara hati~

Salam Aidilfitri 2012




~Sticky Post~

scroll down to read new entry

************************************************

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


~sudikanlah copy paste kat blog masing2 ya kawan2~


Sahabatku, 
Izinku menyusun sepuluh jari
Mohon keampunan di aidilfitri
Agar ukhuwah terus terpatri
Menjadi haruman segar mewangi


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1433H
~ MAAF ZAHIR DAN BATIN ~ 



untuk yang pulang ke kampung, hati-hati dalam perjalanan
ingatlah orang tersayang
jangan terkejar-kejar sebab kampung tue tak lari pun
(pesanan oleh PLUS)
semoga Syawal tahun ini membawa lebih cahaya kebahagiaan dan barakah serta mengeratkan lagi tali sillaturrahim sesama kita
InsyaAllah

(^__^)

mercun oh mercun




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"main mercun, main mercun jugak ya awak. jangan sampai membahayakan diri sendiri. agak-agak bahaya sangat, better awak main bunga api saja lah eh. insyaAllah selamat sikit. take care ya awak"

buat jejaka yang pandai masak




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


sumber fb

buat jejaka yang pandai masak, anda bukan kata handsome saja
malah cute, joges semua ada
dah syukur sangat dah nie 
jadi rebutan golongan ibu-ibu mertua kot
(saja mention ibu mertua..padahal?..)
nak pulak sempena musim raya nie, terhasil sejenis kuih pun dah cukup awesome
untung la sesiapa kat luar sana yang pandai masak
(siap masak kari tue kira ok la walaupun megi kari)

^___^


nota kaki : ada rezeki, mau rasa tart nenas =)

selamat hari raya awak!!




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


senyum sampai telinga lah cik fadz
susah nak ucap dengan kata-kata
jangan tanya kenapa DIA?
jangan tanya rasa pada DIA?
sebab semua tue susah nak cakap, susah nak jelaskan
yang pasti, DIA membawa satu perubahan dalam diri cik fadz
DIA ada something yang org lain takda
DIA lain dari yang lain
orang lain kejar sesuatu yang terpapar secara fizikal
tapi cik fadz, lain
cik fadz nampak aura pada DIA yang dapat bimbing cik fadz
insyaAllah, mudah-mudahan diberi petunjuk

^___^


nota kaki : selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin ya awak. ucapan yang awak titipkan untuk saya, menjadi peneman untuk syawal hari nie. ohh nak cupcake yg sedap & berkrim ya..apa lagi, mai la rumah ya. saya tunggu =)

andai ini Ramadhanku yang terakhir



~Sticky Post~

scroll down to read new entry

************************************************

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"andai ini Ramadhanku yang terakhir, maafkan segala keterlanjuran kata diblog ini dan dikotak komen kawan-kawan juga. Maafkanlah diri ini. Andai ini ucapan terakhir, andai pertemuan semalam adalah pertemuan terakhir kita, diri ini mohon sejuta kemaafan. Diri ini sudah sedaya menjadi insan dan sahabat yang baik dan setia padamu. Andai yang terkurang, itulah adat sebagai manusia yang serba kekurangan. Maafkanlah diri ini. Dan sudah pasti juga diri ini sudah memaafkanmu"



nota kaki : perjalanan hidup nie tak dapat dijangka. mungkin hari nie hari terakhir. mungkin juga hari esok. mungkin juga hari-hari berikutnya. daripadaNYA kita datang, kepadaNYA jua kita kembali

prelaunchX Invitation




You're invited to join prelaunchX

Prelaunchx ini akan dilancarkan pd 27/8/2012 

PERINGATAN:

siapa yg blom daftar, apa lagi jom daftar sblom 27/8/2012
 kalau lambat daftar nanti kena bayar
skrg free je
saya pun baru join ni
apa lagi kwn2 jom!! 
CUBA DULU..X RUGI..!!

Masihkah Ada Ramadan




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum



Masihkah Ada Ramadan!!
drama Ramadhan yang cik fadz rasa terbaik sangat
banyak pengajaran dalam drama tue
malam nie dah habis pon episodnya
untuk sesiapa yang tak berpeluang tengok, esok petang ada ulangan kat astro Prima
(Selasa hingga Jumaat, jam 5.30 petang di Astro Prima)
confirm tak rugi tengok


Sinopsis: 
mengisahkan bagaimana Rahman memahami mengapa isterinya, Aminah sedih setiap kali datangnya bulan Ramadan. Harapan Aminah adalah untuk anak mereka pulang. Rahman menyalahkan diri sendiri di atas apa yang berlaku pada anak-anaknya.


suka dengar dialek Terengganu dalam drama nie
alhamdulillah cik fadz pernah menjadi sebahagian daripada mereka suatu ketika dulu
belajar sikit-sikit memahami dialek Terengganu
so, apa lagi jom tengok esok mana-mana episod yang terlepas

'Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang zaman'

'Orang yang baik disayangi Allah. Allah SWT sayang padanya diambilnya dulu'
~Masihkah Ada Ramadan~


nota kaki : anak-anak diperantauan, pulanglah beraya bersama-sama ayah dan ibu sementara mereka masih ada. bagi yang telah tiada, sama-sama kita sedekahkan al-fatihah dan doa untuk mereka di sana

Iftar bersama sahabat




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


allahamdulillah
selesai juga iftar bersama sahabat-sahabat lama
(dulu, kini dan selamanya...mudah-mudahan)
kenyang pon masing-masing
majlis meriah walaupun ada la kami berlima saja
tq banyak-banyak sahabat support event kita nie
insyaAllah 
kalau ada sumur di ladang, boleh kita menumpang mandi, 
kalau ada yg umur panjang, boleh kita berjumpa lagik
(wah berpantun kejap)




sumbangan gambar Nora Mazlan Photography

happy day with mama




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


happy day lah hari nie
walaupun masing-masing letih kaki berjalan
best time ever is when you spend a time with your mum dear
hari nie seronok shopping dengan mama
masing-masing saling tukar pendapat pasal barang nak beli
thank mama untuk semua 
finally, got what i want

^___^v


nota kaki : opsss..awak, sori ya saya jadik tinggi sikit dari awak. sekali sekala ja nie =)

easier to talk about than to do




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


tetttt
tajuk entry english
tapi isinya malay
boleh ka?
saja tingtong sikit sebab dok layan rasa hati
urmmm back to the main topic
kadang-kadang rasa bosan dan terkilan dengan sikap segelintir orang disekeliling nie
fikir balik, betullah orang cakap "easier to talk about than to do"
wah omputih jap
serius aihh nie
tak main-main
ramai macam tue
kadang-kadang diri sendiri pon terkhilaf jugak
tapi, nak buat macam mana
orang sekeliling tue pon memainkan peranan jugak dalam membentuk jati diri
so, ikut sajalah flow dia asal tak terpesong kan
TAPI
andai kata suatu hari dah sampai tahap maksimum, 
sorry ya kamu
saya akan give up dengan kamu
terima kasih
peace no war

^___^v

jika saya teringatkan awak



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"astaghfirullahalazim. 
ya Allah, kenapa tiba-tiba teringat dia. syuh syuh. pi main jauh-jauh sikit aihh ingatan pada dia"



sayu bila mendengar lagu raya




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


sobs
hati sayu bila mendengar lagu-lagu raya berkumandang
bila lagu raya dah berkumandang, tandanya Ramadhan makin melabuh tirai?
sekarang pun dah masuk fasa terakhir di bulan Ramadhan
sayu sayu sayu


nota kaki : dua tiga hari nie, hati cepat tersentuh. sayu ja rasa. ntah ntah



Iklan Raya 2012 dari BERNAS



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


ya allah! 
iklan raya paling touching untuk raya 2012 nie
first time tengok dah menitiskan air mata
bukan sekejap
tapi sepanjang iklan nie mengalir air mata
siap sedu sedan hah
apapun, thumbs up for the director!!


Thinking About You




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"I’m thinking about you
Are you thinking of me too?
I hope you’re thinking of me too"
(David Choi - Thinking About You)


layan lah plak lagu nie
tetiba ja kan
^___^




cerita hati #5 - kenapa awak mencintai saya?



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"awak, sampai sekarang saya tak tahu kenapa saya sayang, kasih dan cinta awak. 
cuma rasa tue adalah rasa yang kuat dalam hati saya. 
kalau ada ja pertanyaan kenapa tue, saya rasa tue lah soalan paling susah saya nak jawab. 
saya tak tahu nak nyatakan sebab-sebabnya. 
yang saya tahu, awak melengkapkan saya. 
terima kasih sayang."

aku tersenyum. tumpah rasa kasih sayang padanya.

"saya pun sayang, kasih dan cinta awak tanpa adanya sebab yang tertentu. 
biarlah bila mana hadirnya perasaan nie, hanya Allah swt sahaja yang tahu"

sekali lagi senyuman terukir dibibirku
cukup dengan hanya senyuman sudah boleh menjawab segalanya




nota kaki : cerita suka-suka yang tiada kaitan dengan sesiapa. sekiranya terdapat persamaan, ianya hanya kebetulan =)

Salam 13 Ramadhan




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


cik fadz nak share satu lawak puasa jap
(tapi bukan ciptaan cik fadz pon ya)
dok godek-godek facebook, jumpa lak yang nie kan
senyum jugak lah cik fadz
jom layan
apa pun, selamat berpuasa hari yang ke 13 esok hari ya
sebelum tido, jangan lupa niat ya


LAWAK PUASA TERBAIK - MAKANAN DAN KERETA PALING BEST



Boy A : Makan..makan..makan.. aku belanja kau hari ni
Boy B : jemput-jemput
Boy A : makan..makan.. Eh aku ada satu soalan
Boy B : apa dia
Boy A : Banyak-banyak makan, makan apa yang sedap
Boy B : Hmmm makan ikan
Boy A : Salah
Boy B : Ayam goreng?
Boy A : Lagi salah...
Boy B : McD
Boy A : Lagilah salah..
Boy B : Makana free kot..
Boy A : Haaa.. dah nak dekat la tu...
Boy B : Habis Apa dia ?
Boy A : Curi-curi makan time bulan puasa !
Boy B : Uhuk..Uhuk..
Boy A : hahahhaa hahaha hadoi
Boy B : Diam diam diam, Jawi dengar nanti kena tangkap kang..
Boy A : alah tak de lah... Ha makan... makan... makan....

*******

Boy A : Ei! aku ada satu soalan lagi la kat kau..
Boy B : Soalan apa Lagi
Boy A : Banyak-banyak kereta, kereta apa yang best?
Boy B : Malas la aku layan kau..
Boy A : Alah..jawablah, aku tanya ni..
Boy B : Mercedes Kot ?
Boy A : Salah...
Boy B : Alfa ke?
Boy A : salah..
Boy B : Habis kereta apa?
Boy A : Kereta yang kita naik ni lah.. KERETA JENAZAH! hahahaha
Boy B : Ada aku tuam muka kau kang..



quote #8



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"saya tak mencari lelaki untuk dijadikan teman lelaki tapi saya mencari lelaki yang boleh menjadi suami saya malah boleh menjadi ayah kepada anak-anak yang bakal saya lahirkan kelak hasil dari rasa kasih, sayang dan cinta kita hanya keranaNya. awak ada?"
(Anonymous, 2012)




nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih