♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

cerita hati #2 - kriteria pilihan



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. halu jejaka kacak, gadis comel ..
.. lamanya tak hapdate nie ..
.. idea ada tapi malas kot nak menaip ..
.. bukan kata malas nak menaip ja ..
.. tapi malas nak online jugak ..
.. nak baca satu story tak? ..
.. story yang takdalah gempak mana pun ..
.. biasa-biasa ja ..
.. jom check it out ..
(omputih jap)

|
|
|
|
|
v

~ihsan mr google~

.. suatu hari di meja makan di rumahku syurgaku ..
.. enak-enak menikmati makan malam ..
.. of course la enak sebab mrs mama yang masak ..
.. biar setakat bihun goreng pun ..
.. selagi namanya air tangan mrs mama, of course sedap ..
.. tengah dok enak-enak tue, ada la pulak satu soalan cepu cemas ..

"akak, hang takda pakwe ka?"

.. tanya si adik yang bongsu ..
.. perghh, macam nak tersembur keluar bihun dalam mulut ..
.. haishh budak kecik nie, ada ka patut soalan macam tue dia tanya ..
.. haishh tak sedar ka awak tue budak bawah umur ..
.. mana boleh sesuka hati awak ja nak tanya soal hati dan perasaan nie ..
.. bebel si kakak yang hampir-hampir menyembur bihun goreng ke muka si adik ..

"alah bro, sis cari yang SMART lol. lu ada calon ka bro?"

.. balas si kakak dengan jawapan agak brutal di situ ..
.. dalam punya brutalnya jawapan, serius jugak la jawapan tue ..
.. memang si kakak tue cari calon yang SMART pon ..
.. bukan kata calon pakwe tapi calon suami terus pun takpa katanya ..

"huh takda. nak, cari sendiri"

.. perghh sakit hati tue jawapan ..
.. tapi takpa, si kakak tetap maintain sambil menyentap bihun goreng ..

"sis nak la yang SMART sikit dari sis. kalau kata, SMART lebih pon okey jugak. bukan apa bro, senang untuk generasi akan datang. bro, menurut Sir Francis Galton, dia cakap kebolehan intelek seseorang adalah dipengaruhi oleh faktor genetik selain faktor persekitaran seperti susunan kelahiran, kelas sosial dan cara pengasuhan ibu bapa."

.. oh rupanya atas dasar itu si kakak nie nak yang smart hah ..
.. adoiii ..
.. walau apa pun, si kakak tue mencari yang sedia menerima baik buruknya, yang sedia membimbing dan membawanya ke jalan yang diredhaiNYA ..
.. yang paling penting, AGAMAnya ..
.. bukan saja SMART hal dunia malah SMART hal akhirat ..

"Aku bukanlah seorang gadis yang CEREWET dalam memilih PASANGAN HIDUP. siapalah diriku ini untuk MEMILIH berlian sedangkan aku hanya SEBUTIR PASIR yang wujud di mana-mana. tetapi aku juga punyai KEINGINAN seperti gadis lain, DILAMAR lelaki yang bakal dinobat sebagai AHLI SYURGA, memimpinku ke arah tuju yang satu. bukan rupa yang ku impikan, bukan harta yang ku inginkan. tetapi sandaran AGAMA yang ada dalam dirimu yang ku PERLUKAN. aku akan berasa amat BERTUAH andai dapat menjadi tiang seri ataupun sandaran PERJUANGANMU. Andainya kamu adalah JODOHKU yang tertulis di Luh Mahfuz, Allah pasti mencampakkan rasa KASIH di dalam hatiku, jua hatimu kali pertama kita BERPANDANGAN kelak. BAHAGIA itu pasti menjadi MILIK kita, itu janji Allah. 
aku SAYANG kamu kerana Allah...


*****

.. so, apa macam? ..
.. enjoy lah ya ..
.. cik fadz bukan penulis novel nak bunga-bunga sangat ..
.. cik fadz bukan penulis sajak nak puitis-puitis nie ..
.. setakat cikai camni ja lah mampu ..
.. boleh jugak baca kisah nie ..
v^___^v

2 comment received:

QASEH ALYN said...

Hehehe....biasa la sis...soalan mcm tue memang menjadi sebati dah pd orang2 bujang mcm kita nie..hehe...

FadzMeera said...

@QASEH ALYN

hi3...
itu soalan cepu cemas namanya...
nasib baik bukan soalan nak kwen bila..
yg tu lg lah cemas hah ;)

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih