♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

semoga kita bertemu tepat pada masanya



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum



"awak, awak... sebenarnya kan saya suka awak sangat. tapikan, saya MALU sangat nak bagitau awak yang saya suka awak. perasaan malu tue sangat-sangatlah tebal dalam diri saya. tapi kan awak, saya selalu berdoa, minta pada Allah untuk buka pintu hati awak untuk terima saya dan wujudkan perasaan kasih dan sayang dalam hati kita. saya tunggu awak ya. awak jangan lambat sangat ya. tapi takpa juga. sementara awak dalam perjalanan tue, bolehlah saya pun siapkan diri, penuhkan diri dengan ilmu kan. nanti semoga kita bertemu tepat pada masanya ya"

quote #2



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

~source : Google image~

"Appreciate every day of your life. Good days give you happiness, bad days give you experience, and the worst days give you lessons"



so, let us all
we just enjoy our day, our life
we only live once
lets make the best
grab the opportunities available
sometimes there is a chance that it only once
enjoy your life
v^____^v



muka sama petanda jodoh?



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum



"awak, oh awak. orang cakap kan muka kita sama. orang cakap lagi, ini bukan saya cakap tau. orang yang cakap. diorang cakap kalau muka sama nie jodoh. betul eh awak?.. saya tak sure sangat pasal isu nie. tapi saya amat-amat berharap awak tue jodoh saya. kat hati saya nie, saya rasa ada awak sorang ja selain abah, mama, adik-adik, sedara mara saya, best friends saya. saya rasa saya chenta, kasih awak sangat hah. saya nak awak sorang ja. awak, kenapa awak buat saya sentiasa ingat awak nie. awak nak tau tak?.. bila saya takda semangat nak siapkan kerja saya, saya terus selongkar lappy saya cari gambar awak. saya tengok awak dari situ ja. walaupun hakikatnya gambar tue takdalah menunjukkan rupa awak pon. just dari sudut pandangan sisi ja. tapi saya rasa saya dapat inspirasi. saya dapat semangat bila tengok awak. saya baca mesej awak banyak kali. biarpun mesej tue bukanlah apa-apa sangat pun kalau difikirkan. kenapa macam nie eh awak? saya tak pernah rasa sebelum nie. saya sakit eh awak? adakah saya memerlukan pakar?"


ceritera yang tiada kaitan sesama Homo sapiens


nota kaki : perkara paling SWEET ialah ketika dua orang saling merindui namun tidak berkomunikasi tetapi keduanya saling mendoakan di dalam sujudnya masing-masing. nama awak tak terlepas dari salah doa saya. amin. ^__^

saya ada si mondok. kau ada?



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

yeyyy sangat suka hari nie
cik fadz dapat si mondok
dia sangat cute walaupun u kata dia hodoh
yang penting, cik fadz sorang ja nampak macam si mondok dia tue
tq ya cik rumate present yang super sedap nie
i tak kisah pun rupa dia macam tue
yang i tau u bagi dengan hati yang ikhlas kan
dan yang penting, u buatkan untuk i
nie yang i terharu sangat nie
urmmm
bila fikirkan tinggal lebih kurang sebulan ja masa yang kita ada
nanti lepas nie kita dah tak boleh nak dating2, lepak2 makan nasi sesama, sembang2
sedihhhhnyaaaa
nanti kawen, kita jadi jiranlah eh
senang sikit kan kan
boleh gelak sama-sama, nangis sama-sama
sweet kan 
thanks yar cik rumate 
untung, seronok dapat kenal kamu

~inilah si mondok cik fadz..yang besar tue mata dia. sebelah lagi dia winkwink kat cik fadz. tak sampai hati nak makan nie~

super duper busy



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

super duper busy hah cik fadz minggu nie
sebabnya beberapa hari ja lagi nak kena submit thesis
terbaiklah
minggu lepas jangan katalah
super busy mengadap thesis lah, test lah
memang tak menang tangan dah hah
itulah, orang lain paper amek paper sikit final semester camni
tapi cik fadz lagi nak menambah hah
kononnya free sangat
sekali amek kau
setiap apa yang jadi, cik fadz just positifkan diri ja
pujuk sendiri hati
taknak lah sampai stress yang melampaukan
uihhh sangatlah tak baik di situ
hopefully semuanya lancar ya minggu nie
amin

~meja yang super duper serabut tapi ini kira okey sikitlah sebab dah bersusun-susun. tak sanggup aihh nak dok kat meja bersepah nie. "semakin bersepah meja tue, semakin bersepah otak"~

Oh Tuhan, selamatkanlah




Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum




"Oh Tuhan .... selamatkanlah hamba ini dari segala fatamorgana dunia. Oh Tuhan .... jauhkanlah hamba ini dari hidup yang sia-sia. Amin"


quote #1




Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


jeng jeng jeng
nak bermada pujangga gitu cik fadz hari nie
hari nie kuar cuci otak ngan coursemate
gilak happening
sesi luahan perasaan suma lengkap
so, tengah sembang2 terkeluarlah satu 'quote' super hebat nie
memang terbaiklah


"saya bukan mencari lelaki untuk dijadikan kekasih semata-mata tetapi saya mencari lelaki yang ingin menjadi suami"
(izan nims, 2012)


ayat mantap kalau nak tahu seseorang lelaki itu ikhlas atau tak
kalau berani, jumpa mama abah nah kat rumah
v^__^v

wahai hati



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"Sedang hati ini lemah, berbolak balik, kata-kata yang baik adalah vitaman. Agar rasional berjalan seiring iman, bukan perasaan menjadi taruhan"


wahai hati cik fadz yang sedang lemah, berkecamuk dan bersedih, silalah kuat ya
ingat Allah itu sentiasa ada
luahkanlah rasa hati itu hanya padaNya
Dia maha mendengar cik fadz
insyaAllah dengan izinNya, semuanya seperti biasa
amin

Ku teguhkan hati ini hanya pada-Mu



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum




"Engkau satu cinta yang selamanya aku cari. Tiada waktu ku tinggalkan demi cintaku kepada-Mu. Walau seribu rintangan akan menghalang dalam diri. Ku teguhkan hati ini hanya pada-Mu"

permudahkanlah urusan hambaMu



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum



"Ya Allah, Engkau permudahkanlah urusan hambaMu ini dalam menyiapkan 'thesis'nya. moga diberi kesihatan, idea-idea serta kekuatan untuk selesaikan kerja yang telah dimulakan. sesungguhnya Engkau yang menjadikan kesusahan itu menjadi mudah jika Engkau menghendakinya. Amin "

I wish you're here with me now




Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum





"I wish you're here with me now"


in my prayers



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum




"in my prayers, I wish I'm yours and yours mine"


you are the number one for me MAMA



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

mama, orang cakap hari ni HARI IBU
ada orang cakap tak boleh sambut HARI IBU
betul eh mama?
tak kisahlah eh
tak kisahlah bila pun HARI IBU 
yang akak tau, setiap hari akak rasa HARI IBU
tak payah nak tunggu HARI IBU untuk akak ucapkan
yang mama kena tau, hari-hari bagi akak HARI IBU
hari-hari akak sayang, rindu, ingat mama




terima kasih mama kerana telah melahirkan akak
terima kasih mama kerana telah membesarkan akak
terima kasih mama kerana cukup bagi makan pada akak
terima kasih mama kerana menyayangi akak
terima kasih mama kerana banyak bersabar dengan akak
terima kasih mama kerana banyak mengajar akak tentang kehidupan
terima kasih mama kerana mama adalah MAMA akak
you are the number one for me MAMA
there's no one in this world that can take your place
i'm sorry for ever taking you for granted
i will use every chance i get
to make you smile, to make you proud of me
only god knows how much you mean to me
love u so much MAMA



“SELAMAT HARI IBU UNTUK MAMAKU JAMALIAH SAID"




nota kaki : mood baru lepas talk talk dengan mrs.mama

Take me to your heart take me to your soul



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

lalalalala
okey ini tanda cik fadz happy mungkin
alhamdulillah
rezeki Allah
then tetiba nak layan jiwa kan
penangan random punya lagu dok play nie
sekali yang keluar, memang lagu yang tangkap chenta punya
mau tak layan
haishhh
then bley plak ushar lyric then sesuka hati nak tukar lirik tuannya yang asal
satu perkataan ja pon
sori ya uncle2 MLTR
cik fadz suka sangat dengan lagu nie
then cik fadz dok berangan yang cik fadz nyanyi lagu tue
(wah tetiba rasa nak hujan lebat lak kat luar tue)
bukan apa, kononnya nak nyanyi untuk future hubby nanti
wah gituh
classs kau cik fadz
hah sudah sudah
jom layan lagu peberet cik fadz nie

|
|
|
|
v

Hiding from the rain and snow
Trying to forget but I won't let go
Looking at a crowded street
Listening to my own heart beat

So many people all around the world
Tell me where do I find someone like you boy

Take me to your heart take me to your soul
Give me your hand before I'm old
Show me what love is - haven't got a clue
Show me that wonders can be true

They say nothing lasts forever
We're only here today
Love is now or never
Bring me far away

Take me to your heart take me to your soul
Give me your hand and hold me
Show me what love is - be my guiding star
It's easy take me to your heart

Standing on a mountain high
Looking at the moon through a clear blue sky
I should go and see some friends
But they don't really comprehend

Don't need too much talking without saying anything
All I need is someone who makes me want to sing


nota kaki : jiwa terumbang-ambing bila teringatkan seseorang. parah macam nie. sabar ya wahai hati. sabar ya wahai jiwa. kalau dah dia memang pemilik tulang rusuk nie, tak ke mana jugak nanti. bak kata pepatah, "ikan di laut, asam di darat. dalam kuali bertemu jua." apapun, mengadu pada Allah ya.

kalau dah jodoh tak ke mana



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

‎"insyaAllah kalau dah jodoh tak ke mana"

ayat tahap pasrah dan redha gitu
okey takda kaitan antara yang masih hidup dan yang telah meninggal
saja mood jiwang tetiba singgah kejap
sebabnya otak blurr dok saja
ada kija tapi malas nak buat
nie lah penangannya kalau dah cik fadz dok berangan
bingung segalanya
tengah dok bingung camni lah macam-macam ayat puitis nak muncul
meh nak share satu lagi ayat puitis yang bukanlah ciptaan cik fadz
cik fadz terbaca
'TER' ya
kiranya secara tak sengaja di situ
lets check it out

|
|
|
|
v

UTK Perempuan:

Kalau kita cintakan seseorang...
jangan kejar atau ikut ke mana dia pergi
tapi lepaskan dia biar dia rasa rindu yg akan mengulit jiwa dia..
dan kalau benar ada cinta di hati dia..
dia akan kembali ;)

UTK lelaki:

Kalau anda benar2 cintakan seseorang wanita
jangan lukakan hatinya tapi jaga hatinya.
ikut dia melalui hatimu
doa pada yg ESA agar permudahkan 
bukan mengejar dia dgn NAFSU.

credit Dari hati ke hati

ada betulkan?
apapun tepuk dada tanya jiwa ya


v^___^v

soalan super spontan



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

penat kot hari nie
penat membuncitkan perut hah
siang kenduri, malam makan-makan enak sikit
nak share sikit nie
layan lah noh
kononnya aim nak update something malam nie
kiranya update yang nie pon aci lah kan
bley dak masa tengah enak-enak makan, mr.abah tanya soalan spontan

"nie makan-makan, besday akak yang ke berapa nie?"

adoi mr.abah nie
umor anak sendiri pun tak ingat dah
sedih lak rasa time tue
takpa lah
akak faham
hah itu baru soalan yang biasa-biasa
spontan ja
ayat seterusnya yg mr.abah keluarkan dari bibir dia lagi super spontan

"dah 2_ dah?.. orang lain 2_, dah pakat kawen dah. akak takda boyfren ka?"

nah amek kau sebijik
memang tatau nak letak mana muka weh saat tue
nak benamkan dalam makanan, gila kejam hah
tolong tolong

"abah, akak nak abah ngn mama yang carikan. akak dah letih dah nak cari-cari nie. tunggu abah ngn mama ja lah carikan"

okey, jawapan nak selamatkan diri namanya tue
bak kata mrs.mama, 

"kalau ada jodoh sampailah masanya nanti"

love u lah mama
memang penyelamat sungguh hah time tue

v^___^v

bertambah lagi setahun



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


Alhamdulillah & syukur kepada yang ALLAH SWT kerana masih memberi peluang untuk cik fadz meneruskan hidup sehingga ke hari ini

Terima kasih kepada ABAH dan MAMA yang telah melahirkan akak ke dunia ni, membesarkan akak, banyak bersabar dgn kerenah akak, cukup bagi makan pada akak. banyak mengajar akak tentang kehidupan, menyayangi akak. tanpa ABAH MAMA mana mungkin akak akan dilahirkan di dunia ni.

Terima kasih jugak kepada kwn2-kawan yang wish.

Semoga dengan bertambahnya setahun lagi usia ni,
 semakin juga dimurahkan rezeki,
diberikan kesihatan berpanjangan,
diberi kebahagian berterusan,
paling penting bertambah amal ibadah di dunia ni
AMIN

^___^v

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih