♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

Love You Mr Arrogant menang DramaFestKL



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

credit to mr.google

Love You Mr Arrogant menang Drama Pilihan Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur
personally, suka drama ni
sebabnya skrip diorang slumber ja
main panggil kau aku ja
bila tengok drama nie, dia sama ja macam realiti yang dok ada
sesetengah orang anggap drama cinta nie memang cliche
opening kawen paksa
hero tak suka heroin
then tengahnya dah mula suka dalam diam
mula tue, "u're not my type" and what so ever lah
but finally, jatuh cinta, hidup bahagia
but for me, suka drama nie amat
bukan kata takda drama lain yang best
suka sangat sebab dialog diorang tu slumber ja panggil kau aku
tapi dalam kau aku, kau aku tu...
dia lah husband, dia lah wife
dia lah teman waktu gembira
dia lah teman waktu sedih
dia lah teman waktu senang
dia lah teman waktu susah
dia lah teman nak dengar semua bebel
dia lah teman nak sakat
dia lah teman gaduh
dia lah sahabat dalam masa yang sama
bukan kata husband and wife ja
itu yang best, bila kawen, kita bukan sekadar boleh jadi husband and wife
tapi lebih dari tue
boleh jadi sahabat yang boleh komen, cakap apa saja
baru rasa macam close sangat kan


nota kaki : ye saya tau apa rasanya bila selalu gaduh then tetiba teman gaduh tue hilang. pusing-pusing hidup waktu tue

[aku & dia] - utusan kecil



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

telefon tangannya bergegar untuk seketika
kemudian diserahkan padaku
percakapan melalui pandangan mata berlaku untuk seketika
hanya melalui mata keduanya faham apa yang sedang berlaku. HANYA BERDUA

"hello. ya sayang. sihat. untie tengah kerja ni. sayang dekat mana nie? ye kejap lagi ayah sayang balik. ye untie halau dia balik nanti"

sambil mata memandang dan perbualan diteruskan

"ye. kenapa sayang? okey, sekejap ya"

aku melangkah jauh sedikit dari mereka. sepertinya ada konspirasi dengan si kecik di talian sana

"okey sayang. sambung semula."

aku hanya mendengar.

"sayang, biar ayah cakap dengan untie sendiri lah. segan lah untie kalau nak cakap dengan ayah dulu. ahah apa kata sayang yang kawtime dengan ayah. alah ayah sayang kan kental"

kalau dapat diperhatikan muka sendiri di cermin confirm memek muka sangat macam-macam ketika itu

"ye sayang. okey nanti untie suruh ayah balik ye. rindu ayah dah la tue. nanti kita keluar sama ye. okey take care. study smart ye. bye. assalamualaikum."

telefon tangannya dikembalikan semula
sekali lagi mainan mata berlaku

"takda apa lah. girls secret"

[aku & dia] - encik muka ketat vs cik muka slumber

"Love is not about how much you say ‘I love you’, but how much you can prove that it’s true love."-unknown


nota kaki : cerita suka-suka yang tiada kaitan dengan sesiapa. sekiranya terdapat persamaan, ianya hanya kebetulan =)

[aku & dia] - gaduh vs rindu



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

credit to mr.google

"bila ada depan mata macam-macam ja perangai. bergaduh lah, perang mulut lah. jeling sana, jeling sini lah (tunggu nak jadi juling ja korang) . tapi since tak nampak depan muka baru la nak rindu-rinduan"

cliche sangat kau
ya lah mesti la rindu tahap infiniti
pasalnya kite takda geng gaduh kot

[aku & dia] - encik muka ketat vs cik muka slumber

[Fakta/Auta] - Wanita cepat cemburu?



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

golongan wanita nie memang cepat cemburu eh?
kadang-kadang bila realize balik, rasa macam benda kecik ja nak cemburukan tue
tapi.... homaii tak boleh
tetap ada juga rasa tue walau sikit
orang cakap, cemburu tue tanda kita ada rasa sayang pada dia

"eh sekejap. aku ada perasaan sayang pada dia? eh macam tak ke mana ja perasaan tue"

ada orang cakap, masa bercinta 200% rasa cemburunya
tapi bila dah kawen nanti boleh adjust 
so, macam mana eh?
actually tak berapa nak gemar dengan perasaan nie

"its not me hokey" jerit dalam hati

tapi tudia la
since dah mula suka, muka la perangai pelik yang wujud
haiyakkk

cinta manusia



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****


"Jika menaruh rasa suka pada seseorang, dan sebaliknya  orang yang kamu sukai juga memiliki perasaan yang sama terhadap kamu, maka Islam menawarkan tiga macam cara :-

pertama adalah ta'aruf

kemudian yang keduanya adalah khitbah

dan yang ketiga adalah menikah"

#share #quote

DIA yang HALAL buatku



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

”Ya Allah, izinkan aku jatuh cinta pada orang yang tepat, di waktu yang tepat. Kerana hatiku cuma satu, hanya kepada dia yang halal buatku.”

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih