♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

alhamdulillah berita gembira bulan Ramadhan



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


alhamdulillah
berita gembira bulan ramadhan
senyum sampai telingalah cik fadz hari nie
alhamdulillah boleh dikatakan result exam kali nie adalah yg terbaik sepanjang 3 tahun
terima kasih Allah
alhamdulillah markah project final year banyak membantu
so, adakah cik fadz akan further study?
jengjengjeng
tungguuuu

^___^

ini sweet =)



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


credit FB

hadis Nabi SAW yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a. bermaksud : 

“ Apabila datang kepadamu seorang (lelaki) yang kamu redhai agama dan akhlaknya datang meminang, maka kahwinlah anakmu itu. Jika tidak berbuat demikian, nescaya akan berlaku fitnah dan kerosakan di atas muka bumi. "



nota kaki : agaknya, ada tak yang berani buat macam nie?.. terus ja masuk meminang si gadis yang berkenan di hati tue. insyaAllah permulaan cara dah kena gaya, maka akhirnya nanti pun insyaAllah baik-baik saja =)

Pertemuan bukan diduga



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


speechless dengan surprised pagi tadi
sangatlah tak sangka
berdebar-debar hah dalam nie


nak pandang pon tak boleh okey
(sorry sangat2 ya. tak mampu kot nak pandang awak)
fuhhh lega jugak la kita membelakangi masing-masing
kalau tak, adoi tak tau nak letak mana muka nie hah
kantoi situ jugak hah
hehehe
tapi kan, rasa happy pon ada
uhuiii
terima kasih Allah atas pertemuan yang bukan diduga itu

^___^


nota kaki : fikir balik, kelakar situasi tadi. dan itu baru namanya jalan pandang ke depan tanpa menoleh lagi ke belakang...he3.. mudah-mudahan raya nie ada berita gembira seperti doa dari seorang adik. amin =)

Minta maaf dan Memaafkan



~Sticky Post~

scroll down to read new entry

************************************************

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"Sebelum tidur, niat untuk bangun esok dengan iman yang lebih baik, hati yang lebih tenang dan kesihatan yang lebih baik dengan muhasabah diri dan memaafkan semua orang dan bersyukur"
~Prof Dr Muhaya~


Oleh itu, saya FadzMeera Ismail dengan rasa rendah diri, ikhlas dan tulus memaafkan mereka-mereka yang mungkin ada menyentuh hati dan perasaan cik fadz pada hari ini.

Cik fadz juga dengan rasa rendah diri, ikhlas dan tulus menyusun sepuluh jari ingin meminta maaf daripada semua rakan yang mengenali cik fadz secara langsung ataupun tak langsung kalau-kalau hari nie, cik fadz ada menyentuh hati dan mengguris perasaan rakan-rakan.

Sama juga cik fadz susun sepuluh jari meminta maaf daripada rakan blogger dan juga silent readers yang mungkin pernah singgah walau sekali, dua kali atau seberapa kali pun kat blog cik fadz yang tak seberapa nie. Manalah cik fadz nak tau kalau ada keterlanjuran dalam entry ka, komen ka atau apa sajalah yang mungkin menyinggung perasaan dan sanubari rakan-rakan semua.

Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. 


~ terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah ke blog cik fadz yang tak seberapa ni~

Salam Ramadhan drp Cik Fadz



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum




Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan Al-Mubarak
jom bersama-sama kita tinggatkan amalan
jom sama-sama kita kejar pahala Ramadhan kali nie seolah-olah kita takkan jumpa lagi Ramadhan akan datang
semoga kita sama-sama terus istiqamah dalam amal ibadat sepanjang Ramadhan nie nah





nota kaki : jom sama-sama kita mengimarahkan masjid yg berdekatan =)

review final Ameera



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


~okey intro ni seyes suka woo~

tamat sudah drama Ameera slot samarinda TV3
bocor juga la mata
selari la dengan ending drama tue kan
ramai woo yang cakap ending dia tak best
tapi bagi cik fadz, fair la ending dia walaupun sedih
ya lah ameer nak selamatkan ameera
kiranya yang tue pengorbanan dia kat ameera la
kan ke awal episod ameera dah selamatkan nyawa ameer
so, faham lah kan
then kena la dengan ost dia tue
sedih memang sedih la
dalam hati nak ameer hidup balik kn
nak request ameera 2 tetiba ameer hidup balik boleh??
puiii memang tak dapat laa

~part yang rasanya ramai yg suka nie hah~

~nie jugak kan. siap ada yang simpan cita-cita nak cari hubby bley nyanyi lagu hindustan..hehehe..faham2~



nota kaki : terus teringat..oh ya awak ada janggut..he3

quote #7



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"kita nie nak cari soulmate bukan sahaja untuk dijadikan peneman hidup. tapi juga boleh dijadikan sebagai sahabat dalam masa yang sama"
(hamba Allah, 2012)





nota kaki : ketika sesi hati ke hati

quote #6



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"nak tahu perangai seseorang tue, tengoklah pada cara pemanduannya"
(girlfriend et al., 2012)






nota kaki : rasa-rasanya?.. 

terima kasih Allah




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


first skali, nak ucap syukur sangat
alhamdulillah dalam banyak-banyak doa cik fadz, yang satu nie dah dimakbulkan
alhamdulillah 
syukur ke hadratNya yang tak terhingga
lepas nie usaha lagi untuk mencapai apa yang dihajati
semoga dipermudahkan segala urusan cik fadz


nota kaki : terharu bila mr.abah & mrs.mama support habis lah. senyuman, ketawa diorang semangat yang jadi peneman. 

subhanallah indahnya ciptaan Dia




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"awak, awak.. tadi kan saya melawat baby baru kawan saya awak. comelnya awak ciptaan Allah. bibir dia, hidung dia, mata dia. subhanallah indah sangat awak. tapi kan awak, saya kan..saya kan tak berani nak dukung baby kecil plus comel tue. saya takut. saya tak biasa. macam mana nie awak? confuse confuse. kalau baby tue dah besar, okey la ja. ahah, TAPI kan, kawan-kawan saya cakap takpa. nanti terbit sendiri bila ada baby sendiri. uhuiii. spechless terus. terus nak balik. bye =)"

a girl proposed to a guy?



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


A : "what? a girl proposed to a guy? homaiii."

B : "why not right? who say only guy can proposed? just look at the Prophet s.a.w and Khadijah. who proposed to whom? jengjengjeng. the Prophet s.a.w was proposed by Khadijah thru a third person right?"


ceh speaking kejap kan
bior broken pon kan
apa macam nie?
mau pengsan rasa
then bangun, then pengsan lagi
boleh dak?
takda kaitan dengan mana-mana pihak
cuma terfikir bila tengok satu video clip nie hah
terbaik lah statement
so??
syhhhhh
diam-diam sudah eh

^____^v

Learn to appreciate what is in front of us



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"Learn to appreciate what is in front of us before its too late"

Me, You & Him (2012)

true!!
cik fadz setuju
ececeh, bercakap macam dari pengalaman kan
tapi serius aihh
memang cik fadz setuju dengan statement atas tue
yang depan mata kita tak nampak TAPI yang seberang tue jugak kita nampak
padahal, kita tak sedar yang depan mata tue walau dia buruk dan bukan pilihan kita, tapi dia setia dengan kita
tue lah manusia
sentiasa nak apa yang dia hendak ja kan
(pesanan ditujukan untuk diri sendiri nie..huhuhu)
so,
now better hargai dulu apa yang kita ada sebelum terlepas entah ke mana-mana

Why am I different with others?




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


A - "Why am I different with others?"

B - "Why...do you have to be like others? Close your eyes, you will see"



nota kaki : tak payah nak jadi macam org lain. baik jadi diri sendiri tak susah dan tak menyusahkan =)

mereka sudah pun berbalas doa



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum




hanya doalah menjadi jambatan penghubung antara saya dan awak
biar lambat perjalanan kita asal perjalanan itu terisi

^___^

"awak, awak..awak jangan sesat entah mana-mana lagi ya" 


nota kaki : Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan dia milikku, tercipta untuk diriku, satukanlah hatinya dengan hatiku. Titipkanlah kebahagiaan di antara kami. Ya Allah, ku harap dia adalah yang terbaik buatku supaya kami sama-sama menuju redhaMu. PadaMu Tuhan ku mohon segala 

quote #5



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum


"Allah did not promise that life would be easy, but He did promise to always be beside you, in every step of your life"


truly you girl



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum




thanks girl being such a wonderful girlfriend for me
kita dah nangis sama-sama
kita dah gelak sama-sama
semua rasa kita dah kongsi sama-sama
tq ya sebab kita dah berjaya atasi semua benda yang dah jadi tue
kira 0 - 0 lah eh
nanti ada rezeki kita jumpa lagi
promise!!
keep in touch selalu ya

^___^v

cepat atau lambat



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

ILoveAllaah.com

kita merancang, Allah pun merancang
tetapi rancangan Allah paling terbaik
"Allah tidak memberi pada apa yang kita mahu. Tetapi Dia memberi pada apa yang kita perlu"

berjaya di'hardcover'kan



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum



syukur alhamdulillah
finally!!
usaha selama 2 semester telah selamat di'hardcover'kan
terima kasih pada semua yang membantu
supervisor
rakan-rakan
postgrad
dan sesiapa sahaja yang terlibat secara langsung ataupun tidak langsung
jasa semua amat dihargai dan dikenang sampai bila-bila

pasrah dan redha



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum


"pasrah dan redha menerima apa jua yang bakal terjadi. tapi jauh di sudut hati, mengharap kau menjadi pemilik cintaku setelah Allah dan Rasul"


nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih