♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

titisan air mata seorang ibu



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum

halu jejaka kacak, gadis comel
morning
salam jumaat ya
huhuhu
sedih nie
seperti biasa tabiat cik fadz, bangun pagi lepas settle tanggungjawab sebagai muslim, cik fadz akan biasakan diri baca newspaper
tak kisahlah online ataupun tak
(biasalah dunia kan di hujung jari)
okey, buka ja baca berita utama
what the fish itu anak
menitis air mata cik fadz pagi-pagi nie
betullah orang cakap

KESEORANGAN...Faridah yang ditinggalkan anaknya.
sumber

"seorang ibu tue mampu menjaga 10 orang anaknya. tapi seorang anak/lebih, belum tentu mampu menjaga ibunya"

cik fadz tak boleh topik-topik macam nie
dia touching lebih
tolonglah peoples out there
please please please
i beg u all to take care, appreciate your parents
they have a lot of sacrifices for you
without them, you are not here, you are nothing lar people
think about it
do not regret it if they've gone one day


nota kaki : abah, mama, rindu sangat dah ni..hari ni kita dating ya ;)

2 comment received:

gloryahatty said...

;( ada baca news nih.. tapi sebenanya ibu ni bukan sengaja ditinggalkan... anak dia perlu dapatkan rawatan di hospital yang berjauhan dengan rumah.. dia risau nak tinggalkan ibu dia kat rumah sorg2 memandangkan sekarang kerap berlakunya kes kecurian.. tapi tanpa dia sangka... dia telah ditahan wad selama 3 hari dan tidak sedarkan diri ketika itu... namun selepas tersedar dari rawatan dia dengan cepat carik ibu dia balik.. Alhamdulillah.. semuanya selamat... Anak lelaki dia seorang yang bertanggungjawab... perbuatan dia meninggalkan ibu dia di Hotel berkenaan adalah satu tindakan di luar jangkaannya..

p/s ; Lelaki ini dan ibunya telah mendapat perhatian seorg Hamba Allah (Datuk) dan telah memberi kehidupan baru kepada kedua insan ini..... Alhamdulillah...hikmah di sebalik kejadian.

FadzMeera said...

@gloryahatty

a'ah dh baca jgk g latest news tue..
nasib baik anak dia dh amek blk mak dia
alhamdullilah :)

Daripada Abi Hurairah r.a.
Telah datang seorang lelaki kepada Rasulullah s.a.w., lalu bertanyalah lelaki itu. "Wahai Rasulullah, siapakah yang berhak dikalangan manusia di jadikan sahabat yang paling baik?" Lalu Nabi s.a.w. menjawab "ummuka" dan bertanya lagi lelaki itu, "kemudian siapa?" Nabi s.a.w. menjawab "ummuka". Dan kali ke-3 lelaki itu bertanya lagi "kemudian siapa?" Lalu Nabi s.a.w tetap menjawab "ummuka". Lalu, lelaki itu bertanya lagi, "kemudian siapa?" Barulah Nabi s.a.w menjawab "summa abuka."

p/s: Yang baik dari Allah dan segala kelemahan datang dari diri cik fadz :)

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih