♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

rezeki bulan pertama



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

alhamdulillah rezeki Allah swt
makin adapted dengan persekitaran kerja sekarang
makin memahami tugas-tugas yang diamanahkan
mudahan terus diberi kudrat memikul semua tanggungjawab
buat kerja dengan ikhlas tanpa fikirkan ganjaran
(nie yang mama selalu remind)

^__^v

 
nota kaki : penuh bank dengan orang. takda rasa nak pegi check akaun pon. apa cer tuh?

rencah hidup 2



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

zaman kerja memang best
yalah dapat gaji kot
nak apa semua boleh dapat
kalau zaman belajar, nak beli something mesti tak mampu
yalah duit pinjaman buat bayar yuran, beli buku, bayar yuran fieldwork
kiranya yang tinggal boleh la nak sara hidup
yang dapat banyak, banyaklah
yang dapat sikit, memang buat part time lah jawabnya
nak minta kat parents, segan kot
so, memang cari alternatif sendiri lah
itulah lainnya zaman kerja
kerja, kita dapat income sendiri
nak apa semua boleh
sebab tue la ikutkan income yang masuk tak pernah nak cukup
sebab apa???
sebab, ikut kemahuan sangat
bukan ikut kemampuan ataupun keperluan
tapi itu lah
kerja, dah takda masa sangat nak santai macam zaman belajar
tak sempatnya nak tido
tak sempatnya nak layan movie korea
apatah lagi runningman
memang ke lautlah semua tue
kalau sebelum nie weekend lepak kat shopping complex, sekarang weekend adalah hari bermakna nak manjakan diri
hari tue lah nak qada balik apa yang tak sempat buat
hari tue jugak lah nak kemas bilik, kemas rumah
shopping complex??
itu bila hujung bulan, bila poket tengah penuh
sakan borong the sekejap ja kempis balik
then, mula la puasa
itu la masing-masing ada cerita tersendiri
kita yang create sendiri
dari pemerhatian sekeliling, kita boleh belajar something
WE ARE WHAT WE DO

v^___^v
 

rencah hidup 1



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

masa UPSR, tertanya bila la nak PMR
bila dah PMR, nak pulak SPM
ahah bila sampai SPM, mula la fikir nak masuk universiti
bila dah masuk universiti, dia buat dah nak fikir kerja pulak
bila dah kerja???
mula la fikir zaman belajar dulu jugak yang best
orang kata, zaman belajar tak payah fikir banyak
just fikir pasal benda yang belajar ja
tak payah fikir banyak pasal nak cari duit lah, bayar itu lah, bayar ini lah, pergi sana, pergi sini, meeting sana, meeting sini, kursus sana, kursus sini
yang kena fikir, macam mana nak jawab soalan exam, score 4 flat, then grad dengan jayanya
ada kelas, pegi
takda kelas, tido
gap lama, balik bilik tido
kalau rajin, petang pegi jogging kat tasik
kalau tak jogging bagi makan ikan
bukan kata ikan ja, sekali biawak pon join
malam buat assignment
kalau takda assignment, layan movie dengan roomate
tak layan movie korea, layan runningman sama-sama
kalau lapar, jalan pegi beli supper
laksa ka, keropok lekor seringgit dua ka
gosip-gosip, tdo lagi lepas tu
hujung minggu, lepak dengan kawan-kawan
window shopping, wayang semua pon boleh
itupun kalau dah tak balik kampung
tapi itu semua dulu
sekarang dah lain
sekarang tanggungjawab semakin bertambah
ada komitmen, amanah yang dipertanggungjawabkan
 

would i become like them



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

first time meeting dengan pihak atasan
pengalaman pertama, fuhh kagum
would one day i will become like them?
cik fadz kagum tengok betapa berkalibernya depa
terasa kerdil bila berada di kelompok depa
(walaupun saiznya takdalah kerdil)
baru rasa pengalaman berhadapan, present depan pegawai
sebelum nie present depan lecturer pon dah ketaq habis
cuba bayang yang nie pulak la
kus semangat
dah la sebulan entah berapa kali kena attend meeting
takpa, cabaran kerja
keep smilling cik fadz

v^___^v
 

ragam baru masuk



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

waaaa
nak nangis rasa
sedih sebab bosan sangat
orang lain ada ja kija
apasal la belum ada kija ni
sadis mengenang nasib
puiii
jenuh nak tunggu hujung minggu
 

selamat pengantin baru ShilaWan



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****


TAHNIAH!!!
Selamat dah jadi suami isteri
Selamat melayari bahtera rumahtangga korang nah


Tahniah Shila & Wan
Selamat pengantin baru
Selamat melayari bahtera rumahtangga korang
Selamat ke anak cucu cicit
Selamat bercinta sampai syurga


nie ja kroni yang dapat join hari nie
nanti kita kumpul lagi 8 Jun untuk sandingnya ya
jangan lupa seragam kita ya



nota kaki : mama, mummy, ibu, ummi. wah suma pakat dok cop dah gelaran masing-masing ni =)

selamat pengantin baru FynaNaser



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

sumbangan officialFB Naser
Naser, hang jaga BFF kami tu leklok nah
congrats finally u got her as your wife


Tahniah!!! 
Selamat pengantin baru beb
Selamat menempuhi fasa baru
Selamat menjadi isteri solehah dan terbaik buat suamimu
Selamat bercinta, bahagia sampai syurga


sorang-sorang menunggu giliran
makin hari makin berkurang kroni single
lepas nie kita kroni double pulak ya


nota kaki : cepat-cepat dapat baby comel ya beb. tahun depan collection beli hamper baby plak. 

kerja oh amanah



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

baca dengan teliti sebelum sain #27mei2013 #perjanjian #tanggungjawab

alhamdulillah seminggu dah berstatus pekerja
setakat nie alhamdulillah seminggu yang terisi
baru hari kedua dah dihantar berkursus selama dua hari

Blue Ocean Strategy. Thinking out of the box. Innovation

hari keempat dah masuk meeting
dah jumpa exco baru jabatan
lepas ni meneruskan tugas-tugas yang diamanahkan
semoga segalanya lancar
niat yang penting
andai niatnya baik kerana DIA, insyaAllah segalanya lancar
mudah-mudahan


nota kaki : baru terasa dunia pekerjaan yg sebenar. memang zaman study best. banyak masa terluang. zaman kerja pon best sebab dapat gaji tapi, social life automatik akan menjadi kurang

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih