♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

cerita hati - kawin dan masak



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. halu jejaka kacak, gadis comel ..
.. nak baca satu kisah tak? ..
.. lawak takda la sangat kan ..
.. tapi cik fadz rasa comel ..
.. boleh tak nak buat statement camtu ..
.. jom2 baca kisah bawah nie ya ..

|
|
|
|
|
v

~ihsan Google Image~
.. pada suatu hari, ada lah satu pasangan kekasih pergi berdatinglah kononnya ..
.. pusing-pusing tasik, bual-bual sambil tengok gelagat orang sekeliling ..
.. tiba-tiba spontannya inchik kekasih nie bertanya pada cik kekasihnya ..

"bila awak nak kawin dengan saya?" 

.. cik kekasih punyalah terkejut dan terkedu gitu ..
.. tak terjawab hah soalan tue ..
.. itu soalan susah hah ..
.. lagi susah dari soalan final exam ..
.. senyum-senyum malu cik kekasih tue sambil pertanyaan inchik kekasih tadi  dijawab balik dengan pertanyaan ..

"awak nie tanya btol2 ke main2?"

.. inchik kekasih langsung tidak menampakkan riak wajah main-main dia ..
.. seriusnya inchik kekasih masa tue ..
.. of course la kena serius ..
.. soal hati dan perasaan ..
.. soal masa depan ..

"hai, cakap serius la. takkan perkara kawin nie nak buat main2. macam mana? terima ke tak?"

.. cik kekasih menjawab sambil buat muka minta diri difahami ..

"takdela. nanti saya fikirkan macam mana ya"

"fikirkan? saya ingat selama nie awak dah pasti dengan jawapan awak"

.. jawapan cik kekasih agak menimbulkan rasa sedih di hati inchik kekasih ..
.. why? why? why? ..
.. why this happen to me kata hati inchik kekasih ..
.. urmmm, cik kekasih yang macam ada rasa sikit bersalah tue teruslah mencari jalan untuk memujuk inchik kekasihnya yang muka dah macam ayam penyek ..

"tapi kalau awak kawin dengan saya, awak akan hadapi masalah yang besar"

"apa dia tue?"







"saya tak pandai masak"




.. muahahahahahahhaha ..
.. inchik kekasih gelak tak hingat dunia okeh ..
.. gelak sampai rasa nak guling-guling dekat tasik, depan orang ramai tue jugak ..
.. rasa macam nak sekeh kepala inchik kekasih pun ada kan kan ..
.. turn cik kekasih pulak menarik muka ntah berapa jengkal tue kan ..




.. ayat memujuk inchik kekasih ..




"awak, awak tak pandai masak pun takpe. nanti kita makan dekat luar"

"betul?"

.. dengan senyuman sampai telinga, dengan rasa excitednya cik kekasih kan ..
.. of course la kan kena gumbira bila inchik kekasih dah berjaya mengambil hati ..
.. apa pun, cik kekasih berjanji dengan diri sendiri untuk belajar masak ..
.. demi kamu ya inchik kekasih ..
.. demi rumah tangga kita yang akan kita dirikan nanti ..
.. demi anak-anak yang bakal hadir nanti ..

^___^


6 comment received:

hunnybunny said...

so sweet..tp kn xsume laki sweet2 mcm ni..huhu

FadzMeera said...

@hunnybunny

dear, ini biasa la sebelum kawin..
itu yg kna start blajar masak sedap2 dh ni..bekalan org kata :)

fatin amalina husna said...

sweetnyaa..hehe..^^
tp klau dah syg apa pon snggup buat kan..

FadzMeera said...

@fatin amalina husna

mcm tu lah gayanya :)

QASEH ALYN said...

hehehe....bestnyer klu ada lelaki yg faham cm gitue..huhu

FadzMeera said...

@QASEH ALYN

insyaAllah ada..
tp, tue lah kta pon kena lh bljar jgk msk kn kn..
xkn nk kena mkn luar ja nnti :)

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih