♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

you may want to know




LMAO - Laughing My As* Off
LOL - Laughing Out Loud

Also:

AFAIK =» As Far As I Know
AFK =» Away From Keyboard
ASAP =» As Soon As Possible
BAS =» Big A$ Smile
BBL =» Be Back Later
BBN =» Bye Bye Now
BBS =» Be Back Soon
BEG =» Big Evil Grin
BF =» Boyfriend
BIBO =» Beer In, Beer Out
BRB =» Be Right Back
BTW =» By The Way
BWL =» Bursting With Laughter
C&G =» Chuckle and Grin
CICO =» Coffee In, Coffee Out
CID =» Crying In Disgrace
CNP =» Continued (in my) Next Post
CP =» Chat Post(a chat message)
CRBT =» Crying Real Big Tears
CSG =» Chuckle Snicker Grin
CYA =» See You (Seeya)
CYAL8R =» See You Later (Seeyalata)
DLTBBB =» Don’t Let The Bed Bugs Bite
EG =» Evil Grin
EMSG =» Email Message
FC =» Fingers Crossed
FTBOMH =» From The Bottom Of My Heart
FYI =» For Your Information
FWIW =» For What It’s Worth
GAL =» Get A Life
GF =» Girlfriend
GFN =» Gone For Now
GMBA =» Giggling My Butt Off
GMTA =» Great Minds Think Alike
GTSY =» Glad To See You
H&K =» Hug and Kiss
HABU =» Have A Better ‘Un
HAGN =» Have A Good Night
HAGU =» Have A Good ‘Un
HHIS =» Hanging Head in Shame
HUB =» Head Up Butt
IAE =» In Any Event
IC =» I See
IGP =» I Gotta Pee
IMNSHO =» In My Not So Humble Opinion
IMO =» In My Opinion
IMCO =» In My Considered Opinion
IMHO =» In My Humble Opinion
IOW =» In Other Words
IRL =» In Real Life
IWALU =» I Will Always Love You
JMO =» Just My Opinion
JTLYK =» Just To Let You Know
KIT =» Keep In Touch
KOC =» Kiss On Cheek
KOL =» Kiss On Lips
L8R =» Later
L8R G8R =» Later ‘Gater
LHM =» Lord Help Me
LHO =» Laughing Head Off
LHU =» Lord Help Us
LMAO =» Laughing My A$ Off
LMSO =» Laughing My Socks Off
LOL =» Laugh Out Loud
LSHMBB =» Laughing So Hard My Belly is Bouncing
LSHMBH =» Laughing So Hard My Belly Hurts
LSHTTARDML =» Laughing So Hard The Tears Are Running Down My Leg
LTNS =» Long Time No See
LTS =» Laughing To Self
LUWAMH =» Love You With All My Heart
LY =» Love Ya
MTF =» More To Follow
NRN =» No Reply Necessary
NADT =» Not A Darn Thing
OIC =» Oh, I See
OL =» Old Lady (significant other)
OM =» Old Man (significant other)
OTOH =» On The Other Hand
OTTOMH =» Off The Top of My Head
PDS =» Please Don’t Shoot
PITA =» Pain In The A$
PM =» Private Message
PMFJI =» Pardon Me For Jumping In
PMP =» Peed My Pants
POAHF =» Put On A Happy Face
QSL =» Reply
QSO =» Conversation
QT =» Cutie
ROFL =» Rolling On Floor Laughing
ROFLAPMP =» ROFL And Peeing My Pants
ROFLMAO =» ROFL My A$ Off
ROFLMAOAY =» ROFLMAO At You
ROFLMAOWTIME =» ROFLMAO With Tears In My Eyes
ROFLUTSROFL =» Unable to Speak
RTFM =» Read The F****** Manual!
SETE =» Smiling Ear To Ear
SHID =» Slaps Head In Disgust
SNERT =» Snot-Nosed Egotistical Rude Teenager
SO =» Significant Other
SOT =» Short Of Time
SOTMG =» Short Of Time Must Go
SWAK =» Sealed With A Kiss
SWAS =» Scientific Wild A$ Guess
SWL =» Screaming with Laughter
SYS =» See You Soon
TA =» Thanks Again
TGIF =» Thank God It’s Friday
TCOY =» Take Care Of Yourself
TILII =» Tell It Like It Is
TNT =» Till Next Time
TOY =» Thinking Of You
TTFN =» Ta Ta For Now
TTYL =» Talk To You Later
WAS =» Wild A$ Guess
WB =» Welcome Back
WTH =» What/Who The Heck (or sub an ‘F’ for the ‘H’)
YBS =» You’ll Be Sorry
YG =» Young Gentleman
YL =» Young Lady
YM =» Young Man

salam MERDEKA



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..


.. MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! ..
.. salam MERDEKA yg ke 54 ..
.. sambil-sambil dalam mood beraya, jom sejenak kita hayati detik kemerdekaan Malaysia ya ..
.. 2011 nie kira tahun bertuahlah kan ..
.. kita dapat sambut dua perayaan besar serentak ..
..kalau tanpa pejuang2 terdahulu, tak dapat kita nak beraya macam skrg ..
.. baru-baru nie tgk Majalah 3 ..
(bukan yg pertama kali ya...setiap sabtu mesti tgk)
.. terharu dgn edisi Majalah 3 sabtu lepas, 27Ogos2011 ..
.. Raya Banzai di Georgetown ..
.. serius menarik sangat ..
.. macam mana org dulu berhari raya masa Jepun menjajah ..
(lepas solat raya nak kena pancung kepala pada sapa yg tak support Jepun. biji durian pon boleh tumbuk jadi tepung buat kuih raya)
.. tersentuh dan menitis jgk la air mata tgk persahabatan Dato Aziz & Capt Kobayashi dua insan yang mmg berbeza bangsa dan agama ..
.. then tgk pulak Warkah Terakhir pasal Rosli Dhoby ..
(tetiba rasa meronta-ronta nak study buku Sejarah balik)
.. merdeka nie jugak sekali lagi tayangan 1957:Hati Malaya ..
(tak jemu tengok banyak kali pon)
.. berbalik pada yg asal, kenal tak Rosli Dhoby? ..
.. Rosli Dhoby ni pejuang kemerdekaan Sarawak yg menuntut merdeka drp British ..
.. umo 17 tahun dah berkobar berjuang demi anak bangsa ..
.. perghhh, perjuangan orang lama lama memang tragis .. 
.. masa dok tgk cerita nie, terfikir satu perkara nie ..
.. umur muda macam aku nie apa yg diperjuangkan ya? Dan apa pula sumbangannya? ..
.. fikir-fikir balik, skrg nie kita semakin dijajah semula dgn cara hidup, pemakaian, pemakanan, ekonomi ..
.. sama-sama kita renungkan, tepuk dada,tanya selera ..
.. dan sama-sama juga kita hayati kemerdekaan nie ..
.. sama-sama mengekalkan kemerdekaan ini agar ia sentiasa berada dalam tangan kita buat selama-lamanya ..
.. sejarah membawa kita mengenali jati diri & asal usul kita ..
.. peace yaww ..


ujian Syawalnya



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. pagi tadi, ada dapat call drp GFF cik fadz ..
.. mengejutkan jugak berita yang disampaikan ..
.. GFF cik fadz ditimpa kemalangan sebelum syawal menjelang ..
.. agak teruk la accident tu dari kata GFF cik fadz ..
.. doakan keselamatan GFF cik fadz ya ..
.. doakan mama, adik2 GFF cik fadz tu cepat sembuh jugak ya ..


.. utk semua yang drive tu, drive leklok ya ..
.. slow pon takpa ..
.. asal selamat sampai taw ..
.. takut and ngeri tgk xcident2 ni ..

~sumber akubypojie~



gema takbir raya



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. sedih bercampur gembira ..
.. sedih Ramadhan dah ditinggalkan ..
.. gembira kejayaan semua umat dibalas dengan tibanya Syawal ..
.. gema takbir raya dah berkumandang dari semalam lagi ..
.. di serata tempat ..
.. pagi ni lagi la terasa bahang gema tu ..
.. bukan bahang mercun ja berdentum sakan malam tadi ..
.. orang ramai berduyung-duyung ke masjid solat raya ..
.. baju macam-macam warna ada ..
.. keceriaan terpancar lah kat muka tu ..
.. sayang, tak dapat join solat raya tahun ni ..
.. sayang tak dapat menikmati takbir beramai-ramai ..
..sempat google teks bacaan takbir raya ni ..
.. picit kalau nak tumbesaran yang maksimum ya ..
.. selamat bertakbir bersama-sama ..
.. selamat solat raya ya ..


sumber : arcx13.com


sahur terakhir



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. selesai sudah sahur kami satu family ..
.. sahur terakhir di bulan Ramadhan 1432H ..
.. hope kami satu family dipanjangkan umur supaya dapat menikmati bulan Ramadhan lagi pada masa akan datang ..
.. amin ..


nota kaki : wah yakin ja esok dah syawal kan. mana nak tau kan tetiba raya tak jadi ka sok ni kan..(ala-ala filem 'raya tak jadi' arahan prof madya razak tu). apa2 pon, tunggu pengumuman mlm nie yar v^___^v

[home made] muffin coklat badam



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. vroom vroom ..
.. singgah nak post entry baru jap ..
.. wah semangat kemain ja aihh ..
.. wallaweh, berjaya jugak hah aku buat muffin ..
.. berjaya cara org yg pertama kali buat la kan ..
.. takda la perfect macam makcik2 luar sana buat tu ..
.. namapon budak baru nak belajar ..
(sengih smpai dagu nie..istilah baru kwn aku nie. ngeh ngeh ngeh)
.. sebenar-benarnya muffin nie sepatutnya jadi muffin coklat chips ..
.. tapi bila dah namanya cik fadzmeera yg buat, takdanya nama muffin coklat chips lagi ..
.. sebabnya, bekalan coklat chips tu takda lol kat rumah ..
.. yang ada badam yang nak tabur atas kek tu ja ..
.. so, why not aku guna aja dulu kan ..
.. setelah dikaji balik resepi asal, (ditambah, dikurangkan) maka jadi la MUFFIN COKLAT BADAM ..
.. yg mana badamnya meriah sangat ..
.. tak caya meh ushar bawah nie ..
.. ushar sekali resepi ya ..
.. saja nak share dgn kawan2 ..
v^___^v


.. jom tengok resepi lak ya ..


~BAHAN-BAHAN~

240g tepung kek
(tepung ni aku goreng dulu then ayakkan. madam cakap nak bagi ringan. aku ikot ajalah)
badam
(yg ni main suka hati ja masuk)
120g gula kastor
(jgn byk sgt taw. nanti tak pasal2 kencing manis lol)
30g serbuk koko
2 biji telur
(aku guna telur ayam ja. hampa jgn pi guna telur penyu lak taw)
300ml susu segar sebarang jenama ya
50ml minyak sayuran cap Daisy
(kononnya anak didik chef Liza. tu pasal yg guna cap Daisy)
2 sudu teh soda penaik
1 sudu teh esen vanila
1/2 sudu teh garam


~CARA MENYEDIAKAN~

(1) hampa campurkan semua tepung kek, serbuk koko, gula kastor, soda penaik dan garam tu sekali ya. jangan lupa gaul sebati lak. lepas dah sebati tu, kita pi step dua ya

(2) lepas dah hampa gaul sebati tu, hampa pakat la masuk badam lak. adun lagi biar sebati

(3) step kali ni, dalam mangkuk lain pulak tau. dalam mangkuk ni hampa campur susu segar, telur, esen vanila, minyak sayur sekali then hampa kacau la sampai sebati

(4) seterusnya hampa masuk yang adunan tepung (step 1) awal tadi tu dalam mangkuk yang ada bahan-bahan kat step 3 tu ya. hampa adun sampai dia jadi lembut

(5) lepas dah rasa puas hati dgn adunan tu, boleh la hampa ceduk masuk dalam cawan kertas ya. then tabur la sikit lagi badam atas tu. kononnya nak nampak cantik, molek gitu :)

(6) last, boleh la hampa bakar adunan tu ya sekitar suhu 130°C selama 20 minit
(suhu tu ikot masing-masing punya oven tau. aku just guna 130 ja sbb dah test lebih 130, hangus wehhh...sedey betoi hah)


.. so, nie lah resepinya ..
.. selamat mencuba ..
.. nak pi tenguk juadah berbuka pulak ni ..
v^___^v


gasakla ini malam



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. waaa, serius ka malam nie tak tidow ..
.. dah macam esok nie raya la plak mama nie buat ..
.. ada ka suruh buat kuih sampai esok pagi ..
.. dah la mula start buat tart nenas tadi pon dah 10pm ..
.. nie dah 11pm ..
.. dgn biskut kurma, muffin lagik ..
.. bila nak habis hah ..
.. tataw ka anak daranya sorang nie ada nite life jugak ..
.. mmg la tiap malam tido lambat ..
.. biasalah kan, dgn nak ngadap lappy suma tue ..
.. nite life aku tue ..
.. reasonnya esok2 nak buat kija lain lol ..
.. takot tertido dengan kuih ja hah ..
.. selamat berjuang lah aku dgn kuih2 tue ..
.. madam besar plak jahit langsir ..
.. yang lain, Zzzzzz ..
.. nak2 plak tgh hujan nie ..
.. memang asyik la ..
.. gerak dululah ..
.. madam besar dah memanggil2 tue ..
.. aku nie anak yg baik, mana boleh biar madam besar tunggu lol ..
.. adios ..

v^___^v


[info pemakanan] - JAMBU BATU



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. info info ..
.. info kesihatan jap ya ..
.. sesiapa nak sihat, mai sini baca sat ..
.. jom tengok khasiat buah JAMBU BATU sat ..


.. nie peberet buah yar ..
..memang asyik kalau dapat ..
.. tak maw share yang tak boleh pakai tu ..
.. perangai buruk kot ..
.. so, apa yang ada pada buah ini yar? ..
.. apa lagi? check it out la ..
.. ahah, jambu batu nie membantu dalam proses penurunan berat badan ..
..  so, sesiapa yang nak berdiet tu, sesuai sangat lah ..
(wah, patut la aku suka buah ni..waa, kantoi)
.. nak-nak plak dah nak raya nie ..
.. insyaAllah berat akan naik jugak la ..
.. so, jgn lupa amalkan ..
.. menurut sumber, jambu batu mampu mengurangkan kadar kolestrol sebanyak 18.8% dalam masa seminggu .. uii, asyik sungguh tu ..
.. tu pon kalau amek secara konsisten la ..
.. maksudnya, setiap hari kena makan la ..
.. selain tu, jambu batu juga kaya dengan air, serat dan vitamin c ..
 (sebab tu la mampu utk kurang berat badan. then yg penting, Vit C dia. tak payah nak suntik2 bagai kan)
.. sumber asal, Majalah Rapi, Jun 2011 ..



aura raya tetiba menebal



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. taip entry petang ni sambil dengar lagu bawah ni ..
.. season dah pon lagu ni ..
.. pada aku, dengar lagu raya dulu-dulu lagi best ..
.. aura raya tetiba muncul dan terus menebal ..
.. tapi tak kisah sebab bila dengar lagu ni, semua memori lama keluar ..




.. serius lol teringat masa study jauh-jauh dulu tu ..
.. jauh-jauh pon, masih dalam Malaysia ya ..
.. nak dijadikan cerita, tu la first time keluar jauh pon ..
.. time raya macam ni, teringat la masa kat sana ..
.. masa tu la aku jadi anak perantauan hah ..
.. at least pernah merasa weh ..
.. paling teringat, bab nak beli tiket balik kampung kot ..
.. pakat dengan geng2 satu negeri beli tiket sekali ..
.. sebulan awal (sebelum puasa lagi) dah cari dah tiket ..
.. ni kisah first year lah ..
.. skema tahap dewa lah katakan ..
.. bila dah otai sikit, amek kau balik raya naik bus tambahan ..
(yang agak sempit, tak best mcm bus yg stadard vvip tu)
.. naik bus nak balik kampung, dengar la pulak lagu-lagu raya pak cik bus pasang ..
.. nasib baik tak balik malam raya weh ..
.. kalu tak mau berjuraian air mata hah ..
.. seronok moments tu semua ..
.. menapak beli juadah berbuka depan hostel ..
.. sebulan puasa, maw tiap hari juga bedal nasi biru + daging bakar + kopok ikan cap pinggan ..
.. terawih kat court futsal ramai2 ..
(kadang tak terkata kot sebab byknya nyamuk..masa nie jgn ckp la. ntah kusyuk, ntah tak)
.. bila dah dekat last2 puasa tu, mula la dengar budak2 tarik beg nak balik kampung ..
.. sempat hah menjeling dari dalam court tu ..
.. urmm, satu lagi bukan kat rumah aja boleh pasang lampu liplap tu yar ..
.. kat bilik hostel pon kami buat hah ..
.. gila best time tu ..
.. tu belum kira yang main mercun ..
(tett sori yar, aku tak main. just ushar ja. cari nahas la kalu main jugak. mau kena saman dgn pak guard hah)
.. indah bila ingat balik semua benda2 tu ..
.. skrg, of course la takda dah semua tu ..
.. takda dah nak kena beratur beli tiket ..
.. takda dah berbuka dengan nasi biru + daging bakar + kopok ikan cap pinggan ..
.. sebabnya skrg dah balik ke utara ..
.. bila-bila masa ja boleh balik lol ..
.. apa-apa pon, kenangan tu tetap indah dalam sanubari ..
.. SELAMAT HARI RAYA yar ..

v^____^v


nota kaki : so, pada yang jauh di perantauan tu, selamat balik ke kampung halaman ya. pandu berhati-hati. ingat orang tersayang. jangan ikut perasaan ya. jangan ingat kita saja nak balik kampung ya. ramai lagi kat belakang tu. sabar ya. peace v^__^

baru nak sampai SWITZERLAND



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. lama lak rasa tak blogwalking kan ..
.. ya lah sejak lebih 48jam aku kehilangan sumber internet ..
.. suma gara-gara kabel kena curik la ..
.. takpa, this time dah boleh BW ..
.. tunggu yar geng ..

v^___^v












*PEMANDU

















sumber : penganjur AA

MENCARI KENALAN BARU DI @DEELICIOUS.



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. thnx yar d'La Fadelia sudi jemput cik fadzmeera nie join segmen ..
.. saya nie dah org jemput, insyaAllah takda kija, join ajalah ..
.. so, geng2 lain jom join sekaki yar ..
.. picit tahap dewa kuatnya kat banner bawah nie taw ..


v^____^v


normal sudah :)



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. arghhh, leganya dah dapat balik sumber internet nie ..
.. buat report tadi ..
.. rupanya kabel kena curi ..
.. patut la internet, tepon semua tak boleh guna ..
.. jiwa kacau sungguh tak boleh online nie ..
.. tapi takpa sebab kejap ja kan ..
.. kira dalam tempoh 48jam ++ nie, menjadi la jugak kija lain ..
.. dah banyak jenis jugak la kuih yang aku buat ..
.. ada yang okey, ada yang tak berapa nak okey kotw ..
.. takpa2, mamackp biasa la tue 1st time buat kan ..
.. next time cuba lagi ..
.. waaaaa ..
.. apa2 pon, malam nie relax dari mengadap tepung, oven suma ..
.. so, adios dulu yar ..
.. peace yaww ..

v^____^v


kuih raya buatan sendiri



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. 1st sekali, alhamdulillah dah siap lagi 1 kuih raya ..
.. so, dah ada 3 dah sekarang ..
.. simple and mudah ja ..
.. tue pasal yang buat ..
.. nak2 plak jadi kesukaan semua org ..
.. letih, lenguh tangan suma ada kot ..
.. macam mana la org yg betul2 buat kuih raya nak jual tu kan ..
.. tabik toing toing lah kat makcik2, pakcik2,anak2 muda luar sana yang mengusahakan bisnes kuih raya nie ..
.. bila dah siap, mmg berbaloi rasanya ..
.. tgk malam nie kalu kudrat masih ada, maw buat lagi 1 jenis ..
.. tak larat, jawabnya esok lusa la plak kan ..

v^___^v


Segmen:Diari Ramadan Anda



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. segmen lagi ..
.. jemputan sndiri cik zalifa nie
.. jom join ya geng ..
.. kita sesama support cik zalifa ..
.. picit kuat2 kat banner bawah nie yar ..
.. suma details ada kat situ ..
.. apa lagi, picit la geng ..
^____^v



.. sebelum tu meh cheq nak jawab soklan2 cik zalifa jap yar ..
.. susah nie ..
.. nak kena amek kertas, pen, calculator suma nie ..
(kira kena ada la lengkap set alatulis tu.hihi..)


.. soalan 1 : Baju raya pesen apa?Warna apa? ..
~baju pesen apa eh?..huhu,tataw nak gmbarkan sbb tak beli lagi nie cik zalifa. smpat dak kalu nak beli nie?..TAPI, warnanya dah taw lah apa kan. tema fmly taun nie, grey..~
(okeh, terjawab dah soalan 1. next Q lak)

.. soalan 2 : Antara sms dan kad raya yang mana jadi pilihan korang masa hari raya? ..
~antara dua nie eh?...dua2 ada. kad pon bagi, sms pon bagi..dah mlm2 raya org dok msg kita kan, kita reply lah.. :) ~
(agak2 kalu kad raya online ja okey dak)

.. soalan 3 : Kuih raya kegemaran? ..
~hah yg nie senang. hi3, bab makan t'baik.. :) paling2 suka, cornflakes madu..buat sndiri lagi tue. then, semperit.. nak2 yg gebu,masuk mulut tak sempat nak gigit dah pecah lol. mmg suka sgt lah tu~


.. so, geng, susah dak soklan2 tu? ..
^____^


NEW ZEALAND, im coming



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. lagi sekali tak boleh nak pejam mata dengan mudah malam nie ..
.. so, dari termenung saja, baik blogwalking ..









*PEMANDU





















sumber : penganjur AA

MY CONTEST : MY PET



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. kembali lagi dgn contest ..
.. sementara nak tunggu mata nie ngantuk kan ..
.. dah macam insomnia pon ada hah ..
.. nasib nasib ..
.. jom teruskan dgn topic asal ..
.. sapa2 nak join klik banner bawah nie yar ..


.. by da way akue teruja kotw dgn contest nie ..
.. bagus utk akue yang pencinta haiwan nie ..
.. wallah, bombastik la plak akue kan ..
.. jumpa contest nie kat belog syahir ramli masa dok terjah sana tue ..
.. so, akue tanpa berlengah teros join hah ..
.. urm cik fyna saya nak pertaruhkan gambar nie yar ..


.. buah hati pengarang jantung saya nie ..
.. manja sgt2 hah ..
.. bley ka cik fyna? ..
.. lastly, nak tag cik anees chan lah ..



jom travel PERANCIS geng



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. Perancis tue weh ..
.. Eiffle Tower tue ..
.. superb lol ..
.. tak sabar maw pi sana aihh ..
.. jom geng, gerak sesama ..
.. kita lepak sesama tgk apa yg menarik ..
v^___^v









*PEMANDU





















sumber : penganjur AA

geledah cari resepi biskut raya



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. alhamdulillah dah 19 hari pon puasa  ..
.. alhamdulillah masih penuh ..
.. ada lagi 10 hari ja lagi lah kan nak habis puasa ..
.. lepas tue raya ..
.. disebabkan cuti kali nie sangatlah lama, maka akue dgn penuh semangat nak turun padang nie ..
.. turun padang mau buat kuih raya gitu ..
.. alah, sebelum2 nie dah buat jugak ..
.. simple2 ja ..
.. kali nie, ingat nak advance sikit ..
.. biskut conflakes madu tue, wajib ada ..
(my lil bro yang suruh buat okey..so, conclusion kat sini biskut tue sedap lah kan..ha3)
.. biskut kurma pon macam tue jugak ..
.. siap budak2 office mama yang suruh tue ..
.. then mau cari lagi resepi biskut raya lain ..
.. urmm, kek nak buat jugak la ..
.. satu jenis pon okeh apa kan ..
.. then, mama suruh buat tart ..
.. ma, nak tart blueberry bley dak? ..
.. tart nenas tue dah biasa sgt dah kan ..
.. kita try nah ..
.. wah semangat nie ..
.. yuhuu esok mau beli barang ..
.. then, terus bikin itu biskut maa ..
.. wish me luck yar ..

v^____^v


sayang di mana?






Ginjal tanya Jantung.. "syg di mana?" Jantung jawab tak tahu.. Jantung pun tanya Paru-paru.. ''syg di mana?'' ...Paru-paru cakap tak tahu.. Paru-paru tanya hati.. ''syg di mana?'' Hati pun jawab.. syg ada kat sni.. Ginjal, Jantung dan Paru-paru hairan.. Knp syg ada di Hati?? Hati jawab.. Hati dipilih oleh Allah untuk memiliki syg.. kerana syg, Hati rela menangis, Hati rela di lukai.. Dan kerana syg, Hati rela berkorban

~copy from sis Norliza Abd Rahman~

report + lagu raya = ??



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..


.. tengah berusaha menyiapkan report praktikal yang dah lama tertunggak ..
.. hari tu, bukan main semangat mau settle semua ..
.. alih-alih terbantut lol ..
.. kena juga settle dalam masa terdekat nie ..
.. taknak la raya still dalam mood kija tak siap kan ..
.. nanti nak pikir buat kuih raya lagi ..
.. shopping lagi ..
.. wah, dah suntuk kot ..
.. cepat-cepat siapkan ..
.. sambil2 tue, dengar lagu raya ..
.. bukan sengaja pasang okeh ..
.. DJ radio tue yang pasang ..
.. tetiba mood nak beraya tue bertandang ..


.. bila jiwa dikuasai oleh mood raya, kerja pon insyaAllah cepat siap ..
.. psyco kan sikit diri nie ..
.. so, jom layan jiwa sambil2 tangan menaip report ..
.. adios ..
.. peace yawww ..

v^____^v


Wordless Wednesday #07 | colors of life




On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description. wiki.answer

nak ronda ENGLAND jap



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. England, i'm coming lol ..
.. jom geng, gerak sesama ..
.. kita lepak sesama tgk apa yg menarik ..
v^___^v












*PEMANDU


















sumber : penganjur AA

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih