♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

tue la kan mama dah pesan



.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..


.. okey straight to da point lah ya ..

.. jom kita smbung ayat ..

.. nie berdasarkan title kat atas tue yar ..

.. "tue la kan mama dah pesan" ..

.. okey, apa agaknya? ..

.. macam nie storynya, tadi siang akue tidow jap ..

.. yalah letih plus nak kumpul tenaga nk study malam nih ..

.. punya la asyik gila tidow tue, boley laks mimpi2 ngarut tue mencelah kan ..

.. mmg ngarut lah kan ..

.. dah namanya pon mimpi kan ..

.. akue mimpi akue tawen weh ..

.. hah, kan akue dah kata ngarut namanya tuh ..

.. ada ka sampai tawen2 hah ..

.. dah la tataw sapa mamat yg dikira bertuah tuh ..

(ececeh, bertuahkah? haishh sapalah mamat tue kan..tiba2 rasa meroyan laks)

.. siap ada part sarung2 cincin yg tak ley blahnya tuh ..

.. hadoiii, apa ka lawak sgt lah kan ..

.. mmg t'jaga ja senyum ja lah hah plus muka yg agak blurrr tuh ..

.. tue la mama akue dah pesan dah jgn tidow siang, akue tidow jgk siangnya ..

.. kan dah jadik menda2 gini ..

.. akue igt lagik masa skolah dulu ..

.. balik skolah, makan2 suma akue tidow la kejap kan ..

.. then akue jaga ja kan, siap marah2 kotw sbb mama tak kejut kan pi skolah weh ..

.. maw tak gelak mama akue ..

.. rupa-rupanya masa akue t'jaga tue still hari yg sama lagik ..

.. hadoii, akue igt dah lewat nak pi skolah taw tak ..

.. byk kali jugak la jadik cenggitu hah ..

.. so, pasnie kalu hampa2 suma nak tidow siang tue, pikir2 kan lah yar ..

.. org ckp tak elok tidow lepas asar nih ..

.. kadang2 masa inilah macam seronok tidur, tapi akibatnya agak memudaratkan juga.. 

.. ada yang cakap kita akan jadi gila, terasa sakit kepala bukan kepalang ..

.. hampa camna laks? ..

.. penah tak rasa apa2 masa tidow lps asar nih? ..

.. bolehlah share kat sini ..

.. besalah, tidow tyme2 gini dah jadik tabiaat weh ..

(nie nasihat utk akue jugak nih)

tanganku mula menggatal

~hiasan semata-mata~




.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..


.. hye hampa suma ..

.. arghhh lama lama siot akue tak hapdate kat sini ..

(bahasa hampeh sikit mlm nih)

.. bukan apa, malas plus busy nk m'hapdate ja ..

.. lagipon akue bukan lah blogger yg tegar pon kan kan ..

.. kira seminggu 2, 3 kali hapdate okey lah kan ..

.. akue tgh mood tak terurus sikit nih ..

.. dgn reportnya, tutorialnya, test, classnya lagik ..

.. tue belom kira lagik xtvt yg akue join tiap minggu nih ..

.. ntah apa menda la yg merasuk akue suh join suma menda tuh ..

.. tapi, apakah daya sebab akue really really really really really really like it okies ..

.. sebab akue dapat pengalaman and sebagainya yg baru ..

.. lagipon pon tyme gini la nak join suma xtvt yg ada ..

.. nanti bila dah kija, tawen mana nak leh masuk gua, buat xtvt lasak dah ..

(lain la, kalu hubby tuh ada minat yg sama ya dak. nmpak gayanya kena carik hubby yg suka xtvt lasak lh nie kan)

.. aiyakk, melalut suda ..

.. tue la hampa, akue akue dah mula membebel nih ..

.. mula la nak t'keluar topic bagai kan ..

.. by da way, weekend nie mau masuk gua ..

.. yehaaaaa, yeheeeee, yehiiiii, yehooooo, yehuuuuu ..

(xcited sikit tue pasal cam tue hah..maap lah ya hampa)

.. dah dah cukup takat nie dulu ..

.. akue nak pi buat kija len sat nah ..

.. nanti2 kita jumpa lagik ..

.. adios ..


mownink

~Begitu indahnya kehangatan dan keakraban alam. Izinkan aku untuk mensyukuri setiap detik nikmat dan kurnia yang telah Kau berikan..~


.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..

.. mownink hampa suma ..

.. hah, tgk awal tak akue post entry kali nih? ..

.. nie tandanya akue bangun awal then xda menda nak buat lagik ..

.. so, tunggu lagik? grab ajalah peluang yg ada kan ..

.. bukan hapa, ada sbb la napa akue bangun awal2 gini ..

.. nak2 laks weekend gini kan ..

.. jap lagik nie maw pegi b'bakti jap ..

.. ya b'BAKTI ..

.. napa, tak caya yar ..

.. hampa mesti igt akue nak pegi b'bakti mcm bakti siswa ke, bakti masyarakat tue kan ..

.. lebey kurang la, TAPI nie ganti dgn perkataan nie, ALAM ..

.. ya alam ..

.. actually, nak pegi buat kija amal kat tanah and laut kejap lagik nih ..

.. biasalah, dah namanya pon budak BIOLOGY kan, of course la menda2 gini dah jadik biasa dlm hidup akue nih ..

.. nak2 laks dok UNI yg tekankn sustainability yg t'amat nie kan ..

.. so, akue sbg student kena la lebey2 support ya dak? ..

.. apa salahnya sekali sekala turun padang kan ..

.. so, hampa jgn dok buang sampah merata nah lepas nih ..

.. hah, tiba2 teringat video MATLUTFI yg pasal sampah nih ..

.. layan jugak video dia nih ..

.. klu nk taw lanjut, hampa pakat2 search la nma dia kat YOUTUBE nah ..

.. byk nar menda baik dari video dia ..

.. conclusionnya, bukan suma video dia ada lawak ja semata-mata TAPI nasihat utk kita2 suma nih ..

.. so, takmo ckp pjg lebar dah ..

.. akue pon belom siap lagik nih ..

.. urm, takat nie dulu lah yar ..

.. takpa, nnti kita jmpa lagik ..

.. adios ..


nota kaki : selamat b'hujung mggu ya utk suma yg menjengah kat sini ^____^

tenang dan ceria seindah pagi Jumaat yang penuh dengan kedamaian


~hiasan akue semata-mata utk tatapan~



.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..


.. mownink ..

.. dah bangun blom nih? ..

.. akue pon bangon lambat hari nie ..

.. mentang2 lah pagi nie da class macam biasa tue kan ..
(bukan ponteng yar, TAPI mmg class takda pon. teacher akue bagik cuti..manyak baik lah teacher)

.. so, dah takda class nie, kija akue bangun pagi macam biasa lah kemas bilik ..

.. nie sempat dlu hapdate kat sini ..

.. mana taknya, satgi nak buat kija lain laks, tak sempat nak jenguk sini kan ..

.. so, pagi nie boley la akue settle kan kija2 yg ada tuh ..

.. nanti takda la kalut sgt kan ..

.. kena planning betol2 nih ..

.. nanti tak t'kejar org kata ..

.. by da way, slamat hari JUMAAT ya hampa suma ..

.. kejap ja rasanya dah smpai hari jumaat ..

.. rasa macam baru ja semalam isnin kan ..

.. nak nak plak hari nie dah 25 Februari okeh ..

.. nie maksudnya ada 3 hari ja lagik nak masuk bulan March laks ..

.. mak aii cepatnya masa nie ..

.. tak sedar laks kan ..

.. fuhhh, nie nmpak gayanya tak lama dah nak final exam nie ..

.. mak aii takot laks ..

.. k, jom lah hampa suma kita bekfast sesama then kita tros kan buat kija kita yar ..

.. nanti settle awal, senang ..

.. baru la boley nak joli sana, joli sini kan ..

.. adios hampa suma ..

.. daaaa ..


nota kaki : yg bernama LELAKI tue, slmt menunaikan SOLAT JUMAAT nnti yar ^___^

KAMI POSING KAWAN BAIK TERBAIK





.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..


.. yah, lagi skali akue join contest ..

.. haish, kerap plak akue join kan kan ..

.. okeh hapa, sambil2 dpt kenalan maya baru org kata ..

.. apa salahnya kan kan ..

.. kali nie akue kena tag dgn cik anees chan nie hah ..

.. thnx dik tag akak sorg nie ..

.. sekurang-kurangnya ada jugak entry baru nih ..

.. jom lah tgk gambor apa hah akue pertaruhkan yar 
..




..jeng ..







.. jeng ..







.. jeng ..









.. tadaaaaa ..






.. nie lah gambor 1st yg akue pertaruhkan ..

.. dak2 nie actually cosmate akue ..

.. kami, kalu pi memana pon b'tiga weh ..

.. makan bertiga, kira byk bertiga lah ..

.. syiok gak lepak2 ngn dak2 nih ..

.. suma ada prangai masing2 ..

.. kira tak kering gusi jugak la ..



.. nie laks bila kami mula merayau sesama ..

.. tgk wayang sesama, makan popcorn sesama, minum pepsi sesama ..

.. mula la kami nak buat menda yg slalu ja hampa buat kan ..

.. nak amek pic kat cremin lah kan ..

.. cun hapa, tapi kena stdy lagik nih ..

.. so, boley tak suma pic2 nih kalu nak masuk contest nih? ..

.. boley la kan ..

.. so, cik penganjur hope dapat lah trima yar ..

.. seadanya ja nih ..

.. jom menge'tag' org laks ..

sakushi chan
leeya
naz-zara
.. and suma lah yg jenguk2 kat sini yar ..


berbunga-bunga




.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..


.. yeh hari nie kita bertemu lagik ..

.. 1st entry setelah lama menyepi pasal CHENTA ..

.. ya chenta ..

.. kenapa? tak percaya ka? ..

.. baik hampa percaya weh, klu tak, akue tataw lah nak kata apa lagik nih ..

.. bukan hapa, malam nie saja lah tiba-tiba timbul niat nak berjiwang2 gituh ..

.. bukan apa, tertarik dgn bait2 indah dia ..

.. mmg sejati dan tulus sungguh lah ..

.. nak taw menda hapa? ..

.. jom kita tgk ..

.. kalu hampa donlot mp3 ka, video ka baguih jugak ..

.. memang layan jugak la ..

.. jom tgk sat kat bawah nie ..


.
.
.
.
.
.




Tak pernah terlintas di benakku

Saat pertama kita bertemu

Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah

Harum dan merekah


Tulus hatimu buka mataku

Tegar jiwamu hapus raguku

Memboncah di hati harapan dan suci

Menyatukan janji


Bunga-bunga cinta indah bersemi

Diantara harap pinta padanya

Tuhan tautkanlah cinta di hati

Berpadu indah dalam mihrab cinta


Tulus hatimu buka mataku

Tegar jiwamu hapus raguku

Memboncah di hati harapan dan suci

Menyatukan janji


Bunga-bunga cinta indah bersemi

Diantara harap pinta padanya

Tuhan tautkanlah cinta di hati

Berpadu indah dalam mihrab cinta


Tak pernah terlintas di benakku

Saat pertama kita bertemu

Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah

Harum dan merekah


Memboncah di hati

Harapan dan suci

Dalam mihrab cinta


Lirik Lagu Dude Harlino feat. Asmirandah – Bunga-Bunga Cinta (OST Film Dalam Mihrab Cinta)


.. hah, apa macam weh? ..

.. okey tak? ..

.. akue dah cakap dah mmg layan kan ..

.. dgr kata Habiburrahman punya crita jugak nih ..

.. hah sapa tak kenai kan ..

.. famous nie, asl buat crita ja mmg laris punya ..

.. mesti hampa penah tgk punya kan crita yg dia tulis ..

.. alah, ayat-ayat cinta tuh ..

.. lagik satu ketika cinta bertasbih ..

.. seyes t'baik, menarik weh ..

.. actually, crita nie akue belom pon tgk lagik ..

.. sapa2 yg ada tuh, boley lah emailkan kat akue nah ..

.. sama2 kita kongsi ..

.. nak jugak layan ..

.. hihi, sharing is caring right ..

^_____^ v

tak faham kenapa

~sekadar hiasan~


.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..

.. alhamdulillah akue dah selamat m'jalankan tanggungjawab sbg warga kampus yg agak prihatin lah kan ..
(hahaha, puji2 sikit nih)

.. skrg nie kan busy dgn PRK a.k.a pilihanraya kampus ..

.. hah, sebelum nk p memangkah yg betol2 kat luar sana tue, pangkah kat sini dulu ..

.. practise make perfect right? ..

.. pagi tadi, akue baru taw pasal ada calon PRK kat UM yg hilang ..

.. wah lagik dahsyat diorg ..

.. siap hilang2 bagai kan ..

.. apa2 pon, selamat b'tanding kepada suma calon sidang nih ..

.. tak kisah la hampa menang atau kalah ya ..

.. yg penting, bila dah menang jgn lupa ya janji2 tuh ..

.. hope da best la utk korang ..

.. okeh, b'balik pada topic asal, sbenarnya akue tak faham ..

.. bukan apa, akue tak faham la kenapa akue busy t'lebey laks hari nie ..

.. pelik laks akue, mesej b'tubi2 hah masuk ..

.. bukan kata hp yg byk berjasa nie ja, tapi chat box FB pon sama ..

.. apa ke pelik benor hari nih ..

.. hari busy sedunia ka hapa nih ..

.. tapi takpa I LOIKES IT SO MUCH ..

.. nie baru namanya life ..

.. wah wah wah, boley plak akue ..

.. okey lah hampa suma, kita jumpa di lain entry nah .. 

.. adios ..


bila suda berkata-kata

~sekadar hiasan~

.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..

.. nak crita something nie ..

.. alah, pasai apanya? ..

.. pasai something nie lah ..

.. apa dia? ..

.. ce crite ce crite ..
(bak kata plakon2 HKLBR tuh)

.. pengaruh yg kuat okeh dari movie nih ..

.. macam nie crita dia ..

.. tadi call my mama daa ..

.. manyak happy taw ..

.. mana taknya, dah 2 hari call asyik tak dapat ja cakap ngn mama ..

.. then, kira malam nie malam bertuah lah kan dapt cakap ngn mama ..

.. lama jugak la sembang2, then akue bagitaw la dis week tak taw lagi nak balik ke tak ..

.. ada xtvt lagik nih ..

.. rasa macam nak join ja nih ..

.. then akue gitaw lah, bulan March nnti nie, dak2 nie ada ajak pegi Kursus Kawin ..

.. then ada lagi satu event, masuk Gua Tempurung ..

.. hah hampa nak taw apa respond mama akue tuh? ..

.. jeng .. 





.. jeng .. 






.. jeng ..

.

.

.

.

.

.

.

.


.. haishh, lambat lak akue nak bagi taw hampa nie kan ..

.. takda lah, saja nak kasi gempak jah ..

.. nie hah jawapan mama akue tuh ..

.
.
.
.
.

.. kursus kawin?, awl lagi tuh. baik pegi Gua Tempurung ..
(dgn lemah lembutnya)

.. hah, lebey kurang camtu la jawapan mama akue tuh ..

.. akue t'gelak jugak la ..

.. rasa klakar sbb p'kataan awal tue ja hah ..

.. akue nie punya la bagi reason yg munasabah kan pasal kursus tuh, tapi mama akue ckp jgk masuk gua ..

.. siap nk sponsor okeh ..

.. hah amek kau, mama akue suh akue masuk gua okey ..

.. masuk gua is better then pegi kursus kawin? ..

.. motif? ..

.. klakar la mama nih ..

.. kursus kawin syiok apa ..

.. so, mana nie maw pegi? ..

.. ya keputusan pada akue ..

.. kalu sempat mendaftar sok nie, masuk gua lah akue ..

.. syiok jugak tuh ..

.. yg kursus kawin tue, urmmm, no comment ..





F.U.N ♥ F.U.N ♥ F.U.N



.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..

.. alhamdulillah, kenyang pon suda ..

.. masa lunch, sempat lagik hah menyedut pic2 semalam tuh ..

.. alah, pic masa kitorg lepak2 sesama tuh ..

.. alah, pic yg pegi layan GLOBAL VILLAGE tuh ..

.. mmg da trasa jgk la dok kat negara org kan ..

.. baguih betoi USM nie ada buat xtvt gini ..

.. nie actually program AIESEC yg organize ..

.. mmg success sungguh lah ..

.. dah2 akue pon xmo ckp banyak, kita layan ja lah pic2 kat bawah nie ..

.. org kata, biar lah gambar yg b'kata2 ..

(bukan akue kata taw, org yg kata nih)

.. ecece, pndai2 ja lah akue ..

.. btol lah kan, di sebalik sekeping gambar byk crita akn di interpret nnti ..

.. so, apa critanya let's check it out ..




~sgt suka sama ini patung~

~hah, nie akue punya peberet okeh..teruja sgt tgk gesekan dia..sgt2 xcited akue masa mamat nie perform..WHEN U SAY NOTHING AT ALL~

~maap yar, tataw watak apa nih..bukan ktorg daa..tue hah yg rambut purple nk purple tue kan~

~hah yg nie mmg menjadi sungguh la. nie dari Vietnam yar. mmg t'baek teknik camouflage dia. so, boley la kalu hampa2 nk praktik kn nie.~

~tomei tak dak tuh?..alah dak selendang pink tuh..hak3..xda lah, gurau2 ja..actually dua org model tue lah..dak2 nie kata, watak dah pegang bear tue nama dia tataw..yg dak purple tue watak dlm Blech..so, hampa kenai tak nih?~

~nie model2 dari IRAN kalu tak silap akue...tomei weh..muka macam patung dh nih~

~hak2, nie yg pentingnya. sanggup weh nak snap pic ngn mamat nie..dia layan kn ja lah. nie suma gara2 dia punya performance la..hi3, ada lagik.plus mamat nie enchem. ce tgk mata dia..dia tgk sapa tuh. hak3..SS laks kan kan.~

~hah, skali lagi tataw watak apa. nmpak sgt la kitong nie betapa rendahnya kn kn..bukan apa, dia tue yg tinggi sgt~

~inchik cameraman minat sgt kotw ngn dak rambut hijo tuh. dia kata tomei. seyes mmg tomei pon. muka dia, yg penting licin weh. dia pakai produk apa lah kan~

~yeh, dis akue punya coursemate. mata dia t'lindung laks yg menda2 yg b'juntai tuh. xley nak tgk kn mata dia. cgrate kat my fren peter. lastly menang jugak dia. peter, u look nice larr dats nite. nest time u boley la join lagik kan. we all will support u la peter~

~adik tomei..adik tomei. xpew2 kitorang merendahkn diri utk adik tomei. apa nie, kecik2 suda pegang2 pistol nih..adik tomei jgn tembak2 akk2 nie sudalah yar. ~

~hah, yg nie seyes lawak, akue lambai2 ja panggil dia. confuse gak mula tuh, dia nie jalan mai kat ktorg atau ke lain nie. mana taknya, akue confuse dia nmpak ke tak ja. of course la nmpak kn kn, dah jalan merata hah dgn topi tinggi dia tuh~

.. okey dah abeh suda ..
.. thnk hampa suma sudi melayan sajian akue utk kali nih ..
.. next tyme kita jumpa lagik ..
.. adios ..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


~hahaha, sengal. nie kalu dak2 nie tgk confirm akue jadik bahan nih. sori lah, sgt2 minat mamat nie. bukan apa, dia da m'ceriakan suasana malam tue lah. gesekan yg memukau yg membuat jntung berdebar2...cewah, jiwang laks akue. seyes weh, kalu hampa suma tgk and dgr pon confirm jadik macam akue punya. urmm, video dia xda laks kan, kalu tak boley tunjuk kn. maap lah ya, tak dapat den nk nolong hah. okeh, kali nie betol2 adios yar. tata titi tutu~


^______^v



suka plak akue

~sekadar hiasan~



.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..

.. slmt b'hujung minggu hampa2 suma ..

.. tiba2 rasa nak buat entry laks tghari nie ..

.. sblum nie macam liat ja sikit kan ..

.. dah la tgh buat homework Chinese nih ..

.. akue sempat kn aja lah weh ..

.. bukan apa, akue t'lebey xcited ja hah ..

.. rasa sronok plak weekend2 nie dok hostel ..

.. yalah, sbelum nie asyik balik ghumah ja kan ..

.. nak2 plak ghumah dekat kan, x balik rasa rugi laks ..

.. dis week, boley plak t'buka hati dok lepak kt hostel kan ..

.. nak nak plak rumate kue tiada di bilik dis week ..

.. maka, raya la akue ..

.. so, becoming weekend adakah akue akn stay lagi kat hostel? ..

.. tunggu dan lihat lah yar ..

.. ada jugak xtvt yg menanti utk next week nih ..

.. maw join jugak lorrr ..

.. jom jom ..

.. jom kita pi lunch laks ..

.. adios ..



padat maksimum



.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..


.. hai hai hai ..

.. tajuk ntah apa2 ja tuh ..

.. rasa sgt happy sampai tak ley nak pikir tajuk apa yg best ..

.. tue pasal macam xcited sgt nih ..

.. mana taknya, nie baru ja balik dari hangout jap tadi ..

.. of maaf ya, akue just hangout dlm campus t'chenta nie jah ..

.. tue pasal la boley sampai lewat2 gini ..

.. actually, pegi GLOBAL VILLAGE tadi ..

.. sgt syiok taw ..

.. nie credit to Sheeda Chan lah nie ..

.. dah la blanja tiket nk masuk tue kan ..

.. thnx ya dik ..

.. tak rugi kita join malam nie ..

.. mmg layan sgt lah ..

.. then kita p layan Rapat Umum tue plak kan ..

.. mmg t'baek lah ..

.. mmg trasa hah aura nk PRK tuh ..

.. hah, lepas lepak2 situ, apa lagi makan plak la kija kita kan ..

.. mcm2 story hah keluar ..

.. dari animenya, sampai lah crita korea nya ..

.. kamo sgt addict inchik cameraman ..

.. dhsyat lah kamo ..

.. hah, nnti maw sedut lah dari kamo ..

.. make sure crita yg best2 ja plus hero yg enchem yar ..

.. lepas dh lepak2 smbil makan tuh, tak sgka boley singgah lagi 7E beli coklat kan ..

.. makan dark coklat yg kita share ramai2 ..

.. siap ais krimnya lagi ..

.. duduk saja smbil dok nengok org ..

.. mmg t'baek and happening ..

.. bukan selalu macam nie kan ..

.. nanti kita together-gether lagi boley ngak? ..

.. incik cameraman, maw suma pic yg anda snap kan yar ..

.. picnya suma chantek2 gituh ..




nota kaki : jom layan crita Gumiho jap sbelum tido..inchik cameraman ckp kena layan crita tuh.. crita dia best katanya.


nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih