♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

ombak rindu



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..


"rinduku umpama ombak yang tak berhenti" - izzah
"kasihmu bagai pantai yang sentiasa menanti" - hariz


~culik kat sini~

.. serius tak sabar nak tengok filem nie ..
.. rasanya, pada yang baca novel Ombak Rindu, pastinya tak sabarkan ..
(cik fadz paling best baca part 1 lah.. lagi 2 part novel tue, macam biasa la slow sikit. nak tau kenapa, bacalah ya)
.. nak tengok la juga macam mana filem nie diadaptasi dari novel kan ..


.. macam mana la rupa si Haris tue? ..
(padahal dah tau Aaron Aziz yang bawa watak tu. mesti mantap ni.)
.. macam mana la si Izzah yang polos, yang baik tue? ..
.. bengis macam manalah Haris tue ..
.. wallaweh, Aaron yang bawa kan watak Hariz ..
.. memang mantop la ..
.. kena dah gaya Aaron dengan Hariz yang digambarkan dalam novel ..
.. nie yang lagi tak sabar hah nak tengok ..
.. sebelum tue, layan MV aja lah ..
.. not bad hah OST dia ..
.. nie baru ost, dah berulang kali dengar ..
.. belum tengok ceritanya lagi ..
.. jangan lupa dating dengan filem Ombak Rindu 1 Disember 2011 nanti ..
.. my laling, nanti kita sesama layan ya ..
.. can't wait for it lol ..
(agak2 la kan, nak kena spare tisu tak eh?)

v^__^v


*****

.. layan MV nie dulu ya ..
.. lirik, muzik suma best ..


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku



amukan perasaan



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. straight to the point aja lah kan ..
.. takut cik fadz tengok status2 dekat laman sosial FB hari nie ..
(lama hah tak buat status..malas mau express kat FB. cik fadz lagi prefer blog)
.. marah, maki hamun semua ada ..
.. alamak, apa dah jadi nie ..
.. tak best la jadikan laman sosial tue medan nak perang ..
.. takut aihh kami2 yang ternampak, terbaca nie ..
(tett, cik fadz bukan stalker ya. tapi nak buat camna kalau dah status2 tue naik kat home cik fadz. maka terbaca jugak la secara tak sengaja)
.. banyak2 bawa bersabar yar dengan perasaan amarah tue ..
.. ummm, baik perasaan apa pon ..
.. apa kata, kita pakat2 share dengan pencipta kita ..
.. biar kita sentiasa berbisik, berbicara padaNYA ..
.. alangkah lebih baik macam tue kan ..
(nasihat utk diri sendiri juga nie)
.. takda la nak singgung perasaan mana2 pihak ..
.. tak best la nanti jadi hal lain lak kan ..
.. yang lagi penting, moga-moga kita lebih dekat padaNYA ..
.. amin ..

v^___^v


nota kaki : nasihat untuk diri sendiri yang tak sempurna nie jugak :)

Spontaneous Thursday #4 | get to know



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..


"When you are up in life, your friends get to know who you are. But when you are down in life, you get to know who your friends are"



[share] - paradigma



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. sambil study, sambil blogging ..
.. power sungguh ..
(sila jgn tiru perbuatan macam cik fadz nie yar)
.. jom nak share something daripada apa yang cik fadz baca ..
.. tertarik dengan pembacaan kali nie kot ..
.. sharing is caring right ..
^___^

********

"paradigma akan mempengaruhi tindakan kita. kerana paradigmalah kita akan mengenali dan memahami dunia realiti. untuk berjaya dalam hidup, kita perlulah melakukan ANJAKAN PARADIGMA"


.. conclusion, sama2 kita buat ajakan paradigma ya untuk kesejahteraan hidup kita ..
.. berani untuk menghadapi setiap anjakan yang kita buat dalam hidup kita ..
.. kena bertanggungjawab dengan apa yang kita lakukan ..
..ya tak? ..
.. sekadar pendapat yang terlintas ..


penangan inchik FYP



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

~google image~

.. morning yar ..
.. jom mulakan hari dengan senyuman yang paling manis di hari isnin nie ..
(walaupun badan terasa sengal-sengal sebab tidonya tak sempurna)
.. nie baru betul namanya student ..
.. hebat sebab cik fadz berjaya menidurkan diri semalam bersama-sama dengan timbunan journal ..
.. nie semua gara-gara nak siapkan proposal ..
.. gila hebat jugak la ..
.. tak penah lagi hah, cik fadz betul2 fokus sampai terlena kat depan lappy ..
(sebelum nie terlena jugak. tambah2 kalau layan movie kat lappy)
.. tapi, kali nie rasa kagum pon ada sampai sanggup bersengkang mata nak siapkan proposal ..
.. alhamdulillah dengan hasilnya ..

v^___^v


nota kaki : sila jangan tiru cik fadz yang buat kija last minute nie ya. bagi mereka yang cekal aja boleh tiru macam cik fadz ;)

make this night delicious



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..


.. nyum nyum nyum ..
.. dinner time ..
.. aiyakk dinner with Cadbury lol ..
.. padahal siang tadi sudah makan kan ..
.. kononnya sambil makan coklat nak dapatkan idea siapkan proposal ..
(sila jangan guna teori nie bagi mereka yang nak kecilkan badan ya)
.. idea oh idea, cik fadz seru kamu nie ..
.. silalah datang kepada cik fadz malam nie ..
.. nak siapkan cepat proposal nie ..
.. nak balik cuti dengan aman damai ..
.. padahal terang-terang tak sempat nak rehat lol .. 
.. banyak kot kija nak kena settle ..
.. kalau balik rumah, insyaAllah kija2 itu akan terbengkalai ..
.. bahaya okeh situasi tue ..
.. kalau tak balik cuti, meroyan pulak nanti ..
.. so, malam nie jugak kena usaha kuat nak siapkan proposal ..
.. agak-agak la kan, makan coklat nie idea boleh mai ka tak eh? ..

v^___^v


percaya atau tidak?!



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. hye peeps ..
.. salam hujung minggu ..
.. just short ja entry kali nie ..
.. amek kesempatan jap sebelum nak berangkat ke field work ..
.. sesungguhnya, jangan letak 100% kepercayaan pada orang yang ada di sekeliling kita ..
(bercakap dari pengalaman nie)
.. okey peeps, maybe next entry bersambung ..
.. sudah mau berangkat nie ..
.. enjoy your holiday ..
.. adios ..

v^___^v


Sometimes in life




"Sometimes in life there really are bonds formed that can never be broken. Sometimes you really can find that one person who will stand by you no matter what; maybe you’ll find it in a spouse and celebrate it with your dream wedding, but there is also the chance that the one person you can count on for a lifetime, the one person who knows you, sometimes better than you know yourself, is the same person who's been standing beside you all along."

~bride wars~

cinta yang buta



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. morning ..
.. mulakan hari dengan senyuman yang paling manis ya ..
.. sambil dok bekfast tue, jom layan satu video nie dgn cik fadz jap ..
.. pasti takkan menyesal ..
^___^


.. cuba dengar sesama video kat atas nie ..
.. alhamdulillah ada hikmahnya ..
.. amin ..
.. banyak input dari video nie ..
.. cik fadz amek petikan sikit ya ..

"cinta yang buta, yang betul-betul buta, pekak dan bisu itu adalah berlandaskan nafsu. itu adalah cinta yang jijik dan kotor.....
seorang lelaki yang menyentuh kamu sebelum menikah, TIDAK menyanyangi kamu TAPI menghina kamu"

.. nak tahu selebihnya, silalah dengar ya ..
.. sama-sama berkongsi ..
v^___^v


ros utk 'followers' a little thing called life :)



~Sticky Post~

scroll down to read new entry
************************************************

.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

~copy and paste lah kat blog kamu semua yar. pemberian tak seberapa drp cik fadzmeera~

.. ya ros untuk followers blog nie ..
.. so, sapa2 yang follow, jgn lupa amek ya ..
.. susah payah org comey cik fadzmeera tarik tue ..
.. dah la dia kecik dari ros tue ..
.. memang kija kuat dia nak bagi kat followers cik fadzmeera ..
.. so, amek jangan tak amek yar ..
.. cik fadzmeera sayang hampa semua yang sudi terjah dan follow 'a little thing called life nie' ..
.. blog nie takda la gempak mana pon ..
.. sekadar mainan jiwa, penulisan cakar ayam cik fadzmeera berkaitan apa yang ada di sekelilingnya..
(cikgu, sori ya, guna cakar ayam utk tulisan blog nie..padahal dh taw salahnya.hi3..dah la rojak bahasa kan)
.. kadang-kadang yang memerlukan pemikiran yang waras sebelum di'post' entrynya ..
(utk menjaga hati dan perasaan pihak lain, kena la tapis dulu kot. nanti tak pasal kena blacklist)
.. geng, sudi-sudikan lah terjah sini lagi yar ..
.. cik fadzmeera akan terus memperbaiki gaya penulisan 'a little thing called life nie' nie yar ..
.. insyaAllah ..
.. thanks pada semua yang dah support cik fadzmeera yar ..


GIRLS are like apples




----------------GIRLS------------------
-----------are like apples--------------
-------on trees. The best ones-------
-----are at the top of the tree.-------
---The boys don't want to reach-----
--for the good ones because they---
-r afraid of falling and getting hurt.-
-Instead, they get the rotten apples-
from the ground that aren't as good,
but easy. So the apples up top think
something wrong with them when in
-reality they're amazing. They just--
---have to wait for the right boy to--
---- come along, the one who's-----
----------- brave enough to----------
---------------climb all----------------
---------------the way----------------
--------------to the top---------------
--------------of the tree -------------


kejamnya manusia sekarang



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

~sumber HM~

.. cik fadz macam biasa la hari-hari, mesti akan buka paper online ..
.. istifar banyak-banyak hari nie sebab berita yang menggemparkan ..
.. padahal semalam lagi dah dengar berita nie kat radio ..
(tapi dengarnya samar-samar ja atas bas tue)
.. masyaAllah kejamnya manusia sekarang nie ..
.. sampai sanggup KELAR BAYI DALAM ASRAMA ..
.. budak sekolah lagi nie ..
.. baru 16 tahun, dah berani bunuh-bunuh hah ..
.. tue la sebelum nak buat tue, tak fikir panjang ..
.. sekarang yang merana diri sendiri ..
.. macam mana la boleh terfikir nak kelar baby tak bersalah tue dan sampai terburai isi perut kot ..
.. gila kejam dan dah takda hati perut buat macam tue ..
(emo sikit cik fadz menda-menda camni)
.. kesian mak bapak awak nak tanggung tohmahah dari perbuatan awak nie tau tak ..
.. mak bapak awak hantar pegi sekolah suruh belajar, awak buat menda bukan-bukan lak ..
.. nie la balasan awak untuk diorang kan ..
.. haishh, macam-macam la perangai budak-budak sekarang nie ..
.. mintak simpang jadi di kalangan kesayangan cik fadz ..
.. wallahualam ..


nota kaki : lelaki yang mencintai kita tidak akan menyentuh kita selagi kita tak menjadi halal baginya. renung-renungkan

[share] - mutiara kata



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..


KEGAGALAN adalah cara Allah SWT memimpin kita untuk membuat pilihan yang lebih baik apabila tiba masa yang sesuai. Teguhkan Iman dan jangan mengalah. 



selesai sudah 1st sampling



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah ..
.. syukur sebab dah settle 1st sampling FYP ..
.. so, dah boleh start analyse data sikit-sikit ..
.. baru sebulan nie ..
.. still ada 6 bulan lagi untuk settle semua ..
.. alhamdulillah group member semuanya best and sporting belaka ..
.. macam2 cerita keluar ..
.. siap macam kat kabinet hah ..
.. banyak tips, petua orang lama bagi ..
.. thank ya all ..
.. dan nasib baik jugak la sample cukup tadi ..
.. kalu tak, insyaAllah 29hb nie pulak kena turun padang ..
.. gayanya tiap minggu la kija luar ..
.. tak sempat nak rehat hah ..
(TAPI, blogging, facebooking sempat hah)
.. owh, macam nie eh rupanya jadik senior ..
.. patutla jarang nampak akak2, abang2 senior dulu tue eh ..
.. rupa-rupanya banyak sangat kijanya ..
.. padan la jarang join aktiviti junior2 yang handle ..
.. wah baru terasa hah ..
.. blom ada kesempatan nak jumpa junior2 baru ..
.. tak dapat join diorang punya family day ..
.. tak dapat nak join diorang naik bukit bendera ..
.. tak dapat join diorang main2 tepi laut ..
.. takpa2 insyaAllah next time ..

v^___^v


saya bosan



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..


.. ya saya sangat-sangat bosan ..
.. bosan yang dah tahap dewa dah nie ..
(padahal ada ja kija nak kena buat)
.. kalaulah boleh balik kampung, alangkah indahnya ..
.. tapi apakan daya, ada misi penting lak esok nie ..
.. so, kena tangguh dulu la niat murni nak balik kampung tue ..
(mama, sori ya..hujung bulan nie anakmu ini pulang yar)
.. tabahkanlah jiwa nie dalam mengharungi hari2 mulia nie ..

v^___^v


WW #09 | The world is beautiful




On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description. wiki.answer

spontan terlintas di fikiran



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

"mati itu pasti. tak kenal usia, masa dan tempat"


"tiap-tiap yang berjiwa akan merasai mati. Kemudian hanyalah kepada Kami kamu dikembalikan ...
(Al-Ankabut: 57)


[share] - Seandainya kamu ingin meminta pendapat



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

~sumber farrishanafi~
"Seandainya kamu ingin meminta pendapat daripada kenalan kamu tentang SESEORANG yang kamu CINTAI atau si dia yang MENCINTAI kamu, sebaik-baiknya mintalah pendapat dan pandangan daripada mereka yang mengenali dan rapat dengan si dia. KESALAHAN dan KESILAPAN PALING TERBESAR adalah kamu meminta pendapat dan pandangan daripada sahabat baik atau keluarga kamu sendiri sedangkan MEREKA MEMANG TIDAK MENGENALI si dia secara rapat. Lebih TERUK dan BURUK lagi keadaan apabila mereka BUSUK HATI dan IRI HATI terhadap kamu, mereka memberikan pandangan dan TANGGAPAN YANG SALAH yang sememangnya ingin MELIHAT KAMU KECEWA melepaskan BAHAGIA yang mendatang."


.. wallah, cik fadz suda menceburkan diri ke dalam bidang rumah tangga ..
.. bukan apa, untuk persediaan masa akan datang ..
.. kena la juga tau serba sikit ..
.. pernah bercita-cita nak jadi kaunselor ..
.. tapi tak kesampaian plak ..
.. janji, dapat jadi kaunselor untuk diri sendiri ..

v^___^v


WW #08 | Love love love




On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description. wiki.answer

manusia ibarat 'torchlight'



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

~google image sponsor~

.. manusia ibarat 'torchlight' ..
.. otaknya ibarat lampu, jiwanya ibarat bateri ..

~quotation from psychology lecturer~



01102011=girls day out



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

kidnap sini

.. 1 october 2011 sudah ya ..
.. kejapnya kan ..
.. hari nie hangout dengan buddies ..
.. lama kot tak jumpa ..
.. raya hari tue pon tak sempat ..
.. pengisian memang superb lah ..
.. thank ya buddies ..
..enjoy sangat bowling and wayang tue ..
.. next time praktis lebih ya bowling ..
.. jom next time weekend, kita amek promotion punya ..
(tibai 5 games.. terbaik punya longlai nanti)
.. buddies, johnny english reborn memang tak kering gusi gelak ..
.. nak pecah urat kentut rasa ..
.. dari awal sampai akhir kot kot gelak ja ..
.. layan ja hangout dengan buddies kesayangan nie ..

v^___^v


life was like a ...



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..



"life was like a box of chocolates, you never know what you're gonna get"

~Forrest Gump~

.. ya totally agree dengan quote nie ..
.. ya lah dalam sekotak coklat mungkin ada macam-macam rasa, bentuk dan sebagainya ..
.. mungkin masa tu rasa nak makan coklat perisa strawberry, alih2 ada pulak org lain yang grab dulu ..
.. masa tu, fuhhh frust lah kan ..
.. yalah, dah selera hari tue strawberry, takkan nak makan yg lain kan ..
.. padahal boleh ja nak makan perisa lain ..
.. tapi disebabkan terliur sangat kan ..
(orang kata mengidam gitu)
.. maka, terkecewa sedikit di situ ..
.. urmm, berbalik pada tajuk asal ..
.. kadang-kadang kita mengharapkan perkara lain, TAPI yang dapatnya lain ..
.. masa tu, kecewa pon semua adakan ..
.. rasa tak adil semua ada ..
.. yalah, kita dah usaha dapatkan, alih-alih tak dapat ..
.. confirm la frust ..
.. tapi, sedarkah disebalik kejadian tu? ..
.. mungkin DIA ada sebab tak bagi kita dapat perkara yang kita idamkan ..
.. mungkin perkara yang kita nak tu bukan yang terbaik untuk diri kita ..
.. sebab mungkin ada perkara yang lebih baik menanti kita di depan sana ..
.. cuma kita kena kehilangan perkara tersebut untuk mendapatkan ia ..
.. mungkin kehilangan dan kesedihan sekarang akan berbaloi untuk masa akan datang ..
.. everybody wants happiness. nobody wants pain. but you can't have rainbow without rain right? ..
.. so, better think back about that ..


nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih