♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

aura raya tetiba menebal



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. taip entry petang ni sambil dengar lagu bawah ni ..
.. season dah pon lagu ni ..
.. pada aku, dengar lagu raya dulu-dulu lagi best ..
.. aura raya tetiba muncul dan terus menebal ..
.. tapi tak kisah sebab bila dengar lagu ni, semua memori lama keluar ..




.. serius lol teringat masa study jauh-jauh dulu tu ..
.. jauh-jauh pon, masih dalam Malaysia ya ..
.. nak dijadikan cerita, tu la first time keluar jauh pon ..
.. time raya macam ni, teringat la masa kat sana ..
.. masa tu la aku jadi anak perantauan hah ..
.. at least pernah merasa weh ..
.. paling teringat, bab nak beli tiket balik kampung kot ..
.. pakat dengan geng2 satu negeri beli tiket sekali ..
.. sebulan awal (sebelum puasa lagi) dah cari dah tiket ..
.. ni kisah first year lah ..
.. skema tahap dewa lah katakan ..
.. bila dah otai sikit, amek kau balik raya naik bus tambahan ..
(yang agak sempit, tak best mcm bus yg stadard vvip tu)
.. naik bus nak balik kampung, dengar la pulak lagu-lagu raya pak cik bus pasang ..
.. nasib baik tak balik malam raya weh ..
.. kalu tak mau berjuraian air mata hah ..
.. seronok moments tu semua ..
.. menapak beli juadah berbuka depan hostel ..
.. sebulan puasa, maw tiap hari juga bedal nasi biru + daging bakar + kopok ikan cap pinggan ..
.. terawih kat court futsal ramai2 ..
(kadang tak terkata kot sebab byknya nyamuk..masa nie jgn ckp la. ntah kusyuk, ntah tak)
.. bila dah dekat last2 puasa tu, mula la dengar budak2 tarik beg nak balik kampung ..
.. sempat hah menjeling dari dalam court tu ..
.. urmm, satu lagi bukan kat rumah aja boleh pasang lampu liplap tu yar ..
.. kat bilik hostel pon kami buat hah ..
.. gila best time tu ..
.. tu belum kira yang main mercun ..
(tett sori yar, aku tak main. just ushar ja. cari nahas la kalu main jugak. mau kena saman dgn pak guard hah)
.. indah bila ingat balik semua benda2 tu ..
.. skrg, of course la takda dah semua tu ..
.. takda dah nak kena beratur beli tiket ..
.. takda dah berbuka dengan nasi biru + daging bakar + kopok ikan cap pinggan ..
.. sebabnya skrg dah balik ke utara ..
.. bila-bila masa ja boleh balik lol ..
.. apa-apa pon, kenangan tu tetap indah dalam sanubari ..
.. SELAMAT HARI RAYA yar ..

v^____^v


nota kaki : so, pada yang jauh di perantauan tu, selamat balik ke kampung halaman ya. pandu berhati-hati. ingat orang tersayang. jangan ikut perasaan ya. jangan ingat kita saja nak balik kampung ya. ramai lagi kat belakang tu. sabar ya. peace v^__^

2 comment received:

sakushi chan said...

kak,sy pnh merasa blk mlm rye..syahdu gle ah dgr takbir kt dlm bas..kejap lap air mata gn air ingus..ni otai punye psl r,dkt2 nk raye br sebok nk cari tiket..hehe

FadzMeera said...

ya ka dik? ms kat usm nie eh?..gila tabah

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih