♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

tahniah teman sepermainanku



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

Firman Allah S.W.T. yang bermaksud :
“ Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami-isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir "
- Ar-Rum : Ayat 21

.. halu jejaka kacak, gadis comel ..
.. hari nie cik fadz nak buat entry khas untuk teman sepermainan cik fadz ..
.. ahah tahniah atas apa lah tue kan ..
.. hihihi ..
.. cik fadz nak ucap tahniah sebab sudah mendirikan masjid ..
.. semalam lagi selamatnya ..
.. baru pagi nie cik fadz dapat tengok gambar-gambar pengantin tue ..
.. sebabnya, semalam cik fadz tak attend wedding diorang ..
.. bukan cik fadz sengaja ya ..
.. cik fadz ada exam lol ..
.. aiyokk, takkanlah cik fadz takmo attend wedding kawan zaman ribena dulu ..
.. kawan cik fadz yang kawin nie, cik fadz kenal masa zaman sekolah rendah lagi ..
.. kira best friend lah dulu tue ..
.. perghh, tiba-tiba terimbau kenangan kanak-kanak ribena ..
.. sori ya dear, tak dapat attend ur wedding day ..
.. boleh tak nak request nak ikot join pi sebelah pihak lelaki lak? ..
.. ngeh ngeh ngeh ..
.. mana nak tau kan, kot bertemu jodohku di sana ..
(aiyakk, tiba-tiba meroyan)

Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :
" Manusia Hawa dijadikan daripada rusuk manusia Adam, bukan 
dari kepalanya untuk menjadi atasnya, bukan dari kakinya 
untuk menjadi alasnya, malah dari sisinya untuk menjadi teman 
hidupnya, dekat dengan lengannya untuk dilindungi dan dekat 
di hatinya untuk dicintai

.. dear, u look gojes sangat ..
.. selamat melangkah ke alam yang baru ya ..
.. selamat jadi wife orang and one day mummy orang lak ya ..
.. dah jadi wife orang, tak boleh ganas2 dah ya ..
.. doakan yang terbaik buat kamu dan suami dear ..
.. Semoga perkahwinan kamu kekal sehingga ke akhir hayat dan insyaAllah sampai ke syurga ..



" Ya Allah
Satukanlah hati kedua mempelai ini seperti Engkau satukan hati Adam dan Hawa, Yusuf dan Zulaikha dan seperti Engkau satukan hati Muhammad SAW dan Siti Khadijah.
Semoga Allah memberkati dan menghimpunkan kamu berdua kebaikan dan keberkatan di dunia dan akhirat “


nota kaki : ok tiba-tiba rasa nak kawin nie. tapi awat rasa macam lambat lg ja eh. ya lah lepas nie cita-cita nak sambung master. kalau boleh sampai dapat title DR. tak dapat title Dr perubatan, dapat title Dr falsafah pon bolehlah. kepada bakal suamiku yang dikasihi dan dicintai sepenuh hati. semoga Allah sentiasa merahmati dan memberkatimu yang saya tidak tahu siapakah kamu dan di manakah kamu sekarang. namun doaku tidak putus mengiringi setiap langkahmu demi meraih keredhaanNYA. moga kau bersabar menunggu bakal isterimu ini ya. tiba masanya nanti kita akan bertemu dan disatukan ya. ^__^

0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih