♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

jangan biar hidup kita bosan tanpa warna



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. halu jejaka kacak, gadis comel ..
.. apa ja yang kome semua buat ya? ..
.. cik fadz of course takda lain merajinkan diri menengok buku-buku yang kian menimbun di depan mata ..
.. biasa la bila dah musim exam mula menjelmakan ..
.. makan ke mana, tidur pun entah ke mana ..
.. semua benda kira tak sempat ..
.. nak pegi toilet pon kena fikir panjang ..
.. kononnya kalau masuk toilet, masa yang diambil agak lamakan ..
(tapi sempat lagi menghapdate di sini)
.. apa pun, cik fadz nak share something yang mungkin kome semua pon dah pernah baca atau tahu ..
.. bila cik fadz try menda nie, ada jugak la menjadinya ..
.. nak tau? ..
.. lets check it out ..


|
|
|
|
V


ok jom kita lihat apa warna yang sesuai untuk hari ini?





Isnin ( PUTIH ) 



pilih pakaian berasaskan warna putih kerana ia mempunyai tenaga luar biasa untuk memulihkan tenaga dan mood pada hari Isnin... biasanya hari Isnin menjadi hari yang agak suram dan agak bosan untuk ke tempat kerja... jadi, pilih pakaian berasaskan putih namun tidak perlulah segala-galanya berwarna putih... cukuplah kalau ada warna putih menjadi warna asas pada hari itu!


Selasa ( MERAH JAMBU @ UNGU) 



ia adalah warna yang lembut, romantis dan menyegarkan... ini kerana pada hari Selasa sering dikaitkan dengan sesuatu yang kurang baik seperti terlalu emosional, cepat marah dan sebagainya... jadi, warna seperti merah jambu bukan sahaja mempunyai aura yang romantis tetapi mempunyai tenaga menyeimbangkan emosi anda!


Rabu ( BIRU ) 



biru juga adalah lambang penyembuhan serta dikaitkan dengan keberkesanan komunikasi... ia memberi kesan terhadap komunikasi yang baik kepada individu berkenaan... maknanya, segala-galanya akan berjalan lancar kerana hubungan komunikasi anda agak baik pada hari itu!


Khamis ( KUNING atau JINGGA ) 



ia adalah kategori warna yang penuh godaan yang membara, ceria, daring dan dikaitkan dengan warna sensual wanita... ia menjadi wanita lebih mengoda dan sesuai untuk para isteri memberi signal yang baik pada para suami di malam Jumaat! heheheeee...


Jumaat ( HIJAU ) 



hijau adalah lambang ketenangan jiwa dan mendamaikan kepada sesiapa sahaja... pilihan warna hijau memberi satu sentuhan yang cukup baik untuk wanita terutama di hari mulia umat Islam!


Sabtu ( MERAH ) 



hari untuk enjoy bersama rakan mahupun keluarga... penat bekerja, inilah masa untuk bersantai dan berhibur... pilihan warna merah pasti menyemarakkan mood di malam minggu dan pastinya lebih hot!


Ahad ( HITAM ) 



seperti mana putih, hitam juga ada azimatnya... ia mampu menyimpan tenaga sepanjang enam hari anda... ia ibarat anda mengecas semula tenaga anda untuk memulakan hari baru anda pada minggu berikutnya... selain elegan, hitam mempunyai tarikan tersendiri kepada pemakainya!


.. so, dah tau kan apa warna-warna tue ..
.. apa lagi? ..
.. lepas nie boleh la try kan ..
(okey, kalau 1 dunia try, eh jap2 jauh sangat, kita bayangkan kalau 1 Malaysia nie sudah lah kan. mesti sama ja suma. kalau kata merah tue, confirm pi mana pun merah jalah yang jadik santapan mata kita nie kan)
.. cik fadz dah pernah try ..
.. alhamdulillah memang menjadilah ..
.. next week exam hari selasa ..
.. kalu selasa, auranya pink or purple ..
.. memang warna-warna tue memainkan peranan ..
.. semangat kot kalau pakai baju kena dengan aura hari tue ..
.. pakat try ya ..
.. jangan biar hidup kita bosan tanpa warna ya ..
.. jom geledah loker sesama ..
.. pilih warna mengikut frekuensi yang sama pada hari berkenaan ..

.. sumbangan gambar kat sini ..
.. sumbangan info, credit to majalah DARA.com ..


nota kaki : okey sedih tak dapat join wedding kwn sekolah rendah cik fadz..

2 comment received:

kai said...

wow yang hari sabtu tu kan...
mcm kulit ladybird je..

=Jom Exchange Blog=====
http://kaiakihiro.blogspot.com/2012/01/jom-bertukar-blog.html

FadzMeera said...

@kai

sample ja tu..
ladybird comel kn :)

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih