♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

rencah hidup 2



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

assalamualaikum

*****

zaman kerja memang best
yalah dapat gaji kot
nak apa semua boleh dapat
kalau zaman belajar, nak beli something mesti tak mampu
yalah duit pinjaman buat bayar yuran, beli buku, bayar yuran fieldwork
kiranya yang tinggal boleh la nak sara hidup
yang dapat banyak, banyaklah
yang dapat sikit, memang buat part time lah jawabnya
nak minta kat parents, segan kot
so, memang cari alternatif sendiri lah
itulah lainnya zaman kerja
kerja, kita dapat income sendiri
nak apa semua boleh
sebab tue la ikutkan income yang masuk tak pernah nak cukup
sebab apa???
sebab, ikut kemahuan sangat
bukan ikut kemampuan ataupun keperluan
tapi itu lah
kerja, dah takda masa sangat nak santai macam zaman belajar
tak sempatnya nak tido
tak sempatnya nak layan movie korea
apatah lagi runningman
memang ke lautlah semua tue
kalau sebelum nie weekend lepak kat shopping complex, sekarang weekend adalah hari bermakna nak manjakan diri
hari tue lah nak qada balik apa yang tak sempat buat
hari tue jugak lah nak kemas bilik, kemas rumah
shopping complex??
itu bila hujung bulan, bila poket tengah penuh
sakan borong the sekejap ja kempis balik
then, mula la puasa
itu la masing-masing ada cerita tersendiri
kita yang create sendiri
dari pemerhatian sekeliling, kita boleh belajar something
WE ARE WHAT WE DO

v^___^v
 

2 comment received:

Addin said...

bila dah dapat gaji sendiri memang rasa puas sangat. rasa penat lelah tu berbaloi. hehe :)

FadzMeera said...

@Addin

yeh itu pasti kn kn =)

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih