♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

bila org tanya pasal hantaran



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. jom layan gambar dulu ..

.. opsss, ada org tanya pasal hantaran kawen? ..
.. brapa nilainya? ..
.. tettt, bukan akue da ..
.. kwn akue sorg nie hah ..
.. dia tanya pasal hantaran ..
.. kalu akue, tak kesah lah brapa pon future hubby tue mampu ..
.. i terima aja u ..
.. okey2, dah takmo melalut ..
.. kita back to da topic yar ..
.. macam nie soklan dia kwn akue tue ..
.. "sal hntran...hg rs 15k mlampau x?" ..
.. dia tanya pendapat akue lah nie ..
.. akue jenuh gak la nak jawab kan ..
.. bukan ada ilmu sgt pon ..
.. satgi akue cakap mcm len, salah info lak kan ..
.. dah dia tanya pendapat akue kan, so akue jawab pon b'dasarkan apa yg akue pikir lah kan ..
.. 15k tuh ..
(bila difikirkan, logik jugak la dengan keadaan ekonomi skrg ni)
.. bukan sebarangan nilai la ..
.. tapi okey la dari dia letak 50k ..
.. penah jugak la pi sembang ngan mama pasal2 hantaran nie ..
.. akue cakap la kalu 10k okey tak? ..
.. skali terbaek punya jawapan yg dia bagi hah ..
.. skrg, tak t'pikir da menda2 gitu ..
.. akue terima ja brapa pon future hubby akue nak bagi ..
.. yang penting mas kawen ..
.. tak kesah lah brapa pon mas kawennya walaupon sekadar senaskah Al-Quran ..
.. asalkan pemberian yg ikhlas dari si suami utk si isteri ..
.. bukan hantaran yg belanja hangus tuh ..
.. abeh2 kalu buat pengiraan secara kasar, takda paling kurang 7 - 8k, jgn harap la ..
.. igt murah ka blanja kawen nie hah? ..
.. nak tempah catering bagai lagi kan ..
.. byk tue ..
.. abeh2, nilai tue mmg kena ada la dlm tangan ..
.. tue blom kira kos2 lain lagi ..
.. so, kalu pihak ppuan nak letak 7k, 8k, kira okey la ..
.. tgk kemampuan lah kan..
.. kalu lelaki tue mampu nak bayar 15k spt yg kwn akue nyatakan tue, okey ja ..
.. kalu rasa tak mampu, pandai2 lah settle kan ..
.. lain la kalu si lelaki tue mampu ..
.. tak kesah la brapa pon dia nak bagi kan ..
.. lain la kalu kaya macam Seth Tan yg bagi hantaran sampai 50k tue ..
.. tak best la kalu nak kawen, kena cari duit hantaran smpai byk2 sgt kan ..
.. tak pasal2 lepas kawen dok pikir cmna nak bayar hutang lak ..
.. lepas kawen lagi la byk nak guna duit kan ..
.. nak kena buat mcm2 plan lagi ..
.. yalah, awal2 boley la baru double kan ..
.. kan nanti kalu da triple, quadruple, pentuple ka lagi byk nak prepare duit ..
.. nie pendapat akue la bila da kawan akue tue tanya kan ..
.. kalu dia tanya org lain, lain lak pndapat dia ..
.. ecely, kasih sayang tue tak nilai berdasarkan duit hantaran yg tinggi ..
.. tak semestinya, hantaran sikit tak sayang ..
.. lalalalala ..
.. so, bagi akue hantaran bukan simbolik utk bermegah2 ..
.. tapi simbolik kepada kesungguhan oleh pihak lelaki melamar seseorang yg dia cintakan ..
.. bukan bermakna hantaran rendah tu bermakna lelaki itu tak sayang kat pompuan tue ..
.. tapi itu adalah masing2 punya kemampuan ..
.. takkan kejea despatch, pihak satu lagi nak demand 15k ..
(jawabnya kena buat loan lah nie eh)
.. logik2 la sket ..
.. lain la dia tu anak orang kaya ..
.. ya dak? ..
.. sapa setuju, macam saya ..
.. so, cenggini lah storynya ..
.. akue cakap ntah pape ja kan ..
.. takpa lah, dia pon ada gak stuju dgn akue ..
.. relax la bro ..
.. nanti nak kawen tue, jgn lupa jemput akue hah ..
.. tak kesah la kena rentasi Banjaran Titiwangsa ..
.. yg penting dpt tgk kamu kawen ..
.. makan nasi minyak yg pentingnya ..
.. peace yawww ..


0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih