♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ di sebalik warna bunga ros ♥


.. assalamualaikum ..
.. hye sumer ..
.. akue sgt bosan skrg nie ..
.. maka, bila akue bosan akue akn mula lepak kat sini ..
.. nak lepak kat luar rumah, mcm xley ja kan ..
.. hujan plus I kn anak dara abah yg sorg ..
.. so, agak sukar utk keluar malam2 nie ..
(hek3...anak kecayangan tuh..)
.. urmmm, apa ek nak post mlm nie? ..
.. macam da takda topik ja hah ..
.. kita post smbungan sal bunga tue lah ..
.. itu hari ckp pasal maksud bilangan kuntuman ros kan ..
.. hari nie nak post pasal warna ros plak ..
.. post nie kta pnjam dari org lain ..
.. ya lah masa dok blogwalking kan ..
.. jom jom jom ..




.. Buat penggemar Ros aku coretkan beberapa maksud bunga ros untuk tatapan semua ..

Ros Hijau


melambangkan kesetiaan yang tidak berbelah bagi dan mendamaikan hati.Warna kehijauan itu adalah sifat alam yang melambangkan kedamaian dan kesetia memberi nafas kepada manusia

Ros Merah

Memberi makna cinta, penghormatan, keberanian, kesungguhan bekerja dan yang paling penting keikhlasan hati menyintai seseorang. Keunikkan pandangan lembut pada lapisan-lapisannya dapat menghangatkan suasana serta wangiannya yang emm menyentuh perasaan.

Ros Putih

Sifat ‘innocence’ dan keaslian,diam penuh muslihat, kegembiraan..serta untuk merakamkan rasa ambil berat pada seseorang...

Ros Merah Jambu

merah jambu terang- rasa emm mengagumi dari jauh, simpati, kelembutan dan kemanisan. Merah jambu pekat-kepekatan ini membawa maksud ungkapan ‘terima kasih’ tanda penghargaan.

Ros Kuning

kegembiraan,persahabatan yang berkekalan..boleh menjadi wadah kepada permulaan yang baru serta ungkapan selamat kembali tanpa suara boleh dizahirkan…ingatlah yang tersayang, yang mengambil berat..serta sering ditafsirkan kepada sifat cemburu pemberinya…

Ros Oren

kuning dengan bewarna kemerahan pada hujungnya-persahabatan dan jatuh cinta..
Oren-Keinginan serta kesungguhan..khasnya untuk sesuatu ataupun seseorang.

Ros Lavender
Ros ‘Lavendar’ jarang ditemui di negara kita. Namun keindahanya yang unik boleh memikat hati dan imaginasi kita. Dengan warnanya yang fantastik adalah ‘perfect symbol’ kepada tarikan hati. Sejambak ros ‘lavendar’ mengatakan ‘love at first sight’


Ros Hitam

Sesuatu yang sukar dapat. Ros hitam sukar didapati kerana tidak semua tempat mempunyai bunga jenis ini. Oleh itu, ia dilambangkan kesukaran untuk menambat hati seseorang...


Kata orang tua-tua, tanamlah bunga ros atau mawar diluar rumah..kelak emm terasa segar tatkala malam hari..bau wangian akan masuk menusuk kalbu..tak kurang juga pokok bunga raya, agar sekeliling rumah kelihatan ’sejuk mata memandang’
Bunga Ros yang batangnya dibiarkan panjang tanpa dipotong-’ku akan sentiasa mengingatimu’ penganti bicara ini.
Bunga Ros yang diberikan secara sekuntum-emmm ungkapan klasik ‘Aku cinta padamu’ bagai menjerit keluar darinya bagai memberitahu si penerima.

Nukilan: sakura




0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih