♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

Oreo Flurry



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..

.. halu jejaka kacak, gadis comel ..
.. morning ..
.. wah hari nie breakfast cik fadz oreo flurry tue ..
.. hah amek, pagi-pagi dah pekena sejuk-sejuk ..
.. yeh, saat nak tunggu lama kot ..
.. buat dari siang semalam lagi ..
.. dah berapa kali hah pegi ushar ..
.. asal ushar ja, asallah tak beku-beku kan ..
.. suspen kot ..
.. of course la takut tak jadi ..
.. akhirnya, setelah menanti lama, nie lah hasilnya ..

~ok gambar tak clear. ni kalau dslr ni, cnfirm nmpak hah oreo yg kecik2 tu~
.. nie ilham dari resepi yang org share dalam tenet lah ..
.. cik fadz dapat dari iluvislam ..
.. nak buat pun senang ja hah ..
.. setelah bincang dengan adik cik fadz, kami setujulah nak buat ..
.. apa lagi, dialah yang pegi beli barang ..
.. maka, hasilnya adalah seperti di atas ..
.. resepi asal, kena guna Dutch Lady perisa asal ..
.. tapi kitorang guna coklat ..
.. itu yang nampakgelap sikit tue ..
.. meh nak share ya resepi ..

*****

BAHAN-BAHAN

~1 kotak Dutchlady Fullcream atau lowfat~
~625g serbuk creamer cofeemate~
~2 paket biskut oreo~
(ok kuantiti ikut masing-masing ya. ini untuk 5-6 orang makan pun boleh. itupun berkali-kali ceduk. nak rasa oreo lebih, masukkan ja 3 paket ka)

CARA-CARA

~mula-mula, jangan lupa baca Bismillah ya~
.. lepas tu, bolehlah masukkan susu dan serbuk creamer coffemate ke dalam mesin pengisar~
~then blend ja sampai nampak buih-buih gitu~
~then masukkan pula beberapa keping biskut oreo ke dalam campuran susu dan creamer coffeemate tadi~ ~blend sampai sebati~
~lepas dah rasa okey tue, tuang ja dalam bekas~
~nak tambahkan oreo yang dipatah-patahkan kecil dalam bekas tadi~
.. lepas dah rasa semuanya cukup, bolehlah masukkan dalam fridge~
~masa yang suggest 8jam~
~tapi cik fadz tunggu 8jam tak beku-beku pun lagi~
~maka, tempoh masa yang diperlukan adalah tidak tetap~
~kalau dah beku tue, boleh la hampa sentap ya~
~okey, selamat mencuba~

0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih