♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

bila bercakap tentang cinta



.. Bismillahirrahmanirrahim ..

.. assalamualaikum ..


.. salam Isnin jejaka kacak, gadis comel luar sana ..
.. hari nie cik fadz rasa tertarik nak buat entry pasal CINTA ..
.. yeh, nie pendapat original cik fadz nie ..
.. bukan selalu cik fadz nak cakap camni okeh ..
.. maaf noh kalu bahasa agak advance di situ ..
(biasalah kalu t'emosi sangatkan)
.. nie semua kesan lepas baca entry Declaration of Hukum Haram : Beza Antara Couple dan Bercinta ..
.. cik fadz boleh dikatakan peminat tegar la jugak ..
.. cik fadz suka hasil tulisan Mr K nie ..
.. berbunga dalam ayat2 perli dia pon ..
.. okey what ..
.. bila ada yang baca entry Mr K pasal couple dan bercinta tue, mesti ada macam2 pendapat kan ..
.. bagi cik fadz, ada betulnya apa yang dia post tue ..
.. akan ada segelintir yang akan cakap, "yang haram nak dihalalkan..bla bla bla" ..
.. bagi cik fadz satu ja, boleh kau nak couple, nak berchenta bagaikan ..
.. tapi satu ja, alangkah indahnya kalau hubungan chenta kau halal ..
.. halal dan diredhai Allah ..
.. so, dengan adanya semua tue, boleh la kau dengan pasangan kau berduaan .. 
.. panggil sayang-sayang, honey-madu semua tue ..
.. takda la orang nak cakap pasal halal haram dengan kau kan ..
.. prinsip cik fadz satu ja ..
.. beri pada yang layak dan halal yang bergelar suami ..
.. ya cik fadz akan close minded dalam certain hal ..
.. biar orang nak judge cik fadz nie konservatif pon ..
.. betul cakap Mr K yang ‎"Cinta tak haram. Yang haramnya adalah bila kita buat benda-benda yang tak senonoh ketika bercinta. Pegang sana, pegang sini. Maka, haram lah. Tapi kalau kita gunakan cinta tu sebagai medium mencari bakal ibu kepada anak kita, then apa masalahnya?"
.. ya betul tue ..
.. jumpa ja pasangan tue, terus ja masuk meminang ..
.. kan bagus macam tue ..
.. takda la nanti istilah habis madu sepah dibuang timbul lak kan ..
.. cik fadz takmo la cakap lebih kan ..
.. nanti ada lak yang blacklist cik fadz ..
.. jangan la nanti ada lak yang cakap camni ya "aku harap lepas nie kau yang bercinta sakan and buat apa yang kau cakap jangan buat sebelum nie" ..
(hah, jangan buat main..ada kot orang yang pernah m'doakan something bad pasal cik fadz okeh. bukan saja2 cakap nie. betul2 nie. nampak sangat la masa tue childish kan)
.. so, pada yang dah bina masjid, alhamdulillah dan tahniah cik fadz ucap ..
.. yang on the way, alhamdulillah dan tahniah jugak ..

^___^


nota kaki : manusia terdiri daripada 3 elemen yang penting. Minda, Badan dan Jiwa. dalam ketiga-tiga elemen ni, Jiwa lah yang selalu diabaikan. sebab itulah banyaknya timbul masalah sekarang. cemerlangnya jiwa seseorang itu, maka cemerlanglah hidup dia dunia dan akhirat :)

2 comment received:

iMah said...

xkire peringkat umo..
kalo da bercinte, macam wajib aje main pegang2.. jalan kepit2, rapat2..

mnx jauh ^__^

FadzMeera said...

insyaAllah..mintak jauh semua tu kan :)

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih