♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

Cara hilangkan BOSAN!!!


copy and paste dari viniyamey.blogspot.com



Cara hilangkan BOSAN!!!



Anda bosan? hah... ni ade tips kalo bosan2 ke kan, ye arr cm kalo korang dah abes xm ke, xtau nak wat ape, tips utkH ilangkan bosan nih, korang try la keh... konfem bole laa kurangkan tahap kebosanan yg terlampau... 




1) Korang bilang bilangan rambut yg ade kat kepala korang... sape yg rambut pendek tu, bole berdiri depan cermin, pas2 bilang satu2,kalo tersalah kire,bole ulang lagi skali. 


2) Bagi yg botak,mungkin care kat atas xapplicable,tp xpe,korang bole try bilang bilangan bulu kat kucing/kambing/binatang yg berbulu.kalo xde kat sekeliling umah korng,xpe.bole gak kire bilangan semut/anai2 kat dapur umah korang.... 


3) Korang g cuci pondok telefon kat sekitar kawasan uma korang/tempat tinggal korang. Selaen bole ilangkan bosan, korang leh gak wat amal kebajikan kan, dapat pahale, sure ketue kampung sayang gile kat korang.. untung2 dia kawenkan korang ngn anak dia. hahahaa... 


4) Korang g wat2 havoc kat umah korang. Kalo sape yg ade rumet, korang wat2 laa cm psycho sikit,bawak pisau dapur tu.. pas2 stare kat dia, kalo dia tanye pape, korang gelak kuat2. sure korang xrs bosan da pastu... 


5) Bg yg suke berkebun, ni mungkin cadangan menarik, korang g laa tanam pokok jagung kat dalam pasu bunge mak korang, kalo ade pokok bunge kat situ, korang tukar je ngn pokok jagung tu,kalo mak korang tanye, mn pokok bunge dia, korang ckp je bunge bukan bole wat hasil pon kan.... 

6) Bg yg suke exercise plak... korang g tawaf kawasan umah korang sebanyak 7 pusingan, wat laa dlm 20 kali cmtuh.... disamping bole ilangkan bosan, bole praktis utk tawaf kat mekah nnt kalo nak g haji nnt... menarik kan??.. 


7) Care yg ini xbape digalakkan... tp kalo da mmg xtau nak ilangkan bosan, bole laa try gak... korang g lari2 kat sekeliling kg, smbil jerit2 mtk tolong2. Wat gaye2 yg mencemaskan sikit.... Korang jerit sekuat yg bole.... kalo org tanye nape? korang ckp tolong ilangkan bosan korang.... pastu konfem korang dapat hadiah sebijik pelempang.... .xpon,beberapa bijik gak laa.. sbb tu,care ini xbape digalakkan terutama kpd mereka yg dibawah 18thn. 


8) Kalo korang ade kucing korang g la mandikan kucing tu, mandi bersih2, biar wangi sikit. Kalo sape2 yg xde kucing, tp korang ade binatang peliharaan yg laen, mcm kambing ke, lembu ke, bole gak laa terai.. tapi kan make sure kambing/lembu tu wangi lepas dimandikan... kalo x, sia2 je korang mandikan derang.... 


9) Bg yg ade halaman umah yg berpasir, mungkin ni tips yg best utk korang... korang g laa wat istana pasir depan umah korang tu... x semestinye istana laa... wat laa bentuk2 yg menarik, ikut kreativiti korang... pas2 letak laa tapak sulaiman ke kat sebelah tu... nampak sikit cm kat tepi pantai.... kalo xde tapak sulaiman... korang letak ikan puyu ke, ikan bilis pon bole laa, tp jgn letak berudu sudeyy.... 


10) Paling tak pon kan, korang g laa bukak buku spm, (even korang da abes spm), pas2 wat2 study cm korang nak spm.... struggle laa wat soklan2 tu, cm spm tu esok nye.... sure mak bapak korang bersyukur ade anak cm korang..... 


slamat mencube!:D

0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih