♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

Nur Kasih The Movie

review filem nur kasih

Aidil yang sememangnya seorang lelaki yang tabah kini meneruskan hidupnya bersama dua anak kecilnya tanpa isteri tercinta disisi. Adam yang mula menjumpai jalan lurusnya, berusaha untuk mngekalkan laluannya tanpa menyimpang lagi dan Nur Amina, seorang gadis suci ini semakin kental melalui cabaran hidup sebagai seorang isteri. Ketiga-tiga jiwa ini masih memerlukan antara satu sama lain. Di saat getir seakan mahu memisahkan Adam dan Nur, Aidil setia diantara keduanya walaupun dirinya juga dihimpit kerinduan teramat. Masih adakah sinar bahagia untuk mereka bertiga akhirnya? Inilah perjalanan hidup mereka dalam usaha mereka mendapatkan pencarian sebenar erti kehidupan. Abadi selamanya.
‘Aku kembali kerana masih, mencari yang hakiki, sinar pasti, janji suci yang abadi…’ 


.. seyesly, terbaek wokk ..
.. kira tak rugi la hampa2 suma layan kat panggung tuh ..
.. bagi yg dok ikot yg drama tue, rugi kalu hampa tak tgk yg nie ..
.. mmg tabik lah dgn Kabir Bhatia and penulisnya Mira nie ..
.. plot yang menarik ..
.. penceritaan yg menarik ..
.. tak expect smpai mcm tue hah ending dia ..
.. sweet sgt ..
.. alangkah indah kalau cinta itu satu dan sampai ke mati ..
.. kalu bintangnya 5, aku bagi 4.5 boley tak? ..
.. ada jugak la part yg kureng tue ..
.. bukan apa, aku macam kabur2 ja hah ..
.. dok confius Adam tue mati ke tak ..
..then apa la kaitan masa part Aidil dgn Amina tue ..
.. ala masa Aidil ckp ”sya snggup buat apa shja demi nur selagi sya masih hidup” ..
.. hah masa nie dok confuse, samada si Adam tue mati ke tak kan ..
.. padahal yg aku perasan Adam mati masa dah tua ..
.. so, part tue takpa lah ..
.. kira kecik2 ja ..
.. tak jejas pon sebab ending dia takda la nak buat org nak bakar panggung ..
.. nie satu lagik, scene yg ustaz tue ..
.. ada ka patut ustaz tue berperangai macam tue ..
.. diskriminasi sungguh ..
.. kata nak berdakwah ..
.. dakwah ajalah kat budak2 yg ada tu ..
.. walaupon diorg tak tutup aurat, b'perangai pelik pon ..
.. nie tak nak lak dia ..
.. yg tue agak bengang jugak la ..
.. then yg lain tue kira terbaek la ..
.. background cun kot ..
.. nak pegi kat Tanjung Karang tu ..
.. nak tgk rumah tu, sawah tu ..
.. boley bawak ke mimpi ni ..
.. urmm, sebak jugak la tgk movie nie ..
.. naseb baik tak banjir ja panggung tue ..
.. part anak lelaki Aidil tue la ..
.. asal part dia ja hati rasa sayu sgt ..
.. natural sungguh dia ..
.. pandai dia cuit hati aku nie ..
.. tabik spring lah kat suma pelakon2 NKTM ..
.. teringat masa scene si Mariam a.k.a Adik Mia tanya Adam sakit sikit ka banyak ..
.. ada ke dia kata apa taw? ..
.. "sakit sikit takpe.kalau sakit banyak nanti mati macam ummi" ..
.. caittt, part nie spechless jugak aku hah ..
.. pandai dak2 kecik dua org nie belakon kan ..
.. bukan kata depa nie ja ..
.. tapi semua yg terlibat dalam movie nie ..
.. scene kat Jordan, seyesly bagi aku macam real okeh ..
.. dari kena tembak sampaila part yg kereta api yg terbakar tu ..
.. suspen jugak aku hah ..
.. da rasa macam dok kat Jordan sama hah masa tu ..
.. superb lah ..
.. plot and penceritaan dia digarap baik lah ..
.. lagu2 pon sesuai dgn jalan cerita dia ..
.. lirik yg menusuk ke kalbu ..
.. secara jujurnya, aku nak ucapkan tahniah kepada pengarah,Kabir Bhatia,penulis skrip,Mira Mustafa,semua pelakon dan krew rangkaian NKTM ..
.. tahniah sebab dah berjaya hasilkan cerita bermutu ..
.. syabas dan teruskan berkarya ..
.. dah lama kot dok tunggu sambungan cerita ni ..
.. apa lagik? ..
.. jom pakat2 serang panggung ..
.. dengar kata tak ditayangkan kat Astro First ..
.. berbaloi aihh tiket hampa tu dengan cerita yg hampa nak tengok ni ..
.. pakat2 tgk and pakat2 nilai sendiri ya ..


0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih