♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

be focus



.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..


.. ya focus ..

.. always yarr ..

.. nie penangan sir Balan lah nih ..

.. nie topic selingan lepas listening test english tadi ..

.. mula2 tue dok t'tanya jugak la apa motif dia kan ..

.. rupanya, ada la story dia ..

.. mula2 pasal topic obes, then masuk laks part kerjaya ..

.. dia tanya, nanti dah grad kitorg nak kija apa ..

.. the, of course la jwb x sure kan ..

.. mmg la akan related dgn hapa yg study ..

.. then, dia tanya apa plan utk 5 taun akn datang, then 10 taun, 15 taun ..

.. dia pesan jgn t'lalu focus nak kija sama mcm kita study ja ..

.. dia ckp, nak duit byk, kena masuk account marketing ..

.. kira cabang2 yg melibatkan duit yg byk lah ..

.. contohnya lah kan, bisnesman/bisneswomen ..

.. yg nie of course money always in the pocket ..

.. but make sure u all, berani dgn jatuh naik nnti tuh ..

.. seyesly, dia pesan jgn pandang rendah dgn peniaga2 pasar malam ..

.. sir Balan pesan, diorg nie just jual air kat pasar malam pon, income $$ kotw ..

.. dia siap suggest lagik suh kami jual sate ke kan, t'utamaannya dinner lah ..

.. jangan jual kek kat pasar malam, nnti tak laku ..

.. mmg byk la yg sir Balan share tuh ..

.. betollah tuh ..

.. kita kena jadik multipurpose person org kata ..

.. then, last2 nak abeh class tue, ada laks t'masuk story bab family ..

.. dia story la yg dia ada anak perempuan ..

.. then anak dia kija, balik lewat kan ..

.. dia pon tunggu lah nie sampai anak dia balik ..
(situasi macam inchik abah laks bila tunggu haku balik kalu drive mr kecik tuh.tetiba rindu sama inchik abah. dah la inchik abah msg tanya bila maw balik..hak3...rindukah? toingtoingtoing)

.. then, just cakap pon tnya da makan ke belom ja ..

.. kira abeh camtu ja lah ..

.. pagi tadi dia bangun tak sempat jumpa anak dia pon ..

.. then dia tanya lah, bila dah meningkat dewasa, anak2 da makin kurang b'cakap dgn ayah ke? ..

.. dia pesan la kat kami nie, dia ckp sementara parents dok ada lagik, baik cakap, call selalu ..

.. jgn sampai menyesal nnti bila diorang da takda ..

.. seyes, last2 nie agak touching kotw ..

.. sedey ja haku ..

.. so, conclusionnya kija jgn memilih, then sayangi dan rapatlah dgn parents selagi depa masih sihat, buka mata ..

.. jangan sampai terlambat ..


0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih