♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

penangan inchik MERONG



.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..


.. yah, ce tgk tajuk atas tuh ..

.. gempak tak? ..

.. seyesly, memang byk sgt story disebalik tuh ..

.. semalam kan haku hangout tgk movie Merong ..

.. seyes, dah lama sgt dah nak tgk movie nih ..

.. sebelum nie dok dgr org cerita ja hah ..

.. diorg cakap suma best, nak2 laks dpt kutipan box office jgk lah kan ..

.. so, haku ngn dak Jiba nie pon menyusun lah strategik nak tgk merong nih ..

.. kami dua nie mmg dah lama dah nk ushar hah ..

.. so, alhamdulillah semalam, tanggal 28 MARCH 2011, t'meterailah jugak hah ..

.. tarikh nie seyes kami akan igt lah ..

.. maw taknya, tanggal nie lah byk sgt kenangan yg t'cipta hah ..

.. dari awal kami gerak, sampai lah kami tutup mata nak Zzzzz ..

.. trasa macam badi laks crita nih ..

.. yalah, before this nak tgk movie merong nie, sampai 2 3 kali jugak la cancel ..

.. nie jadik tgk pon, sbb tak plan pape pon ..

.. just t'lintas nak layan movie nie, so angkat kaki la ke QB tuh ..

.. movie spatutnya kol 4.10pm dah start taw ..

.. kononnya pegi kol 3.30pm, mmg sempat sgt lah kan ..
(bagi haku, lebey dari sempat ha.tue pon kalu ada bus lah.)

.. skali, tunggu bus saja dah lebey setengah jam hah ..

.. kira berasap jugak la ..

.. maw taknya, smlm ptg panas yg maha hebat lah ..

.. trasa kotw bahang tuh ..

.. mengikut p'kiraan, bus yg kami naik tue adalah bus yg kelima setelah 4 bus yg lalu bukan nak pi QB ..

.. daripada duduk leklok kat bus stand tuh, sampai b'sila and b'simpuh jugak la kami nih ..
(tak penah dibuat org aihhh)

.. bila dah naik bus tuh, okey la dah pukul 4.10++ ..

.. kononnya nak layan midnight ja lah kan ..

.. ya lah, dah t'lepas beberapa minit hah ..

.. macam tak best jugak la tak tgk awal2 tuh ..

.. tapi, disebabkan pikir byk kali, tak kisah lah ..

.. brapa minit ja lewat ..

.. naik2, beli tiket, beli popcorn nya, cari seat, okey dah start ..

.. ada la 15 - 20 minit cmtu t'lewat ..
(kira takda la tgk preview filem len tuh. baru ja nk tgk karak punya triler)

.. okey, alhamdulillah selamat jugak tgk merong nie hah ..

.. siap gelak2 jugak la tgk ..

.. pelik pon ada gaks, sbb org lain mcm fokus ja hah ..
(mesti diorg bengang ngn kami dua nie kan)

.. urmmm, by da way agak t'kilan jugak la dgn GSC sbb sound effect dia kantoi sikit ..

.. kejap kuat, kejap slow ..

.. haishhh, seb baik crita tue okey la ..

.. not so bad lah org kata ..

.. lepas dah settle, pegi solat hapa suma dulu ..

.. then makan2 ckit ..

.. jiba belanja mknan jepun nih ..

.. apa ke nama nya?..tako? toka? apa ntah ..

.. boley tahan la utk kali p'tama makan ..

.. bila dah dua and yg ketiga tuh, alamaks dah muaks la plak ..

.. bila keluar ngn jiba, of course b'fokus ja hah ..

.. pas tgk wayang, memang baliklah kami ..

.. lagipon dah nk dekat maghrib dah tyme tuh ..

.. tunggu rapid lah kami pastu ..

.. yalah, rapid kan limosin yg byk berjasa kat kami nie hah ..

.. seb baek kali nie tak tunggu lama sgt taw ..

.. kira kejap ja dah naik bus then sampai usm t'chenta ..

.. bila dah sampai tuh, nak dijadikan story nih, si jiba nie pi check plak dia punya poket baju dia ..

.. alamaksssssss ..

.. hah asal-asal?? ..

.. apa yg dah jadik nih? ..

.. 'kak mira, kad matric org dah takda' ..

.. 'biar btol jiba. check betol2 dulu'

.. 'betol nie takda. kalu ada, rasa keras dlm poket nih'

.. 'so, cmna nih? patah balik?' ..

.. 'perlu ke kak?' ..

.. 'of course la perlu. IC tue dik. nnti kalu org yg bukan2 amek cmna?' ..

.. haku laks yg cuak hah ..

.. matric card tuh, nak2 laks skali ngn IC kotw ..

.. dah la nak final dah hah ..

.. problem gak nih kalu takda matric card ..

.. so, bila dah trasa mcm ada kepentingannya, maka kami nie pon patah la balik ke QB hah ..

.. semata-mata maw carik menda alah tuh ..

.. seyesly, dlm hati nie dh t'detik yg takkan ada card tuh ..

.. ya lah, menda tue jatuh kat tmpat org ramai la jgk kan ..

.. so, mgkin akan ada org yg dah ambil or letak kat memana ..

.. kebetulan kat situ ada pondok polis, try la jugak ushar, tapi hampa kotw ..

.. trasa lak rugi tak simpan ja card tue masa haku tegur card jatuh tuh ..

.. haishhh, kalu tak, dah lama selamat dlm beg haku ..

.. dah takda tuh, kami just semayang maghrib ja lah kat situ ..

.. dlm doa nie, ada jugak la mintak jmpa balik card tuh ..

.. so, bila keluar nak balik, ushar2 la lagik ..

.. macam sampai tadi, tetap takda ..

.. nasib la jiba, kena buat balik hah matric card ngn IC tuh ..

.. masa nak balik, ada lagik hah dugaan dia ..

.. naik bus, tiket yg sebelum nie tak brapa nak peduli, jadik pnting la plak kan ..

.. hadoiiii, abg conductor nie maw check tiket daa ..

.. dah la masa tue tiket dah takda dlm tangan hah ..
(of course la, sbb bukan haku yg pegang)

.. jiba lah tuh, ada ke patut dia p buang tiket tuh ..

.. masak masak ..

.. nak kena bayar lagik ka nih ..

.. then nasib baek jugak la tmpat yg dia buang tue dekat ja ..

.. cuma t'bongkok2 jugakla nak amek tue hah ..

.. lawak ja lah kotw ..

.. lepas satu, satu menda yg jadik ..

.. mmg hebat lah tanggal 28 march nih ..

.. then, igt kan balik usm dah tak jadik pape lah, tapi ada lagik hah ..

.. syiok2 punya jalan kan, baek punya t'serempak dgn segerombolan hanjing hah ..

.. ada la 3 ekor cmtu ja ..

.. tapi dah cukup besar kotw ..

.. haku nie yg dah agak fobia, otomatik la pgang jiba, then nak lari ja lah hah ..

.. nak t'keluar air mata haku kotw ..

.. maw taknya, masa tue dah pikir mmg ada lah something nie hah ..
(nak2 laks masa subuh tue dgr hanjing menyalak dlm hostel nie hah. cuak kotw)

.. b'timpa2 ujian yg Allah taala turunkan masalahnya ..

.. nak2 laks kat masjid hanjing tue dok b'tenggek ..

.. isyak laks tuh ..

.. istifar byk2 ja lah haku ..

.. jiba pon dah agak cuak hah ..

.. dari yg takda perasaan tuh, tetiba jadik org yg b'perasaan ..

.. so, kami doa and hope sgt takda dah la yg jadik pastuh ..

.. sampai2 ja hostel, plan nak keluar makan ngn sheeda skali ..
(siap nak turun naik tangga nie, dok hati2. takot jatuh laks ka kan)

.. niat tue, dari siang lagik ..

.. dah ada sebab2 lain, maka t'lewat jugak la kuar makan ..

.. alhamdulillah, spjg dgn sheeda okey ja ..

.. takda la menda bukan2 jadik ..

.. yeyy dah selamat sikit ..

.. lega kotw rasanya ..

.. sooooo, boley lah nikmati dinner dgn masyukkknya ..

.. nasi goreng tomyam satuuuu ..

.. tadaaaa, siap ..

.. dah boley makan ..

.. tapi, hujan la plaks kan ..

.. mmg tahap macam kat tepi pantai dah hah angin ..

.. mula tuh, mmg la syiokkk ..

.. romantik gituh ..

.. tapi, bila dah kuat semacam tuh, of course la kalut sikit ..
(amek kau, romantik ke mana dah masa nih)

.. dgn nak pegang pinggan mangkuk yg hampir t'bang tuh ..

.. kerusi meja tuh ..

.. tyme tue, sempat lagik gelak ..

.. mana taknya, haku nie selamatkan pinggan,mangkuk, gelas ..

.. gd, dok pegang kotak tisu lah suma tuh ..

.. si jiba ngn sheeda nih, masing2 dok guna garpu selamatkan diorg punya cendawan ngn salad ..

.. maw tak pecah perut kami gelak ..

.. lawak kotw ..

.. jiba mmg lapaq sgt dah kotw smpai fokus sungguh makan walaupon hujan + angin yg maha kuat tuh ..

.. kami nie dah risau2 kotw ..

.. ribut kotw masa tuh ..

.. nak balik, tak boley lagik ..

.. angin kuat, satgi payung ke mana, kami ke mana hah ..

.. so, tunggu lah lagik ..

.. sejuk jgn katalah ..

.. macam kat oversea hah ..

.. nie camna la nak p oversea kalu tak tahan sojuk hah ..

.. so, b'balik kpd story kami ..

.. kami balik jugak la lps dah tgk hujan and angin tue dah okey ..

.. otw balik, fuhhh mmg m'cabar utk haku yg pegang payung nih ..

.. tetiba angin tue mai balik ..

.. tekanan mmg kuat lah ..

.. kalu angin dari depan, of course guna tenaga yg byk nk lawan ..

.. lenguh jugak la tangan nie hah ..

.. brapa kali hah, singgah kedai semata2 nak tunggu angin tue okey ..

.. alhamdulillah lepas jugak la tyme genting tuh ..

.. lepas hantar jiba, nak balik ke bilik sendiri laks ..

.. meredah hujan and angin lagik nih ..

.. still hujan TAPI takda la sehebat yg masa dgn jiba ..

.. ada jugak la kemusnahan yg kami tgk ..

.. mula skali kat padang kawad tuh ..

.. khemah yg besar2 tue, dah selamat dah ..

.. selamat diterbangkan ..

.. skali dgn kipas2 kat dalam khemah tue kotw ..

.. cmna la event utk hari nie kan ..

.. otw nak balik lagik, nampak laks pokok tumbang ..

.. masalahnya, pokok besar yg agak kukuh tuh ..

.. yg besarnya haku dapat agak, satu stengah pemeluk gitu lah ..

.. kan? agak besar kan ..

.. mmg t'kejut jugak lah kami ..

.. naseb baek tak timpa bangunan JK tuh ..

.. air sungai + tasik, dah naik jugak la dari biasa ..

.. mmg musibah lah semalam ..

.. mcm ada something ..

.. tapi susah nak ckp ..

.. mgkin perasaan haku ja kotw ..

.. dari siang, sampailah ke malam ..

.. alhamdulillah sampai bilik dgn selamat dan takda hapa dah yg jadik ..

.. kira tanggal 28 MARCH 2011, nie byk la story dia ..

.. sekurang2nya kami akan sntiasa igt tarikh nie ..

.. hope sumanya baek2 ja lah lepas nih ..

.. cuaca skrg pon dah tak menentu ..

.. kejap panas terik, kejap hujan lebat ..

.. apa hampa rasa? ..

.. apa hampa pikir? ..

.. adakah apa yg hampa rasakan and pikirkan sama dgn haku? ..

.. wallahulam ..


4 comment received:

bunga said...

sama2..ehe

FadzMeera said...

bunga, ada kenangan jugak?

sakushi chan said...

akak..huuuu sampai t'gelak2 sy bace cte neh..menitis air mata pon ad gk cz bnd neh jd cm 1 memori indah utk kte..siyes sy akn ingt sampai ble2..luv u akak,gd n jibah^^

FadzMeera said...

sheeda - agak lah kan. mmg byk kotw kenangan dia. tak penah hah sehebat hari tuh. dlm satu hari, byk sgt menda yg jadik. tapi, akk loikesss ^^

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih