♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

berbakti pada alam



.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..


.. ya story nie dh agak basi sikit ..

.. tapi belom btol2 basi lagik ..

.. kira slamat lagik lah ..

.. last weekend akue and dak2 BIOLOGY nie pegi buat kebajikan kat alam ..

.. kami ramai2 pegi berjemur, ber'hiking'nya semata2 utk alam t'chenta kami ..

.. sasaran kami, sekitar tepi laut kat Penang National Park tue hah ..

.. alah, yg dekat area Teluk Bahang tuh ..

.. sejalan ngn nak pegi Batu Feringgi tuh ..

.. fuhh, boley tahan hah ..

.. kami sebenar-benarnya, takda yg lain selain benar sahaja, kami pegi bergotong-royong kutip sampah kat sana ..

.. mak aii, sgt lah byk kotw sampah kat area kampung2 tuh ..

.. dah la plastik yg pentingnya ..
(mybe depa nie tak taw kot yg plastik tue akn membahayakan hidupan laut nnti. cmna kalu tiba2 plastik tue dh t'bang2 masuk dlm laut then nak laks ada penyu kan. penyu tue akan nmpak plastik tue then dia pon makan lah plastik tue sbb dia igt yg tue obor2. finally, apa kan jadik kat penyu tue? of course la dia mati weh..kan ke dh kurang sekor penyu tue. dh la penyu pon makin kurang hah.jgn la sampai pupus laks nnti)

.. tue belom kira lagik white coffin nya ..

.. haii, rasa macam2 lah masa tuh ..
(ya lah, akue sejak masuk USM nie, sejak dgr pasal sustainability nie, agak sensitif ckit)

.. so, kami nie pakat2 lah kutipnya ..

.. dapat byk jugak la, dalam 263.9kg smpah dr entrance Penang National Park smpai lah kat Muka Head ..

.. dlm 2 jam lebey tue dh 200++ kami suma dpt kutip ..

.. so, pikir lah bapa byk smpah yg dah kita produce dlm 1 hari tuh ..

.. pikir2 kan lah ya ..

.. sambil2 tue jom layan pic kat bawah nih ..

~nie baru sebahagian yg ada~
~before kija kuat~


nota kai : Kurangkan p'gunaan white coffin n plastik utk cleaner n greener world!cintai dn hargailah alm skitar dn bumi kita! (bak kata CC)

0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih