♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ gila-gila SABTU ♥




.. Bismillahirrahmanirrahim ..


.. assalamualaikum ..
.. hye hampa2 suma ..
.. sihat2 kah hampa suma nih ..
.. akue? ..
.. alhamdulillah ..
.. hari nie hampa2 suma buat apa? ..
.. lepak2 mana? ..
.. hari nie akue gila ahh lepak ngn adik thayunk tue ..
.. manyak syiok wooo ..
.. tgk wayang ..
.. crita? ..
.. jap gi akue bagitau hampa nah ..
.. cadang tgk wayang ja, tapi ntah tiba2 ada mood lain lak kan ..
.. dah la sale gituh ..
.. cuci2 mata la kami ..
.. okeh, back to da movie yg kami layan yar ..
.. tujuan utama, maw layan satu movie nih ..
.. org kata syiokk ..
.. kira gempak la kan crita dia ..
.. then, kami nie sungguh2 la beli tiket bagai kan ..
.. ya la nak tgk jgk kat mana hebat and syiok nya movie tuh ..
.. urmmm, seyesly akue cakap biasa lah kan crita hantu nie, STEREOTYPE ..
.. so, xda lah apa sgt ..
.. seram? ..
.. biasa2 ja ..
.. conclusionnya akue takda lak t'kejut mcm tgk crita my ex-haunted lover hari tuh ..
.. masa layan khurafat nie, dok pikir gak asal lambat sgt crita nie ..
.. ya lah nak taw jgk kenapa hantu tue dok kaco si johan ngn aisyah nie kan ..
.. apa diorang da buat kan ..
.. then apa lak kaitan makcik yg bagik kuih tue ..
.. last2 mak cik tue just watak yg saja ditambah ja pon ..
.. paling akue trasa masa scene van jenazah accident tuh ..
.. masa tue seyes fokus jgk la akue tgk kn ..
.. waaa, masa si johan dukung mayat tuh ..
.. scary jugak la kan ..
.. then baru part tue la nak taw rupanya si johan tue yg salah dari awalnya ..
.. dia la yang buat perjanjian dgn syaitan tuh ..
.. apa daaa ..
.. awalnya nak gila2 kat si anna tuh, then xmo lak kan ..
.. sian jugak la kat si anna tuh ..
.. sampai mati2 dia tuh ..
.. so, walaupon biasa2 ja movie nie abeh jugak la akue tgk kan ..
.. dan tak rugi jugak la duit yg dah dilaburkan tuh ..
.. tiket murah kotw ..
.. pasnie maw layan movie The Shock Labyrinth: House Of Horrors lak lah ..
.. adik thayunk, bila lagik kita? ..
.. jom tgk sinopsis movie khurafat jap ..




“KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” mengisahkan perjanjian terlarang, persekongkolan antara manusia & syaitan.Satu bentuk penyelewengan yang nyata dalam Aqidah Islam dan amat ditegah dalam Agama.Manusia, disogok dengan nafsu serakah dan dendam membara, tanpa mengira akibat dan bahana, rela membelakangkan Allah untuk memperoleh apa yang dicita walau dengan apa cara, akhirnya hanyut dengan bisikan  dan tipu daya syaitan durjana. 
Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang berkerja sebagai Pembantu Perubatan di sebuah hospital kerajaan. Dia sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Ayshah. Seawalnya pasangan ini hidup aman & bahagia, namun tanpa disangka ujian melanda di pertengahan jalan, kesan daripada ‘gangguan misteri’ yang berterusan.
Dalam pada masa gangguan-gangguan itu, hadir pula seorang perempuan tua yang tidak Johan kenali namun sering menyapa dan cuba mendekati Johan sewaktu di tempat kerja. Tanda tanya dan trauma yang melanda Johan & Ayshah tidak habis di sana, malah ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan yang bernama Anna.Walaupun setelah mengetahui Johan sudah berumah tangga dan bergelar suami yang sah pada Ayshah, Anna masih terus mengganggu dan merayu untuk menerimanya semula. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing dan bertekad untuk mempertahankan rumah tangganya dengan segala daya.



Tidak lama setelah berkali-kali ditolak cintanya, Anna ditemui mati;bunuh diri. Kematian Anna adalah kemuncak bagi segala siri kejadian misteri yang berlaku dalam hidup Johan & Ayshah.

Apa yang menghantui dan menggangu Johan & Ayshah sebenarnya? Adakah ini semua hanya halusinasi dan gangguan minda mereka atau adakah ini semua merupakan petanda-petanda bagi merungkai jawapan bagi semua persoalan mereka? 

Segalanya akan terjawab bila anda menyaksikan “KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” yang ditayangkan serentak di pawagam seluruh Malaysia pada Januari 2011.
“Dan janganlah engkau menyembah atau memuja yang lain dari Allah, yang tidak dapat  mendatangkan manfaat kepadamu dan juga tidak dapat mendapatkan mudharat kepadamu.  Sekiranya engkau mengerjakan yang demikian maka jadilah engkau orang-orang yang berlaku zalim (terhadap diri sendiri dengan perbuatan syirik itu)" (Surah Yunus:106)

Allahu wa'lam.

0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih