♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Story Kedua di Tganu ♥


.. assalamualaikum ..
.. uchukk, hari nie dah kembali utk menulis kat sini ..
.. niat hati nak teruskan story kat T'ganu hari tuh ..
.. kononnya nk abehkan dulu story nih, sblm muncul story baru lorr ..
.. hari tue kita stop kat hentian bus kan ..
.. so, hari nie nak start story hari 1st kat UMT ..



*****


.. okey, mula2 m'jejak kaki kat MPKT tuh dah t'pikir nk stayed ktna utk 2 hari tuh ..
.. plan A, kononnya nk tmpang cik iela ..
.. tapi disebabkan masalah yg tak dpt dielakkan, kt tukar ke plan B ..
.. plan B, nk tmpang la kat umah Mun ..
.. tapi, mcm x best lak kan ..
.. lagipon smpai awl pg kotw nk pegi ngetuk pintu ghumah org ..
.. alih2, plan C jgk yg jalannya hah ..
.. curi2 tumpang tidow kat hostel ..
.. takot weh masa nk curik2 masok tuh ..
.. takot pak guard halau ..
.. last2 xda apa pon jadik hah ..
.. siap masuk bilik, tdow dgn nyenyaknya ada la ..
.. ZZZzzzzzzzz ..
.. bahagia gila kan ..



*****


.. dah puas tdow2 tuh, ak n member pon siap2 la nk kuar ..
.. plan pagi tue just nk pegi lawak tapak konvo ..
.. nak ushar la apa2 yg ptut tuh ..
.. kot2 bley dpt cik abg sorg ka ..
(hahaha, statement xley blah kan..galaksss)
.. masa jalan2 tue, baru perasan perubahan2 kat dlm tue ..
.. wah dh byk hah perubahan UMT nie ..
.. smpai masa subuh tak nmpak ..
.. bila dah cerah hah, nmpak la komplek sukannya ..
(siap b'kolam renang hah..ptot la boyz dh tak stayed kat blok tuh)
.. paya2 kat blkg hostel tue pon dah takda ..
.. byk jgk la bangunan yg naik ..
.. wah dah maju UMT skrg ..
.. dlm dok ushar2 tue, 'ter' la ushar sorg mamat nih ..
.. dari jauh, tgk skali mcm kenal kan ..
.. maka alue pon dgn muka slumber, pegi la kat dia ..
.. hah bila dh dekat tue, maka kenallah siapakah gerangannya itu ..
.. rupa2nya si syafiq tuh ..
.. wah dh lain dia yar ..
.. jmpa plak hah kat library babe ..
.. otw wat asgment ..
.. bagos2, teruskan usaha yar ..



*****


.. then akue teroskan p'jalanan lagik ..
.. ntah bapa round akue kat kat situ ..
.. and dah mcm2 makanan yg masok ..
.. dh naik bosan kotw ..
.. mula la pikir nk balik cepat ..
(biasa la akue bila dh cpt bosan nih)
.. si adik akue nih ajk sewa keta pegi jenjalan kt mana2 ..
.. akue nie mcm tak brapa nak yakin ja drive ..
.. tambah2 jauh nie ..
..so, akue ajk ja lah dia pagi pantai ..
.. dalam nk pegi pantai tue, bley plak terpikir nk sewa keta ..
(hah alih2 dh bukan t'pikir lagi...mmg sewa btol2 kotw)
.. maka bersuka ria kami berdua pada ptg itu ..

v(^_^)v

0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih