♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ jgn ada?!! ♥


.. assalamualaikum ..
.. akue muncul lagi hari nie ..
.. short entry just nk gtau nk rehat kn diri dari b'blogging ..
.. tak brapa nk ada mood nk menulis kat sini ..
.. teman2 rapat sendiri sudah acap kali m'dgr bicara akue nih ..
.. jap2, sebelum tue, nk sambung title kat atas ..
.. jangan ada yg kurang senang dgn entry kali nie ya ..
.. rasanya, tak perlu utk akue post entry2 mcm nie ..
.. tapi, tak sangka entry sblum nie agk m'ganggu ..
.. maaf kpd yg b'kenaan ..
.. kita ada pndapat masing2 ..
.. pendapat tue tak pernah salah ataupon betul utk kita ya kan ..
.. hope jgn ada sebarang pertelingkahan disebabkan perkara nie ..
.. biar ia menjadi satu entry sahaja dia diari akue ini ..
.. bukan satu subjek atau topik utk kita bahaskan ..
.. maaf sekali lagi sahabat ..



*****


.. TAKUT ..
.. rasa takot t'hadap tulisan kue akn m'cemarkan perasaan org ..
.. YA, dah b'laku pon ..
.. tak sangka, hanya kerana tulisan akue ..
.. biarlah kan ..
.. menda dah jadi ..
.. org ckp, blog nie tempat kita nk luah apa sahaja pon ..
.. kalau b'minat, boleh baca ..
.. kalau tak, klik ja kat icon 'x' tuh ..
.. akue b'blogging nie pon sekadar utk suka2 ..
.. tak expect pon akan b'laku huraian yg amat pjg ttg perkara itu ..
.. TAPI, seyes akue terima segala nasihat MyBFF tue ..
.. ya dia sntiasa ada bila akue amat2 memerlukan dia ..
.. walaupon dia jauh dari akue, dia sudi nak dgr story akue ..
.. akue betol2 hargai tue ..
.. thnx lots syg ..
.. nanti ada masa, akue story pjg lebar yar ..
.. but not now yar ..
.. so, buat seketika waktu nie, akue betol2 nk rehat dari b'blogging ..
.. maafkan akue sahabat ..
.. maafkan akue kalau kau amat2 terasa dgn entry akue sebelum nie ..
.. mcm akue ckp, kita ada pndapat masing2 kan ..
.. jgn ada p'sengketaan antara kita ..
.. tue yg penting sekali ..
"alaaa baru bercinta kan. blom kawen lg"
sy tak bermaksud bahawa;
awak baru kenal cinta.
tak penah bercinta
takde pengalaman dlm bercinta.
sy ckp mcm tu bile anda kata pd sy;

.. YA ALLAH, macam mana la bley tafsir mcm nie ..
.. akue dlm fikiran nie xpernah terlintas lgsung dgn kata2 mcm nie ..
.. macam mana la bley t'keluar isu mcm nih? ..
.. tak faham jgk akue ..
.. hope jgn ada spekulasi antara kita ya ..





nota kaki : selamat tinggal dunia b'blogging ... insyaallah akue akn update kelak..



Komitmen : Korang mesti pernah dengar perkataan ni kan? Semua benda yang kita buat kat dunia ni sama ada kita sedar atau tidak, mesti bersangkut-paut dengan komitmen - Tak kira la korang kena stay-up kat ofis sebab komited dengan kerja ke, mahupun komited dalam menunggu di depan pintu jamban...

belajar untuk setia pada komitmen yang telah dibuat, dan juga belajar untuk mencintai dengan segenap hati dan akal budi. Mencintai bukan hanya dengan emosi dan kesenangan sesaat, tetapi juga kerana adanya tanggungjawab, saling memperhatikan pasangan, dan juga saling menghormati. Berusaha setia kepada komitmen dan menjaga selama hidup dalam sesuatu ikatan.

2 comment received:

azrolariffin said...

salah faham dalam komunikasi. kan kite de blajar dulu.. buat biasa sudeyyyyy :p

MissMeera said...

btol2...
tp ada org yg lebih slh fhm dri tulisan ak..
ak pon x expect menda tue
ntah apa2 ja tfsiran yg yg d buat
sedih weh, bila smpai post kat blog n fb tuh
nmpk mcm akue d pihak yg x btol

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih