♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥ Story Pertama di Tganu ♥


.. assalamualaikum ..
.. wah hari nie dah ada masa .. 
.. hari nie nak update pasal story lasy week ..
(macam dh basi ja hah...bior ja lah)
..weekend yg sgt lah jauh dan meletihkan ..
.. tapi tetap b'gumbira dan b'puas hati lorr ..


*****


.. okey, kita mula yar ..
.. last weekend, 23hb smpai lah 25hb, akue travel ke Ganu ..
.. malam Jumaat naik bus, then pagi Sabtu smpai ..
.. then, malam Ahad balik plak ke USM ..
.. hah tgk..kejap ja kan ..
.. macam kalut2 pon ada jgk ..
.. tapi takpa ..
.. demi seseorg, akue sanggup ..
(wah agak b'jiwang ini ptg)

.. malam 23hb tue, akue agak tingtong jgk la ..
.. dah la lama tak naik bus jln jauh ..
.. dgn bus yg b'imej baru tuh ..
.. best mmg best tapi sejuk sgt la kat tempat akue tuh ..
.. malam tue, dpt jgk la tgk bukit2 kat luar tuh ..
.. bulan cerah kotw ..


*****


.. lebih kurang 7 smpai 8 jam camtu, akue pon smpai lh kat MPKT ..
.. mulanya, akan ada org jmput kan ..
.. tapi disebabkan ada hal last minute tuh, xda lah ..
.. gayanya, naik teksi lah akue ..
.. dah smpainya awl pagi, mcm malas g nk gerak p UMT ..
.. akue pon tggu lah dulu kat MPKT tuh ..
.. cuci2 mata dulu ..
.. ushar sana, ushar sini, ushar situ ..
.. ramai jgk la pakcik2 nie offer nk hntar balik ..
.. akue pon m'cari2 lah alasan nk tolak kan ..
.. nak dijadikan crita, masa dok tunggu2 tuh, ada la sorg pakcik nie meh kat akue n member ..
.. kitorg masa tue dh tak larat nk tggu dah ..
.. kononnya kalu ada mana2 pakcik pasnie, tros nk sewa keta ..
.. then muncul lah pakcik nie ..
.. kitorg pon tanya lah harga ..
.. ada ke patut dia tunjuk 1 kat jari dia ..
.. kitorg masa tue macam tingtong2 lagik ..
.. org2 kat sebelah dh gelak dah ..
.. hadoiii malu sungguh kotw ..
.. rupa2nya pakcik tue x center weh ..
.. diorg kat sebelah tue pon, tak inform bagi ..
.. len kali bagi la sikit hint ..
.. malu....malu....malu ..
.. pastue, dgn muka poyoznya, ktorg pon gerak la dari tmpat tuh ..
.. masa tue, buat2 mcm xda apa yg jadik ..
.. dlm hati nie, dh nak gelak besar kotw ..
.. hah dh tue, tunggu lagik?? ..
.. jauh ja sikit dari pakcik tuh, mula la keluar gelak besar tuh ..
.. sian kan kat pak tue ktorg gelak kat dia ..
(pakcik, ampun kan kami yar!!)



.. kita tunggu story selanjutnya yar ..

v(^_^)v

0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih