♥ inspirational ♥

Enjoy the moment
Yesterday is gone,
Never to be experienced again;
Tomorrow is uncertain,
A candle that burns unseen.
The present alone can be lived:
Do not seek to borrow from yesterday’s joy,
Nor entrust your happiness to tomorrow’s hands.

Text

"Jadikanku Seindah Wanita Solehah"

♥ lets exchange your link with me ♥

heartbeat

♥ my luvly followers (thanks yar u all) ♥

♥ kita bersama ♥

Daisypath Anniversary tickers

.. ketika cinta bertasbih ..

hohoho..
maka telah khatamlah akue menonton filem adaptasi dari novel, 

Ketika Cinta Bertasbih (KCB)..
*sedangkan ada lagi buku lom habis baca nih!!
aaa~ exam! exam!
suka cerita ni sebab cerita ni mengisahkan tentang kehidupan seorang student yang bertungkus lumus cari duit sambil belajar kat cairo, egypt.. 
memang best jalan cerita dia. 
tambahan dengan persoalan jodoh yang lebih best di sebut cinta. 
(heh! yang ni KCB yang 1st..)
KCB 2 mengisahkan kekecewaan yang di tanggung oleh khaerul azzam..  
(oh!! sungguh tabah jejaka itu! namun aku tidaklah jatuh cinta. cuma kagum dengan wataknya. hehe..)
KCB 2 kurang bermain dengan perasaan di mana plot kaget ataupun terkejut atau sedih. 
hanya pada masa kematian ibu khaerul azzam.. 
di mana mereka kecelakaan apabila dilanggar lori durjana.. 
(geram aku ngan lori tu!..by da way, t'tumpah jgk la air mata masa part nh)

penggulungan terakhirnya..
menonton KCB 2 tidaklah se-excited menonton KCB 1.. tapi bestnya dapat tahu pengakhiran jodoh khaerul azzam. hehe..
(Abdullah Khaerul Azzam + Anna AlthaFunnisa)

lagi satuuuu....
Dalam filem tu, ada satu babak...
masa sesi pertanyaan kat mjlis nk promote buku “Menari Bermasa Ombak”. 
Soalan yang diajukan adalah CINTA
jwpan yg diorg bg lam bntuk puisi
(puitis sih)
Cinta sejati itu apa yar?
Cinta adalah kekuatan,
yang mampu mengubah duri jadi mawar,
mengubah cuka jadi anggur,
mengubah sedih jadi riang,
mengubah amarah jadi ramah,
mengubah musibah jadi muhibbah,
itulah cinta..
Dideklamasikan oleh Ayyatul Husna
—–
Sekalipun cinta telah ku uraikan,
dan ku jelaskan panjang lebar,
namun jika cinta kudatangi,
aku jadi malu pada keteranganku sendiri…
meskipun lidahku telah mampu menguraikan,
namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya..
kata-kata pecah berkeping-keping,
begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta,
akal terbaring tak berdaya,
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan..
 Dideklamasikan oleh Anna AlthaFunnisa
puisi nih di amek dari blog beliamuda
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

:: bez sgt filem nh ::
 

0 comment received:

nuff

My Best Day

Daisypath Graduation tickers

We are Together

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
We met it was Luck! We talked it was CHANCE! We became friends it was DESTINY! We are still friends it is FAITH! We will always be friends its a PROMISE!

PERHATIAN

Ini adalah laman web peribadi. Semua kandungan adalah benar-benar kepunyaan pemilik kecuali dinyatakan sumbernya. Mana-mana idea-idea dan isu-isu adalah berdasarkan kepada pandangan peribadi pemilik. Terima Kasih